BePARKoltunk: szigetbuli 18+

2013. április 24.  ·   Fesztivál   ·  mmi

A nagy szabadtéri szórakozóhelyek közül már csak a PARK várat magára: nem sokáig, holnap, azaz április 25-én egy Irie Maffia-lemezbemutatóval nyitja a kapuit. Egyszerre többet is.

BePARKoltunk: szigetbuli 18+

A PARK a mai bejáráson úgy nézett ki, mint amikor Ty Pennington elkiáltja magát a házépítős műsorban, hogy mindjárt jönnek haza a lakók, és még csak a falak állnak. Aztán mire elmegy a busz, addigra mégis minden a helyére kerül. Még a tető is. Nos, holnapra biztosan eltűnnek a nagyszínpad előtti küzdőtér bokagyilkos hézagjai, feláll minden technika, eltűnnek a hiányosságok és a deszkadarabok, és indulhat a banzáj. Ha a fű is kinő a hiátusban, akkor az viszont már a David Copperfield-kategória...

Idén kezdi második évadát a szórakozóhely, a hibákból tanultak, ami nem működött, kijavították, és a tavaly nyáron ide tódult 200 ezer ember két-háromszorosát várják nyitott kapukkal és nagyobb beengedési pufferzónával. Jó kis szó, most tanultam. Talán már az indulásra elkészül a Zóna melletti bringamegőrző is, amit már tavaly is nagyon megígértek. Nem lesz ingyér'.

De nem is ez a lényeg, hanem a programok. Mint ahogy arról már mi is beszámoltunk, idén átveszi ezt a nemes feladatot a Sziget. Egyrészt megpróbálnak rangos külföldi előadókat beparkoltatni, ehhez - nem titok - minden eszközük megvan, sőt, olyan bandákat is Magyarországra tudnak hozni, akik a többi szigetes rendezvény idején például már foglaltak. Egyből két ilyen név is van, a PARAMORE és az ANTHRAX - na, ők például nem értek rá a nagy bulik időpontjában, de rájuk tudják hangolni a jónépet a PARKban. Aztán itt van a magyar mainstream is. Velük szemben az az elvárás, hogy valami bónuszt is felmutassanak, mert egy szimpla koncert nem fogja megtölteni a nagyszínpad nyolcezer embert befogadó küzdőterét. Ezért lemezbemutatókra és különféle pluszprodukciókra lehet számítani. Fellép mindenki, aki számít, de tényleg, hadd ne soroljam most fel*.

Változás a tavaly nyári helyzethez képest, hogy eltűnt a Dóm, viszont a helyére tolult az elektronikus zenerészleg, vagyis csaknem a duplájára nőtt, ami jól mutatja a közönség igényeit. A terv az, hogy egy-egy nagy koncert után egy-egy sztár Dj fog keverni a konténerek között. Ennek s a másik, úgynevezett Retro-kertnek ugyanúgy megvan a maga külön bejárata, mint a koncerthelynek, nem kell feltétlenül megvenni az aznapi koncretbelépőt, ha valaki csak rokizni akar egyet kér karaoké között.

Ami meg a belépőket illeti, igyekeznek 5000 alatt tartani pl. a külföldi zenekarok koncertjeire a jegyet, de tutira nem ígérték meg, ha a maximális létszámmal számolva sem rentábilis az özeres belépővel a buli, nyilván emelni fognak. (A NOUVELLE VAGUE-ra elővételben: 2999, a helyszínen: 3899 Ft a jegy, míg például a KAUKÁZUS nagy visszatérését meg 999/1499 forintért lehet megtekinteni.Jegyelővétel a koncertet megelőző nap 17 óráig lehetséges. Az elővételes pénztár éjjel-nappal nyitva van, de bankkártyával csak este 8-ig lehet fizetni.) Nos, tehát a hazai fellépők koncertjeire szerényebb összegért is be lehet jutni, de csak azoknak, akik elmúltak 18 évesek, vagy ha nem, elhozták anyukájukat vagy apukájukat, esetleg mindkettőt. A 16-18-asok kérdésén még törpölnek, erre sem tettek konkrét ígéretet, de akárhogy is lesz, a 16 évnél ebben az esetben is meghúzzák a határt, lejjebb nem mennek.

A kortárs magyar művészet két formában jelenik majd meg a helyszínen: a feltöltődési időszakban (ezt is most tanultam) táncosok spontán produkciói láthatók majd, de este 11-ig nyitva lesz a Bunker Galéria is, amit nem csak viccből neveztek el így, hanem azért,  mert konkrétan az. No, ott meg szobrok, képek, installációk és fényizék lesznek láthatók hathetes rotálódással, most a Night Light nyitja ezek sorát, az iszapkatasztrófát megidéző alkotást feltétlenül nézzétek meg.

Pénteken mi is benézünk a Hooligans-koncertre, aztán jól elmondjuk, mi történt. Addig is: fűre lépni szabad!

*A PARK eddig lekötött zenei programjai

Április 25.

Csütörtök

Irie Maffia
lemezbemutató koncert

26.

Péntek

Hooligans

27.

Szombat

Kaukázus

Május 02.

Csütörtök

Brains feat Sian Evans
(Kosheen)

03.

Péntek

Kultur Shock

04.

Szombat

Boban Markovic Orkestar

09.

Csütörtök

KFT

10.

Péntek

Supernem

15.

Szerda

Ocho Macho

16.

Csütörtök

Colorstar / Carbonfools

17.

Péntek

Punnany Massif

18.

Szombat

Nouvelle Vague

22.

Szerda

Zagar

23.

Csütörtök

Majka, Curtis, BLR

24.

Péntek

HŐSÖK Lemezbemutató
feat. Nobody Moves

25.

Szombat

Quimby

30.

Csütörtök

Bikini

31.

Péntek

Ganxsta Zolee és a Kartel

Június 05.

Szerda

Beatrice

06.

Csütörtök

Bloose Stock Fest

07.

Péntek

Belga 15 éves szülinap

08.

Szombat

Paddy and the Rats

17.

Hétfő

VOLT Fesztivál bemelegítő:
Paramore

18.

Kedd

Deák Bill Blues Band

19.

Szerda

Mary Popkids &
Fran Palermo

21.

Péntek

Anna & the Barbies,
Fish!

25.

Kedd

Hollywood Rose

Július 30.

Kedd

Sziget bemelegítő:
Anthrax

 

 

 


 

 

Szólj hozzá!


2 milliárd forint – ennyit kerestek idén a dalszerzők

2 milliárd forint – ennyit kerestek idén a dalszerzők

Elsőre nagynak tűnik ez az összeg, de ha hozzátesszük, hogy 7853 magyar dalszerző osztozik rajta, a 250 ezres átlag (Ft) már nem akkora vagyon, s ha...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nyomjad, anyukám! – Sena műsort vezet

Az anyaságot körülvevő mítoszokkal, tabukkal és félreértésekkel szeretne szakítani a YouTube új, magyar fejlesztésű online videósorozata. A formátumot gyártó WMN Produkció Senát kérte föl a műsorvezetésre, aki most először próbálja ki magát ezen a területen. Állítása szerint nem bánta meg. Sőt...

Belfeszt a hétvégén! Itt a részletes programbontás

Május 24-26. között rengeteg zenei programmal, gaszto-élményekkel, és irodalommal vár minden érdeklődőt a főváros legnagyobb szabadtéri ingyenes rendezvénysorozata a 13. Belvárosi Fesztivál.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek