Ceruzával írjátok be – a főszervező szerint nem lesz idén Sziget

2021/03/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A 24.hu egy csaknem 7 perces videóriportban számolt be a nyári fesztiválok eshetőségeiről, megszólaltatva a Sziget, a Fishing és a Kolorádó képviselőit. Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület

Fotó: Kolorádó fesztivál

A segítő szándékról még annyit, hogy Music Hungary Szövetség egy hónapja jelezte a Pénzügyminisztériumnak, hogy a rendezvénytilalom idején a szakmának nem jelent igazán jó megoldást a KATA szüneteltetése. Varga Mihály pénzügyminiszter válaszlevelének kivonata ezen a linken olvasható, nagyjából az van benne, hogy akkor vegyenek fel hitelt... De állítólag az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2021-től számos új pályázati felhívást fog megjelentetni, várjuk őket.

Egyedi Péter – róla ma még lesz szó – a FOO sajtósa szerint a közönségük segítsége sokkal elsöprőbb volt, mint amennyi támogatáshoz jutottak: a több tízmilliós mínuszukat így "csak" tízmillósra tudták lefaragni... így tudtak túlélni.

"Ha idén nyáron sem tarthatjuk meg a Fishinget, az elég nagy baj lesz" – vélekedik a  legrosszabb forgatókönyvről, de hozzátette: "Nem erre készülünk".

A kolorádósok minden létező pályázaton elindultak, amin csak tudtak, volt, amin nyertek is forrást, ez nagyjából a teljes költségvetésük 10 százalékát fedezi. Hisznek abban, hogy lesz jövőre fesztivál, a biztonság kedvéért – csakúgy, mint a FOOkét dátummal hirdették meg a rendezvényüket. Csete Manek Gábor főszervező elmondása szerint már most annyi bérletük van eladva – nyilván számítanak a vissza nem váltott bérletek is –, mint 2018-ban összesen. Szervezőtársa, Tollner Máté nagyobb realitását látja a Kolorádó augusztusi dátumának.

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője szerint a koncert- és fesztiváljegyek 45 milliárdos piacához képest a MTÜ által szétosztott 220 milliós támogatás nem tűnik elegendőnek, a Music Hungary és a Fesztivál Szövetség javaslata az volt, hogy a szervezőknek – a román példa alapján – a kiesett bevételük 20 százalékát kellene megkapniuk. Ez a legdurvább becsélsek szerint 9 milliárd forint – a teljes piacra nézve. A kormány egyébklént pontosan ekkora összeggel fogja támogatni a komolyzenét.

"Pencil it" – ez a leggyakoribb válasz, ha megkeresnek egy előadót, meséli Kádár, vagyis ceruzával írd be, aztán meglátjuk, mi lesz.. Ha tippelnie kellene, akkor a Gourmet és a Gyerek Sziget augusztus végén, szeptember elején lemehet – a többi fesztiváljukat szerinte nem tudják idén sem megrendezni.

A teljes videó itt, sajnos először a faiskolások nézték meg, legalábbis az első kommentekből erre következtetünk.

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) újabb gyorssegélyt fizet az előadóknak. A 60 millió forint keretösszegű támogatást minden előadó-művészeti ág képviselői azonos feltételek mellett igényelhetik. A támogatásnak már nem feltétele, hogy az előadó igazolni tudja, hogy a járvány miatt előadásai maradtak el.

A kérelem beadási határideje: 2021. március 10.
A megítélt összegeket az EJI legkésőbb március 31-ig utalja.

 

Javaslat a kulturális, turisztikai, vendéglátó, rendezvényszervező ágazatok megmentésére

 

Sok zenésznek, színésznek, művésznek, rendezvényszervezőnek, technikusnak, fesztiválszervezőnek is elege van

Sziget 2021, Fishing on Orfű 2021, Kolorádó 2021, MTÜ, Egyedi Péter, Kádár Tamás

 

 

Szólj hozzá!


A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A "banda" megszámlálhatatlanul sok tagból áll: az űrhivatalnál csillagok, galaxisok és fekete lyukak adatai alapján hoztak létre zenét.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Külföldi fellépőket jelentett be a Kolorádó fesztivál

Akkor, amikor sorra mondják le a fesztiválokat, óriási hír ez. Két évvel ezelőtt még nem volt mindennek akkorra jelentősége, mint most. Azt már közöltük, hogy a két megadott időpont közül az augusztusit választotta a fesztivál.

Ed Sheeran stúdiójában született a japán banda új dala

A 2005-ben alakult japán ONE OK ROCK 2019-ben megjelent „Eye of the Storm" album óta nem hallatott magáról, a visszatérésüket cserébe nagyon kitalálták.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek