Egy hét ébrenlét: SNOWATTACK 2013.

2012/11/27  ·   Fesztivál   ·  mmi

A fesztiválokkal jól ellátott nyári szezon távolában ma már annak sem kell nélkülöznie a feelinget, aki eddig télvíz idején csak az emlékeken rugózva bámult ki szobája jégvirágos ablakán. Immáron ötödik éve mozgatja fiatalok ezreit a téli sportokat és a partykultúrát vegyítő sportos buli, a Snowattack, amelyet a MEEX és a SZIGET most közösen szervez.

Egy hét ébrenlét: SNOWATTACK 2013.

Január végén ismét egy kiváló francia síterep, Puy Saint Vincent ad otthont Európa egyik legnagyobb, vég nélküli partykkal tarkított sí- és snowbord fesztiváljának, a Snowattack-nek. Több mint 3500 fiatal, a nemzetközi és a magyar elektronikus zenei élet sztárjai, őrületes sportprogramok: ez vár mindenkire január 26. és február 2. között. A legendás sítábor először 2009-ben nyitotta meg 1400-2700 méteren található lejtőit, s ezután több szempontból sem volt megállás. Állítólag, a szervezők – akik anno egyetemistaként vágtak neki a gigabuli szervezésének – a „Csatolj fel, és csússz szét!” szlogent szerették volna az event alá tolni, de a szponzorok ennek annyira nem örültek.

Arról van szó, hogy a Snowattackon nappal a sportból eredő mozgásé a főszerep, amelyet aztán este-éjszaka átvesz a buli indíttatású kalóriaégetés, de még az is meglehet, hogy a kettő egy (több) ponton összefut, hiszen a hütte és a terasz fényes nappal is lehetőséget biztosít a bulizásra. A pályákon mindeközben nem csak kiváló tudással rendelkező sí- és snowboard-bajnokok csúszhatnak lefele, hanem mindenki, aki bevállalja a mínuszokat és a kevésbé biztos  talajt.  Egyrészt oktatók, másrészt olyan sporteszközök és -programok várják a kezdőket, amelyek épp olyan élményt nyújtanak (Mini Slide Park, Snow Park), mint a haladóknak a fekete pálya…

A partysátor fellépői közé már feliratkozott a neves, nemzetközi és hazai fellépőkből álló előadó csapat, köztük a brit drum and bass kiválósága, Dj FreshMessy Mc-vel kiegészülve. Szintén az Egyesült Királyságból érkezik a Snowattackra a technikai virtuóz James Zabiela, és ott lesz a hópartyn a csapatós mixeiről elhíresült francia fiú, Sebastien Benett is. Akinek ez még nem lenne elég, a napokban csatlakozott a külföldi line-uphoz Dimitri Vegas & Like Mike is, akik az elmúlt évek során a Tomorrowland jelképeivé is váltak, s a napokban egy újabb számmal jelentkeztek. Bár még a zenei felhozatal nem végleges, a hazai elektronikus szcénából is ott van már jó néhány név – a teljesség igénye nélkül : Julia Carpenter, Karmatronic, Andro, Palotai, a Begi Compact Disco Dj Set, a Dublic, Karányi, az Animal Cannibals és Bernathy Zsiga is mixel a síelésből megtérő partyhadnak. Az is biztos ma már, hogy Majka & Curtis, mint a Snowattack “speciális” vendégei hozzák el legfrissebb és elhíresült zenéiket a francia síterepre, mi több, a Snowattack résztvevőivel közösen töltik el a hetet.

A magyar fellépők közül többen már végigbulizták a Snowattackot, köztük akad olyan is, aki minden évben úgy jön haza, hogy ő az egy hét nonstop bulihoz bizony már öreg, majd alig várja, hogy eljöjjön a január. Nos, ha jól számoljuk, nagyjából pont négy hónap áll rendelkezésre, hogy az évad első nyári fesztiváljára mindenki kipihenje magát.


Képtár

  • Egy hét ébrenlét: SNOWATTACK 2013. kép 8314
  • Egy hét ébrenlét: SNOWATTACK 2013. kép 8316
  • Egy hét ébrenlét: SNOWATTACK 2013. kép 8317
 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek