Év koncertje - szavazás

Egy hét ébrenlét: SNOWATTACK 2013.

2012. november 27.  ·   Fesztivál   ·  mmi

A fesztiválokkal jól ellátott nyári szezon távolában ma már annak sem kell nélkülöznie a feelinget, aki eddig télvíz idején csak az emlékeken rugózva bámult ki szobája jégvirágos ablakán. Immáron ötödik éve mozgatja fiatalok ezreit a téli sportokat és a partykultúrát vegyítő sportos buli, a Snowattack, amelyet a MEEX és a SZIGET most közösen szervez.

Egy hét ébrenlét: SNOWATTACK 2013.

Január végén ismét egy kiváló francia síterep, Puy Saint Vincent ad otthont Európa egyik legnagyobb, vég nélküli partykkal tarkított sí- és snowbord fesztiváljának, a Snowattack-nek. Több mint 3500 fiatal, a nemzetközi és a magyar elektronikus zenei élet sztárjai, őrületes sportprogramok: ez vár mindenkire január 26. és február 2. között. A legendás sítábor először 2009-ben nyitotta meg 1400-2700 méteren található lejtőit, s ezután több szempontból sem volt megállás. Állítólag, a szervezők – akik anno egyetemistaként vágtak neki a gigabuli szervezésének – a „Csatolj fel, és csússz szét!” szlogent szerették volna az event alá tolni, de a szponzorok ennek annyira nem örültek.

Arról van szó, hogy a Snowattackon nappal a sportból eredő mozgásé a főszerep, amelyet aztán este-éjszaka átvesz a buli indíttatású kalóriaégetés, de még az is meglehet, hogy a kettő egy (több) ponton összefut, hiszen a hütte és a terasz fényes nappal is lehetőséget biztosít a bulizásra. A pályákon mindeközben nem csak kiváló tudással rendelkező sí- és snowboard-bajnokok csúszhatnak lefele, hanem mindenki, aki bevállalja a mínuszokat és a kevésbé biztos  talajt.  Egyrészt oktatók, másrészt olyan sporteszközök és -programok várják a kezdőket, amelyek épp olyan élményt nyújtanak (Mini Slide Park, Snow Park), mint a haladóknak a fekete pálya…

A partysátor fellépői közé már feliratkozott a neves, nemzetközi és hazai fellépőkből álló előadó csapat, köztük a brit drum and bass kiválósága, Dj FreshMessy Mc-vel kiegészülve. Szintén az Egyesült Királyságból érkezik a Snowattackra a technikai virtuóz James Zabiela, és ott lesz a hópartyn a csapatós mixeiről elhíresült francia fiú, Sebastien Benett is. Akinek ez még nem lenne elég, a napokban csatlakozott a külföldi line-uphoz Dimitri Vegas & Like Mike is, akik az elmúlt évek során a Tomorrowland jelképeivé is váltak, s a napokban egy újabb számmal jelentkeztek. Bár még a zenei felhozatal nem végleges, a hazai elektronikus szcénából is ott van már jó néhány név – a teljesség igénye nélkül : Julia Carpenter, Karmatronic, Andro, Palotai, a Begi Compact Disco Dj Set, a Dublic, Karányi, az Animal Cannibals és Bernathy Zsiga is mixel a síelésből megtérő partyhadnak. Az is biztos ma már, hogy Majka & Curtis, mint a Snowattack “speciális” vendégei hozzák el legfrissebb és elhíresült zenéiket a francia síterepre, mi több, a Snowattack résztvevőivel közösen töltik el a hetet.

A magyar fellépők közül többen már végigbulizták a Snowattackot, köztük akad olyan is, aki minden évben úgy jön haza, hogy ő az egy hét nonstop bulihoz bizony már öreg, majd alig várja, hogy eljöjjön a január. Nos, ha jól számoljuk, nagyjából pont négy hónap áll rendelkezésre, hogy az évad első nyári fesztiváljára mindenki kipihenje magát.


Képtár

  • Egy hét ébrenlét: SNOWATTACK 2013. kép 8314
  • Egy hét ébrenlét: SNOWATTACK 2013. kép 8316
  • Egy hét ébrenlét: SNOWATTACK 2013. kép 8317
 

 

Szólj hozzá!


Ági 60  – meg a resztli

Ági 60 – meg a resztli

Lehet, hogy igazából nem is ez a koncert címe, merthogy az „igazi” Ági 60 koncert kicsit több mint két éve volt az egykori Fáklya művházban,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Hacsak abba nem lehet belehalni, hogy az emberről "deadly" hoaxot gyártanak... Ez történt ugyanis John Lydonnal, aka Johnny Rotten.

Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek