Erősen indult a Művészetek Völgye – a hétvégén még belehúznak, a Nagyerdőben pedig 118 ezren buliztak

2023/07/28  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Erősen indult a Művészetek Völgye Fesztivál, ahol több helyszínre is kikerülhetett a megtelt tábla: megtelt a nézőtér Zorán csillagfényes koncertjén a Cirque du Tókertben, a Bohemian Betyars, az Elefánt és a 30Y a Panoráma Színpadon, a Besh O Drom a Világzene Udvarban, valamint a Színház Színpad, az új Színház Színpad Templom és a Momentán Udvar előadásai is rendre teltház előtt futnak, ahogy a Póka Udvar és a Petőfi Udvar koncertjei és a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalmi programjai is.

Fotó: Campus Fesztivál

Az első öt napban 70 ezer ember látogatott el a Művészetek Völgyébe – és most sem késő elindulni Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre.

A közönség bevette a fesztivál új tereit is: a taliándörgödi Lőtéren a koncertek mellett a nappali workshopok is népszerűek, a látogatók élvezik az új helyre költözött Harcsa Veronika Udvar természetközeli nyugalmát vagy éppen a Völgy legapróbb helyszínének számító MókusKert Udvar lélekhez szóló előadásait. A napsütés elől jó védelmet biztosítanak a patakpart fái, a parton sétálgatva pedig a kézművesek szívvel-lélekkel készült portékáit is felfedezhetjük.

A hétvégén sincs megállás: a Panoráma Színpadon köszönthetjük a fesztivál félidei videójában (a cikk végén) is szereplő Blahalouisiana-t, az Irie Maffia-t, a Budapest Bárt, a 10. születésnapját ünneplő Bagossy Brothers Companyt – és három év után ismét Kapolcson lép fel a Quimby – vasárnap ezzel a koncerttel zár a fesztivál nagyszínpada.

 

 

"Minden eddiginél több rekordszámot is hozott az idei Campus: egy teltházas nappal és a négy nap alatt összesen mintegy 118 ezer látogatóval zárt a jubileumi rendezvény, ezzel hazánk legnagyobb, magyar közönséget célzó fesztiváljává nőtte ki magát" – tették közzé a debreceni Campus Fesztivál szervezői.

A pénteki nap az egész napos viharjelzések és a kisebb zivatar ellenére is a fesztivál történetének legnagyobb látogatottságú napja lett, több mint 35 ezer fesztiválozóval. A legnagyobb érdeklődés Robin Schulz, Azahriah, a Tankcsapda és Dzsúdló koncertje iránt volt, szombaton pedig Majka lépett fel teltházas nézőtér előtt a nagyszínpadon - és ezúttal is nagysikerű koncertet adott Balázs Klári és Korda György, akik a kezdetektől ott voltak minden Campus Fesztiválon.

A tizenöt zenei színpadon több mint 1500, a legkülönbözőbb műfajokat képviselő zenész és dj lépett fel. Idén tíz külföldi produkciót köszönthettek a színpadokon, köztük olyanokat, mint ZAZ, Parov Stelar és ATB., de a fesztiválon a magyar zenei élet olyan legendáival lehetett találkozni, mint Tátrai Tibor, Karácsony János, Bródy János és Deák Bill Gyula.

Jó sok fotó a fesztiválról a hivatalos oldalon.

Jövőre veletek ugyanitt: a 2024-es, 16. Campus Fesztivált július 17-21. között rendezik meg Debrecenben.

 

 

Művészetek Völgye, Campus

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek