Fesztivállal űzik ki a pestist Szentendréről

2019/05/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Péterfy Bori & Love Band, PASO- és ColorStar-koncert, lampionos felvonulás, hajóverseny, de számos hátborzongató program is várja a közönséget a Szentendrei Pestisűző Fesztiválon június 15-én és 16-án.

Fesztivállal űzik ki a pestist Szentendréről

A város második alkalommal megrendezendő kortársművészeti programsorozatán egy 18. századi városi legendának állítanak emléket. E szerint a Fő téren álló pestiskeresztet a város gazdag szerb kereskedői állították 1763-ban hálából, hogy a járvány elkerülte a várost. A hiedelem szerint a halálos vésznek csak egyetlen áldozata volt, egy fiatal lány, akit állítólag fejjel lefelé temettek el a kereszt alá, hogy a pestis ne tudjon tovább terjedni - áll a szervezők közleményében.

A fesztivál nyitó eseménye a Szentendrei-szigetről csónakokkal érkező táncművészek műsora, akik Barakoo Dobkör zenei kíséretében a ve­szedelmet megjelenítve egy haláltáncnak nevezett kortárs performanszt adnak elő a Duna korzón. Az előadás közben megérkeznek a szentendrei kortárs képzőművészek, köztük Korniss Dezső, Vajda Lajos, FeLugossy László, efZámbó István és Deim Pál jellegzetes motívumaiból készített óriás bábok is, amelyek segítenek elűzni a "veszedelmet" a város­ból. A bábokat erre az alkalomra a helyi civil szervezetek, egyesületek fogadják örökbe.

A program lampionos felvonulással folytatódik, amelyet a Tihi Wind Band, a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskola Fúvószenekarának örömkoncertje vezet le a belvárosba.

A Lázár cár tér mellett felállított színpadon szombat délután fellép a The Pontiac, majd a két évtizedes múltra visszatekintő Colorstar folytatja a muzsikálást, este pedig a Péterfy Bori & Love Band ad koncertet. Vasárnap a Konyha zenekar, az Aurevoir, valamint a PASO zenél a közönségnek a színpadon.

A Duna szentendrei belvárosi szakaszán vasárnap rendezik meg azt a nagy érdeklődésre számot tartó hajóversenyt, amelyre négy kategóriában nevezhetnek helyi általá­nos- és középiskolás csapatok, sportegyesületek, civil szervezetek, családok, vagy baráti társaságok.

A hétvége alatt két alkalommal fellép Szentendre olasz testvér­városának reneszánsz hagyományait őrző zászlóforga­tó csoportja a Sbandieratori di Gubbio is, de festőiskolával várja az érdeklődőket a szentendrei kortárs képzőművészetet ápoló Szentendrei Lakástárlat Alapítvány, a MANK Új Műhely Galériája pedig mindkét napon művészeti sétával, fényfestéssel, fotó- és ékszerkészítő workshoppal, festéssel, rajzolással készül a Fő téren.

Szentendrei Pestisűző Fesztivál, Péterfy Bori & Love Band, PASO, ColorStar

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek