Hollywoodi álmok, rengeteg tánc és zene: SioStage 2016

2016/07/14  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A SioStage Kálmán Imre Szabadtéri Színpad egész nyáron több mint 40 produkcióval várja az érdeklődőket. A megújult siófoki helyszínen szinte minden nap más és más kulturális élményben lehet része a közönségnek: a SioStage saját produkciója, a Hollywood Dream mellett Operett gála, koncertek, színdarabok, táncos produkciók és illúzió-show is helyet kapnak a repertoárban.

Hollywoodi álmok, rengeteg tánc és zene: SioStage 2016

A SioStage-en július 16-án világpremier lesz, amelynek megálmodója a többszörös ír sztepp tánc világbajnok, Írország Nemzeti Bajnoka, Catherine Gallagher. A művésznő nem csak koreográfusként, rendezőként, hanem szólistaként is elbűvöli a magyar közönséget. A Hollywood Dream-et elkápráztató megjelenítés, fergeteges tánctudás, elbűvölő szépség, felejthetetlen dallamok jellemzik, a 30-as és a 40-es évek örök klasszikusai 40 fős szimfonikus zenekar előadásában, modern kori színpadi rendezésbe helyezve csendülnek fel.

A virtuóz zenei anyag az 1930-es évekből táplálkozik, olyan dalokat feldolgozva, amelyeket egykor a Londoni Filharmonikusok játszottak. Ilyenek a Diamonds are, a Girl's Best Friend, Sing Sing Sing, Come fly with Me from Frank Sinatra, There is no Business Like Show Business vagy a Puttin on The Ritzn.

A szimfonikus zenekart Román Géza Príma és Pro Urbe díjas karmester vezényli, a zenei vezető Mráz Fruzsina, hegedűművész. A Hollywood Dream elrepíti a közönséget egy fiatal, átlagos lány varázslatos álmába, a zene, a musical aranykorszakába. A fiatal lány átéli álmát, találkozik a halhatatlan sztárokkal és megízleli vajon milyen az idolok, többek között Fred Astaire, Ginger Rogers, Gene Kelly és Cyd Charisse cipőjébe lépni, megtapasztalni ugyanazt a csillogást, rajongást - kamerákkal, fényekkel és luxussal -, mint amely őket vette körül.

A SioStage-Kálmán Imre Szabadtéri Színpad további programja

Az operett kiemelt szerepet kap a SioStage-en, hiszen az operett királya, Kálmán Imre nevét viseli a Szabadtéri Színpad, ráadásul az operett annyira népszerű műfaj, hogy nyáron igazán fantasztikus kikapcsolódást nyújt, mind a hazai, mind a külföldi vendégeknek. Különleges apropó, hogy idén 100 éves a Csárdáskirálynő, így a legnépszerűbb operett dallamok gyakran felcsendülnek majd a Siófoki Szabadtéri Színpadon az Orfeum Vándorszínpad Operettgálájában. A népszerű sztárok között ott lesz mindenki kedvence, Oszvald Marika Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, operett énekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Kalocsai Zsuzsa Jászai Mari-díjas operettprimadonna, színésznő, érdemes művész; Berkes János operaénekes és Kékkovács Mara színésznő, szubrett. A tehetségek közül kiemelkedik Szász Kati, az Orfeum Vándorszínpad primadonnája, valamint Bálint Csaba, aki magával ragadó tenorjával, vitathatatlan átéléssel kompenzál a női nemnek.

A Színház és a rockopera szerelmesei is találnak maguknak programot, hiszen a Pannon Várszínház elhozza Siófokra Tolcsvay László - Müller Péter – Müller Péter Sziámi rockoperáját, a Mária Evangéliumát, Vándorfi László rendezésében. Mária szerepét Füredi Nikolett, Jézust György-Rózsa Sándor, Jánost P. Petőcz András alakítja, énekli. A táncszínházi jelenetekben a Varidance Társulat 10 táncosa, a többi szerepben a Pannon Várszínház teljes társulata lép színre.

A Fregoli színház több darabbal is szórakoztatja majd a közönséget: az érzelmes vígjáték, a Titkok egy hálószobából kétszemélyes darab főszereplői Gregor Bernadett és Szarvas Attila, akik mint köztudott, ráadásul a magánéletben is egy párt alkotnak.

Az Anconai szerelmesek című zenés színdarab fordulatos, kedvesen pikáns, zenés kavalkád két felvonásban a hetvenes évek olasz slágereivel, olyanokkal mint a „Ciao Bambina”, az „Egy könnycsepp az arcon”, a „Volare”, a „Huszonnégyezer csók”, a „Felicita vagy a L'Italiano. Dallamaik nosztalgiát, egyszersmind jókedvet, derűt ébresztenek. A szereposztásban olyan nevekkel találkozhatunk, mint Csengeri Attila, Gregor Bernadett, Szabó Máté, Nyári Diána, Baronits Gábor, Köllő Babett, Várkonyi Andrea vagy Kecskeméti Róbert.

A Félrelépni tilos! című vígjáték is fergeteges szórakozást és szereposztást ígér: Esztergályos Cecília, Magyar Attila, Harsányi Gábor, Nyertes Zsuzsa és Timkó Eszter szórakoztatja majd a közönséget.

A Szerelem, Óh! Murray Schisgal vígjátéka az elmúlt évtizedekben bejárta a világ színpadait, és most olyan színészekkel elevenedik meg Siófokon, mint Magyar Attila, Brózik Klára, és Hajdu „Steve” István.

Az Art of magic, az Illúzió művészete egy olyan soha nem látott show, amely illúzió, bűvészet, mentalizmus egy műsorban. Négy fiatal, innovatív tehetség, akik különleges képességgel rendelkeznek és a siófoki közönséget is szó szerint el fogják varázsolni. A művészek bejárták a világ legnagyobb színpadait, produkcióikkal elkápráztatták Las Vegas, Dubai legnagyobb szórakozóhelyeinek közönségét, még a Szaúdi Nagyherceget is ámulatba ejtették mutatványaikkal.

Taiko Spirit On The Beach a címe annak a fergeteges ritmuskavalkádnak, amelynek keretében a Taiko Hungary együttes dobosai az est folyamán egy igazi japán zenei fesztivált, Matsurit varázsolnak a színpadra. Már az első dobütés elfeledteti a külvilágot, az első hangtól kezdve egy mágikus utazásra készülhetnek, ami egy ősi világba repíti át a közönséget.

A SioStage-en természetesen koncertek és kifejezetten táncos produkciók is helyet kapnak, amelyet a Bakelit Multi Art Center hoz el Siófokra. Ilyenek lesznek a Neoton Família sztárjai, a The BlackBirds BeatlesBest of Beatles Show, Vásáry André: Volt egyszer egy vadnyugat című produkciója, a STONED – 100% Rolling Stones – Mick Jagger 73, a Keep Floyding – Pink Floyd Show, a Fonográf Emlékzenekar, valamint a Cry Free-Zep Session.

A Habana Social Club Orquesta Musica elnevezésű koncertje igazi vérpezsdítő hangulatot varázsol Siófokra. A csapat kubai és a latin-amerikai sajtó szerint is, méltó utódja a Buena Vista Social Clubnak, legalább annyi fülbemászó slágerrel, mint elődje. A Buena Vista Social Club 2014-ben az Adios Tour keretében búcsúztatta el a közönségét, melyet követően még inkább megnőtt a Habana Social Club népszerűsége. 

Az Everdance – Rhythm of Station „Az állomás ritmusa” egy táncjáték, mely egy vasútállomáson játszódik, ahol az amerikaiaktól a kínaiakig, a spanyolokon át a mexikóiakig, mindenki megfordul. Az Everdance társulata az ország egyik legnézettebb tehetségkutató műsorában a „Csillag Születik”-ben több ezer jelentkezőből a döntőig jutott és ezúttal az X-Faktor győztese, Oláh Gergő is részt vesz a produkciójukban.

A Varidance: Variációk hetven örömteli percet ígér a közönségének. Vári Bertalan Harangozó-díjas táncművész-koreográfus. Mint szellemet a palackból úgy varázsolja színpadra táncosait egy hatalmas bőröndből. Szekeres bevonulássá változik a nyitány, majd válogatott filmzenék és együttesek muzsikájával lesz teljes az élmény. A szenvedélyes, lírai, humoros, mulatós hangulathoz Kanye West, Snoop Dogg, Ternipe, Parno Graszt, a Kerekes Band és más szerzők szolgáltatják a zenét.

Ugyancsak lélegzetelállító előadást ígér a 5 Doors Show, amely nem egy hagyományos táncszínházi előadás, hanem egy SHOW a szó igazi értelmében. A darabban megjelenik az ír sztep kemény kopogásán át, a ma oly népszerű show néptánc, a színházi break, a Jazz Ballett, és megannyi stílus, melyek mind-mind külön egységet alkotva nyűgözik le percről percre a nézőt, a LED technológiával felszerelt 5 ajtót ábrázoló díszlet pedig olyan fényjátékot tud, ami szinte életre kelti a színpadképet. A koreográfusok, Gothár Fanni, és Bakonyi Péter segédletével egy olyan elit tánckar született, mely a világ bármelyik színpadán garancia az igényes szórakoztatásra és sikerre. A 5 Doors művészeti vezetője Nagy Tamás, akit a legtöbben a Nox együttesben ismerhettek meg.

Részletes program itt


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek