Jubileumi Kaláka fesztivál Egerben

2019/03/06  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Idén 40. alkalommal rendezik meg Eger városában a Kaláka Fesztivált, ahol a gyerekek és a szülők egyaránt találnak maguknak való koncertet. A fesztivál június 27. és 30. között várja az érdeklődőket, ezúttal az Érsekkertben.

Fotó: kalaka.hu

A Kaláka zenekar átal életre keltett fesztivál 2019-ben ünnepli kerek 40. születésnapját, amit természetesen meg is ünnepelnek majd. Délelőttönként Gyerekfesztivált rendeznek, ahol koncertekkel bábszínházzal és játékprogramokkal várják a gyerekeket és szüleiket. Délutántól egészen éjfélig a zenéé a főszerep, ahol a legnépszerűbb bandák váltják egymást a színpadon.

Idén sem marad el a már hagyományos faültetés a Múzsák Ligetében, ahol ezúttal Böjte Csaba ferences szerzetes fenyőfája kerül földbe a Kaláka körtefája, és Sándor bácsi diófája mellé.

Az első napon Jankovics Marcell Magyar népmesék rajzaiból nyíló kiállításával kezd fesztivál, ami a Templom Galériában látható, este pedig Máté Gábor és a Kaláka zenekar Kosztolányi estje lesz verskoncert formájában.

A programtervben szerepel még Kányádi Sándor, és Faltisz Alexandra grafikusművész kiállításának megnyitója, hétvégén interaktív programok gyerekeknek, az koncert sávban pedig olyan előadókkal és zenekarokkal találkozhatunk, mint: Muzsikás, KFT, Szabó Balázs Bandája, Szalóki Ági, Tompos Kátya, Takács Eszter, Ripoff Raskolnikov Band, Kaláka, M.É.Z., Voodoo Papa, Zűrös Banda, Szalonna és Bandája, Szabó Benedek és a Galaxisok.

A részletes programkínálatért kattints ide: Kaláka Fesztivál.

Kaláka Fesztivál, jubileum, koncert, fesztivál, Eger, 2019, Muzsikás, KFT, Szabó Balázs Bandája, Szalóki Ági, Tompos Kátya, Takács Eszter, Ripoff Raskolnikov Band, Kaláka, M.É.Z., Voodoo Papa, Zűrös Banda, Szalonna és Bandája, Szabó Benedek és a Galaxisok

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek