Kapolcson már fellép a Quimby

2021/04/24  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Még nagyon sok a HA a történetben, de HA minden jól megy, idén lesz Művészetek Völgye Kapolcson. A szervezők az Indexnek már el is árultak párat a fellépők közül.

Fotó: Művészetek Völgye/FB
Lusta fesztiválozóknak a Völgy akár meg is tervezi a napi programot. Nincs más dolgod, csak válaszolni néhány kérdésre, és máris a kezedben lesz a személyre szabott Művészetek Völgye Programcsomag...

Mi tavaly az U500-as Völgyhétvégéken is remekül éreztük magunkat – jelen pillanatban még tippelésre sem vállalkoznánk, idén mi lesz a menet...

A szervezők a portának azt is elmondták, hogy idén óvatosabban bánnak a költségvetéssel, hiszen az emberek is kisebb lelkesedéssel foglalnak. Ebbe az óvatos költségvetésbe is olyan nevek fértek, mint Hobo (75.), az Eric Sumo Band, Rúzsa Magdi, a Csík Zenekar, Dés László, a 30Y, az Esti Kornél, Palya Bea és a címben is említett Quimby, reményeink szerint Kiss Tibivel kiegészülve, de azért itt is van azért egy HA.

Akinek már nagyon hiányzik a zenekar, az holnap éjfélig még megnézheti a Quimby és az Óbudai Danubia Zenekar közös koncertfelvételét, amelyen népszerű Quimby-dalok csendültek felszimfonikus átiratban. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon volt először hallható együtt ez a két, évtizedek óta meghatározó formáció – közös kanapéra ültetve a klasszikus zenét a rock and rollal. Most téged ültetnek kanapéra, legalábbis, ha sikerül jegyet váltanod  a Class & Roll stream-re, mert ez a funkció a cikk írásának pillanatában nem annyira működik.

Visszakanyarodva a Völgybe: mint arról beszámoltunk, Némafilmhez filmzenét! címmel pályázatot indított idén is a 30. jubileumát ünneplő Művészetek Völgye Fesztivál és a 120 éves magyar filmet ünneplő Nemzeti Filmintézet. Ahogy azt a Papageno megírta, a pályázat három filmjére összesen negyven zenei alkotás érkezett. A zeneszerzők ugyanazokra az öt perces jelenetekre különböző megoldásokat hoztak, amik követik és kiemelik a filmek cselekményét és mondanivalóját.

Filmenként két döntőst, azaz összesen hat zenei megoldást választott ki a szakmai zsűri, a döntősökre ezután még nagyobb feladat vár, meg kell írniuk a teljes film zenei anyagát, azzal szerepelnek majd az idei Művészetek Völgye programjában. Filmvetítések alatt élőben, a régi időket megidézve adják elő alkotásukat és mérettetnek meg újra.

A döntősök:

Az Aphrodité című film döntősei:

  • Antal Gábor
  • Francisco Nogueira

A Mire megvénülünk című film döntősei:

  • Amador Buda
  • Balázs Gergely

A Rabmadár című film döntősei:

  • Binder Norbert
  • Pethő Marcell

Viszlát Kapolcson!

 

 

 

 

Művészetek Völgye, fesztivál, Quimby, Kapolcs, Óbudai Danubia Zenekar, némafilm, pályázat

 

 

Szólj hozzá!


A Tankcsapdának Pesten megjelent az isten

A Tankcsapdának Pesten megjelent az isten

Új dallal és a hozzá tartozó videóklippel jelentkezett a Tankcsapda. A ’Pesten megjelent Isten’ c. dalt élőben először, a Budapest Parkban...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Visszatér Budapestre Sir Rod Stewart

2018-ban ott voltunk az arénás koncertjén, aztán pár évvel később is erre járt: nem megerősített infók szerint énekelt egy puccos esküvőn mintegy 300 milláért – de most megint mindenkinek dalolni fog, nem csak az ifjú párnak: a legnagyobb slágerit hozza el 2024. június 22-én lép az MVM Dome-ba.

Ez egy Sunshine Day lesz – az Osibisa Budapestre jön

Osibisa és Colosseum közös koncert lesz az Erkel Színházban 2023. október 8-án a Krokodil Rock szervezésében, a „Nagy Generáció” című koncertsorozat keretében.

Tátrai Tibuszék beveszik a Parkot

A godfather. legközelebbi és idei utolsó fellépése a Budapest Parkban lesz, 2023. szeptember 27-én, szerdán.
Új koncertek