Kapolcson már fellép a Quimby

2021/04/24  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Még nagyon sok a HA a történetben, de HA minden jól megy, idén lesz Művészetek Völgye Kapolcson. A szervezők az Indexnek már el is árultak párat a fellépők közül.

Fotó: Művészetek Völgye/FB
Lusta fesztiválozóknak a Völgy akár meg is tervezi a napi programot. Nincs más dolgod, csak válaszolni néhány kérdésre, és máris a kezedben lesz a személyre szabott Művészetek Völgye Programcsomag...

Mi tavaly az U500-as Völgyhétvégéken is remekül éreztük magunkat – jelen pillanatban még tippelésre sem vállalkoznánk, idén mi lesz a menet...

A szervezők a portának azt is elmondták, hogy idén óvatosabban bánnak a költségvetéssel, hiszen az emberek is kisebb lelkesedéssel foglalnak. Ebbe az óvatos költségvetésbe is olyan nevek fértek, mint Hobo (75.), az Eric Sumo Band, Rúzsa Magdi, a Csík Zenekar, Dés László, a 30Y, az Esti Kornél, Palya Bea és a címben is említett Quimby, reményeink szerint Kiss Tibivel kiegészülve, de azért itt is van azért egy HA.

Akinek már nagyon hiányzik a zenekar, az holnap éjfélig még megnézheti a Quimby és az Óbudai Danubia Zenekar közös koncertfelvételét, amelyen népszerű Quimby-dalok csendültek felszimfonikus átiratban. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon volt először hallható együtt ez a két, évtizedek óta meghatározó formáció – közös kanapéra ültetve a klasszikus zenét a rock and rollal. Most téged ültetnek kanapéra, legalábbis, ha sikerül jegyet váltanod  a Class & Roll stream-re, mert ez a funkció a cikk írásának pillanatában nem annyira működik.

Visszakanyarodva a Völgybe: mint arról beszámoltunk, Némafilmhez filmzenét! címmel pályázatot indított idén is a 30. jubileumát ünneplő Művészetek Völgye Fesztivál és a 120 éves magyar filmet ünneplő Nemzeti Filmintézet. Ahogy azt a Papageno megírta, a pályázat három filmjére összesen negyven zenei alkotás érkezett. A zeneszerzők ugyanazokra az öt perces jelenetekre különböző megoldásokat hoztak, amik követik és kiemelik a filmek cselekményét és mondanivalóját.

Filmenként két döntőst, azaz összesen hat zenei megoldást választott ki a szakmai zsűri, a döntősökre ezután még nagyobb feladat vár, meg kell írniuk a teljes film zenei anyagát, azzal szerepelnek majd az idei Művészetek Völgye programjában. Filmvetítések alatt élőben, a régi időket megidézve adják elő alkotásukat és mérettetnek meg újra.

A döntősök:

Az Aphrodité című film döntősei:

  • Antal Gábor
  • Francisco Nogueira

A Mire megvénülünk című film döntősei:

  • Amador Buda
  • Balázs Gergely

A Rabmadár című film döntősei:

  • Binder Norbert
  • Pethő Marcell

Viszlát Kapolcson!

 

 

 

 

Művészetek Völgye, fesztivál, Quimby, Kapolcs, Óbudai Danubia Zenekar, némafilm, pályázat

 

 

Szólj hozzá!


Feszes és büntető: novemberben jön a Volbeat!

Feszes és büntető: novemberben jön a Volbeat!

A dán rock'n'roll lázadók bejelentették Servant Of The Road elnevezésű világkörüli turnéjuk 32 állomásos európai szakaszát, amelyen – a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Iron Maiden elhozza Budapestre a Legacy Of The Beast-showt

A Legacy Of The Beast elnevezésű turné indulása óta a zenekar közel kétmillió rajongónak játszott a világ 39 országában, beleértve a százezer fős Rock In Rio fesztiválfellépésüket is, Brazíliában. Most Magyarországra is elhozzák a show-t.

Vasárnap a Barba Negrában a skót metálosok, aki feldolgoztak egy Neoton-slágert

A PIRATEFEST BUDAPEST keretén belül vasárnap a Barba Negrában lép fel a Alestorm skót kalózmetál-banda a Visions Of Atlantis és a Rumproof társaságában. Legújabb lemezükről a legújabb videójuk címe: Magyarország, de nem csak egy dal erejéig kötődnek hozzánk.

Két év után ismét végighúzzák a városon a szekeret: Krisna-fesztivál a Városligetben

Két év kihagyás után a Krisna-hívők ismét Szekérfesztivált rendeznek július 9-én, szombaton, Budapesten. Az indiai Szekérfesztivál során az éneklő, táncoló résztvevők hatalmas kötelekkel húzzák végig a városon azt a tarka és díszes szekeret, amelyen Krisna, azaz Isten egy különleges formáját, az "Univerzum Urát" helyezik el.
Új koncertek