Kapolcson már fellép a Quimby

2021/04/24  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Még nagyon sok a HA a történetben, de HA minden jól megy, idén lesz Művészetek Völgye Kapolcson. A szervezők az Indexnek már el is árultak párat a fellépők közül.

Fotó: Művészetek Völgye/FB
Lusta fesztiválozóknak a Völgy akár meg is tervezi a napi programot. Nincs más dolgod, csak válaszolni néhány kérdésre, és máris a kezedben lesz a személyre szabott Művészetek Völgye Programcsomag...

Mi tavaly az U500-as Völgyhétvégéken is remekül éreztük magunkat – jelen pillanatban még tippelésre sem vállalkoznánk, idén mi lesz a menet...

A szervezők a portának azt is elmondták, hogy idén óvatosabban bánnak a költségvetéssel, hiszen az emberek is kisebb lelkesedéssel foglalnak. Ebbe az óvatos költségvetésbe is olyan nevek fértek, mint Hobo (75.), az Eric Sumo Band, Rúzsa Magdi, a Csík Zenekar, Dés László, a 30Y, az Esti Kornél, Palya Bea és a címben is említett Quimby, reményeink szerint Kiss Tibivel kiegészülve, de azért itt is van azért egy HA.

Akinek már nagyon hiányzik a zenekar, az holnap éjfélig még megnézheti a Quimby és az Óbudai Danubia Zenekar közös koncertfelvételét, amelyen népszerű Quimby-dalok csendültek felszimfonikus átiratban. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon volt először hallható együtt ez a két, évtizedek óta meghatározó formáció – közös kanapéra ültetve a klasszikus zenét a rock and rollal. Most téged ültetnek kanapéra, legalábbis, ha sikerül jegyet váltanod  a Class & Roll stream-re, mert ez a funkció a cikk írásának pillanatában nem annyira működik.

Visszakanyarodva a Völgybe: mint arról beszámoltunk, Némafilmhez filmzenét! címmel pályázatot indított idén is a 30. jubileumát ünneplő Művészetek Völgye Fesztivál és a 120 éves magyar filmet ünneplő Nemzeti Filmintézet. Ahogy azt a Papageno megírta, a pályázat három filmjére összesen negyven zenei alkotás érkezett. A zeneszerzők ugyanazokra az öt perces jelenetekre különböző megoldásokat hoztak, amik követik és kiemelik a filmek cselekményét és mondanivalóját.

Filmenként két döntőst, azaz összesen hat zenei megoldást választott ki a szakmai zsűri, a döntősökre ezután még nagyobb feladat vár, meg kell írniuk a teljes film zenei anyagát, azzal szerepelnek majd az idei Művészetek Völgye programjában. Filmvetítések alatt élőben, a régi időket megidézve adják elő alkotásukat és mérettetnek meg újra.

A döntősök:

Az Aphrodité című film döntősei:

  • Antal Gábor
  • Francisco Nogueira

A Mire megvénülünk című film döntősei:

  • Amador Buda
  • Balázs Gergely

A Rabmadár című film döntősei:

  • Binder Norbert
  • Pethő Marcell

Viszlát Kapolcson!

 

 

 

 

Művészetek Völgye, fesztivál, Quimby, Kapolcs, Óbudai Danubia Zenekar, némafilm, pályázat

 

 

Szólj hozzá!


Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Megérkezett a Szuperkoncert hivatalos aftermovie-ja

Azok számára, akiknek nem volt lehetősége a helyszínen tombolni vagy azoknak, akik szeretnék felidézni a koncert legjobb pillanatait: megérkezett az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.

Ők az MTV EMA gála magyar jelöltjei

A tavalyi virtuális közvetítés után idén ismét élő show-ként lesz látható világszerte az MTV EMA díjátadója. Ráadásul Budapestről! A november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő globális eseményen várhatóan világsztárok lépnek majd fel.
Új koncertek