Kemény zenékkel indít a 2020-as FEZEN

2019/12/20  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Örülhetnek a metálrajongók a FEZEN év végi villantásának, ugyanis a 2020-as idényben már biztos fellépőként könyvelhetünk el három nagyágyút. Bár a szervezők ígérete szerint ez a szám növekszik majd és a stílus is bővül, jövőre is színes felhozatallal kívánják becsalogatni a közönséget, ami azt jelenti, hogy biztosan kapunk legalább egy retró sztárt is a csomagba.

Fotó: Fezen/FB

A következő évben július 29. és augusztus 1. között látogathatunk majd el Székesfehérvár nagy múltú rockfesztiváljára, aminek helyszíne változatlanul magyarország első amerikaifutball-pályája és annak környéke lesz.

Bár a FEZEN annak idején a rock és metál fanok mekkája volt, most már évek óta szinte minden stílus képviselteti magát. Ennek az ős-FEZENesek nagyon nem örülnek, de lassan hozzászoknak, hogy a két egymás mellett lévő nagyszínpadon szinte percre pontosan váltják egymást a zúzós metál képviselői, és a mai - vagy akár retro - pop hazai és nemzetközi kedvencei. A most bejelentett három fellépő a keményebb zenét kedvelőknek okozhat örömöt, hisz olyan népszerű zenekarok adnak majd koncertet, mint az Anthrax, az Amon Amarth vagy a Death Angel.

A 2020-as FEZEN első napján érkezik Székesfehérvárra az Anthrax. A thrash metal nagy négyesének egyik nagyágyújaként nem szorul bemutatásra. A New Yorkból induló zenekar közel tizenegy stúdióalbummal és több mint tíz millió eladott lemezzel a háta mögött érkezik a fesztiválra július 29-én, szerdán. 

Szintén a nyitónapon érkezik a viking metál egyik jelentős csapata, az Amon Amarth. A dallamos death metal zenét az északi mitológiával ötvöző svéd alakulat több mint 30 éve járja a világot, és készít lemezeket. És az Amon Amarth tipikusan olyan "termék", aminek jót tesz a kor: mára igazi fesztiválkedvencekké váltak, Európában és a világ számos pontján találkozhatunk velük a legnagyobb eseményeken.  

Az Anthraxhez hasonlóan szintén Amerikából érkezik a Death Angel. A San Fransisco közelében alakult banda 10 év kihagyással 1982 óta koncertezik és készíti az albumokat Mark Osegueda énekes vezetésével. A FEZEN-re lehet, hogy friss Grammy-díjjal a zsebükben érkeznek, hiszen idei albumuk címadó dalát jelölték a 2020 januárjában kiosztásra kerülő rangos zenei díjra, a "legjobb metálteljesítmény" kategóriájában. Persze az igazi elismerés mindig a közönségtől jön, Magyarországon 2020. augusztus 1-én, a FEZEN zárónapján találkozhatunk velük.

FEZEN, fesztivál, 2020, koncert, Anthrax, Amon Amarth, Death Angel, metal, rock

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek