Kész a Fishing zenei programja

2024/01/10  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

7 helyszínen 150 izgalmas zenei program a 2024-es Fishing on Orfűn június 26. és 29. között. A 2014 óta elővételben telt házas fesztiválra a bérletek 80%-a még a zenei program meghirdetése előtt gazdára talált, a napijegyek értékesítése most indult.

Kész a Fishing zenei programja

Amiért mi a fesztivált szeretjük, az az, hogy a fiatalabb és az idősebb korosztályok kedvencei váltják egymást a színapadokon, és a fiatalabb és az idősebb korosztályok képviselői békés összekeveredésben csápolnak nekik a közönség soraiban. Ez lesz a 16. Fishing, tehát aki mondjuk 18 éves korában járt először Orfűn, az már a harmincas éveit tapossa, de ők még persze nem mondhatók idősnek, viszont jócskán akadnak olyanok, akik csak később kaptak rá az érzésre... Na, ők mind, együtt igen jól elvannak egymással.

Mi vár mindenkire ezen a nyáron?

A nagyszínpadokon kapott lehetőséget a Carson Coma, az Elefánt, az Esti Kornél, a Csaknekedkislány, az aurevoir., az Ivan & the Parazol, a Blahalouisiana, Deva, Beton.Hofi, a Pogány Induló, az Analog Balaton, vagy az idei Fishing-himnuszt jegyző Bohemian Betyars és a Platon Karataev  – és idén visszatér Orfűre Krúbi is.

 

A hiphop szerelmeseinek a nagysátor szerdai programja lesz a kedvence, hiszen itt láthatják majd Sisi, Bongor, Lil Frakk, Mike Mykanic, 6363, Dé:Nash vagy Co Lee koncertjét. Ezért külön hálát rebegünk a szervezőknek, mert tavaly is érzékelhető volt, hogy az Amondót ezek a fellépők már kinőtték. Persze a további napokon is csíphetnek el kiváló rap-produkciókat, hiszen ott lesz Orfűn az Ótvar Pestis, az NKS, a zïp, az EPMK vagy a Tranzkaphka is. A nagysátor egyébként az eklektikus alternatív zene otthona lesz: itt játszik a Szűcs, az Európa Kiadó, Frenk, Erik Sumo, a P.A.S.O., a Besh o Drom, az Óperentzia, az Óriás, A kutya Vacsorája, a LAZARVS és a Lóci játszik is.

A második nagyszínpad nyitósávjában kifejezetten a feltörekvő, nagyobb közönségre érdemes produkciók (Hűvös, Raklap, Barkóczi Noémi, Fiúk) kaptak helyet. De persze a régebben indult zenekarok kedvelői sem fognak csalódni, hiszen idén sem hiányozhat Orfű nagyszínpadairól a 30Y, a Kiscsillag, a Quimby, a Vad Fruttik, a Bëlga, a Péterfy Bori & Love Band, a Hiperkarma, a Kollár-Klemencz Zenekar vagy a Pál Utcai Fiúk. És  persze a Micimackót is el lehet majd újra vegyeskórusban énekelni Bródy Jánossal...

Az Amondó (a rossznyelvek szerint Segglyuk) színpad továbbra is igazi klubhangulatot teremt majd a Panoráma campingben: itt lép fel The Devil's Trade, a Grand Mexican Warlock, a Felső Tízezer, a Sorbonne Sexual, az egy5egy, a TÖRZS, a Cataflamingo, a HOCUSPONY, a Zækar, Boebeck és még sokan mások. Például a mi kedvencünk, a Vodka for Kids is itt lesz látható-hallható. Plusz ezen a színpadon kapnak majd lehetőséget a tehetségkereső győztesei (főműsorsávban!), valamint a hajnalig tartó táncmulatságért is ide kell majd látogatni: DJ Suhaid, Urban Vinyl, DJ Elf és Tesco Disco pakolják majd a lemezeket a koncertek után.

A fesztivál második legmagasabb pontján, a Borfalun – Borfaluban? – a csillesebb produkciókat váltják majd igazi bulizenekarok: itt játszik a Romano Drom, a Lázár Tesók, Henri Gonzo és a Papírsárkányok, a Nasip Kismet, a Mordái, a Los Orangutanes és a Mörk is.

A tűzhöz közel nevű erdei színpadnál (a legmagasabb ponton) már hagyomány, hogy komolyzenével nyit a nap, majd a Mesél az erdő című tematikus műsorsáv következik, ahol fiatal dalszerzők játszanak és mesélnek inspirációikról, kihívásokról, dalszerzésről. Itt csíphetitek el esténként a MiniFishingen bemutatott formátumot, az Orfű összehozt, amelyben esténként két olyan fellépő áll majd színpadra, akik ezidáig még nem igazán közösködtek, így létrehozva valami teljesen újat és rendhagyót – az itt fellépőket februárban jelentik majd be. Este a koncertek után a Tilos partikon rophatjuk hajnalig, hiszen itt lesz Önismereti Diszkó, Kanada Káosz, Bobby Shyze és a többiek.

A strandolóknak kora délutánonként tökéletes választás a Víziszínpad, ahol olyan produkciók adnak minikoncertet, mint a Bëlga, a P.A.S.O., Barkóczi Noémi, a Parno Graszt, 6363 vagy a Kiscsillag. Előre szólunk, másfajta élmény a vízen lebegő koncertet szintén a vízről vagy vízből élvezni, tavaly mi vízibiciklit használtunk erre a célra. Kicsit melós volt a böhöm alkotmányt kormányozni, de a végére belejöttünk, és tudunk egy jó vízikocsmát is :)

"25 éve fesztiválozol, és még mindig hiszel a mesékben... Hiszel abban, hogy amit kinézel, azon a koncerten ott is leszel... Aztán leülsz a Borfaluban egy percre –" írtuk tavalyi beszámolónkban, és a programot cikkbe szerkesztve megint az van, hogy MINDENHOL ott akarok lenni, aztán ember tervez...

Mindenesetre a tervezhetőség kedvéért itt a napi bontás.

Amúgy kíváncsian várjuk azt is, hogy a közlekedésben lesz-e előrelépés, ezt a fentebb belinkelt cikkben részletesen taglaltuk – az van, hogy tavaly óta nem lett fiatalabb a lábunk... sem. Minden megoldásra vevők vagyunk! :D

A kezdőknek meg ezt a kiadványt ajánljuk a figyelmébe:

 

Rengeteg fotóval megérkezett a nagy Fishing-könyv

 

 

 

 

Fishing, Fishing on Orfű, FOO

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek