Menopauza 1170x180

Kukoricából lesz a kanál idén a Művészetek Völgyében

2019/03/08  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Idén július 19. és 28. között várja a fesztiválozókat a Művészetek Völgye – a már megszokott Kapolcs-Taliándörögd-Vigántpetend háromszög vonzáskörzetében.

Fotó: Művészetek Völgye/FB

Idén 29. alkalommal várja a méltán híres fesztivál a koncertek, kiállítások, színházi darabok iránt érdeklődőket, ahol az első két külföldi sztárfellépő neve is hivatalossá vált.

A Romániában született, de Németországban élő Alice Francis és csapata július 20-án este ad koncertet a Panoráma színpadon. A „Miss Flapperty“ becenévvel ellátott énekesnő 2012-ben jelentette meg első albumát, aminek bemutató turnéja a hazánkban is többször megfordult Parov Stelar vendégeként zajlott. 2017-ben kiadott Electric Shock című lemezének dalai is az elektro-swing témakörben mozognak.

Második húzó név a bejelentésben a brit indie rock éra viszonylag fiatal produkciója, az Amber Run, akik július 25-én lépnek majd színpadra. A három tagú csapat 2012-es alakulása óta összesen két stúdióalbumot dobott piacra, melyekről a kritikusok is elismerően nyilatkoztak. Turnéztak a Kodaline társaságában, és felléptek már a Reading fesztiválon is.

Mindeközben tovább zöldül a fesztivál. Már eddig is rendkívül nagy hagsúlyt fektettek a szervezők a környezettudatos fesztiválozásra, de idén rátettek egy lapáttal. Nem csak a repoharak bevezetésével és a szelektív hulladékgyűjtők megsokszorozásával újítanak, de náluk az sem lesz "büntetendő cselekmény", ha valaki otthonról hozott evőeszközöket használ, és abba kéri ételét/italát. Azonban a helyszínen használatos eszközök sem a műanyag ipart gazdagítják, ugyanis idén a fesztivál vendéglátóhelyein cukornádból készült tányérokat, tálcákat és kukoricából készült evőeszközöket használnak majd, amiket a fesztivál végén Keszthelyen fognak komposztálni.

A Művészetek Völgye médiacsapat 2019-ben különleges tábort indít Völgy Fényműhely címen, ahová azokat várják, akik komolyabban érdeklődnek a videózás és a fotózás iránt. A jelentkezők Magyarország legnagyobb fesztiváldíszletében tanulhatnak, ahol gyakorlati workshopok, profi eszközök, oktatók és mentorok segítik a munkát, és így készíthetik el életük filmjét vagy fotóit. A táborba külön kell jelentkezni, és persze külön díjazással rendelkezik. Bővebb infó ide kattintva: Völgy Fényműhely

Művészetek Völgye, fesztivál, 2019, Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Alice Francis, Amber Run

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek