Mutasd magad! – farsangi álarc-készítő játékra hív a Bondorodó

2022/01/14  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ránk fér némi farsangi mókázás: a fesztivál Mutasd Magad! címen futó kezdeményezés arra buzdítja az embereket, hogy készítsenek a saját egyéniségüket leginkább kifejező álarcokat.

 Fotó: lilartsy/Pexels
A győztes álarc készítője lehetőséget kap arra, hogy alkotása a júniusi fesztiválon megjelenjen a felvonulások forgatagában. Ráadásul az idén újdonságként debütáló Bondoró Álarcok mellett a nyertes maszkját is meg lehet majd vásárolni a fesztiválon! 
Az alkotásokat egy szakmai zsűri bírálja el, akik között ott találjuk Adéla Gálovát, a budapesti Cseh Centrum igazgatónőjét, Babús Juliannát, aki a Cseh Centrum PR és kommunikációs munkatársa, valamint Nagy Orsolyát, a Mutasd Magad! játék tavalyi nyertesét is. Ezen felül az olasz Marilù Nardelli és Nicola Chiappini is ott ül a nemzetközi zsűriben – ők az Olasz Kultúrintézet jóvoltából érkeznek nyáron a Bondoróra. A hazai "utcás" művészek, illetve a Tűzmadarak Cirkuszcsoport képviseletében Mező András "Pocok" is zsűritagként értékeli majd a pályázatra benyújtott álarcokat.
A Mutasd Magad! felhívására egészen február 1-ig lehet jelentkezni. A játék részletei megtalálhatók a Bondoró oldalán: www.bondoro.hu/mutasdmagad

A Veszprém-Balaton 2023 programjába becsatlakozó fesztiválon már a tavalyi évben is szerepeltek nemzetközi fellépők, akik a budapesti Olasz Kultúrintézet, a Wallonie-Bruxelles International, valamint a Francia Intézet támogatásában érkeztek a Bondoróra. Az olasz, belga valamint francia együttesek mellett idén várhatóan több más nemzet is jelen lesz a június 10-12. között zajló fesztiválon, Kapolcson. A partnerek sorához csatlakozik többek között a budapesti Cseh Centrum, de spanyol művészek is érkeznek a Budapesti Cervantes Intézet jóvoltából. Ezen túlmenően szerb, osztrák, valamint flamand és kolozsvári együttműködések is folyamatban vannak, ami egyértelműen mutatja az irányt a Bondoró nemzetközi mivoltának megerősítése felé. 

Az idei Bondorón biztosan fellép majd Songoro Fatime és Takács Dániel duója a YOU, ott lesz a HolddalaNap Zenekar és Kacor Király, koncertet ad Németh Juci és G. Szabó Hunor, továbbá a Valami Swing zenekar, bábelőadással érkezik Nizsai Dániel, a Kámfor Bábszínház és a Majoros Ági Bábszínház. Emellett ott lesz a Langaléta Garabonciások, Danny Bain és Szarka Fedor Guido (azaz Mimuido) is. A már bejelentett fellépők között találjuk még a Tűzmadarak Cirkuszcsoportot, akik ez alkalommal különféle zsonglőr workshopokat is tartanak majd, de a Létra Kulturális Egyesület Ab ovo című előadása és a Mágustones Masírbanda is szerepel a felhozatalban. 

Bondorodó, farsan, álarc, Mutasd magad

 

 

Szólj hozzá!


Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams – immár szélesebb körben megünnepelve 25 éves szólókarrierjét – bejelentette XXV elnevezésű európai turnéja állomásait. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szabad a Színpad! 2022 - Zenei tehetségkutatót indít az ERöMŰVHÁZ és a K11

Az ERöMŰVHÁZ Nonprofit Kft. a VII. kerületi K11 Művészeti és Kulturális Központ szervezésében pályázatot ír ki Budapesten működő, feltörekvő, fiatal zenekarok és egyéni előadók részére. Jelentkezési határidő: 2022. október 30. (vasárnap).

Hit és rajongás – megjelent a nagy Depeche Mode-könyv

A Helikon Kiadó zenei sorozata, a Trubadúr Könyvek gondozásában került a könyvesboltokba a Depeche Mode sztorija Hit és rajongás címmel, amely a legkorábbi, essexi fellépésétől a negyvenedik évforduló előestéjéig kíséri el a zenekart.
Új koncertek