Mutasd magad! – farsangi álarc-készítő játékra hív a Bondorodó

2022/01/14  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ránk fér némi farsangi mókázás: a fesztivál Mutasd Magad! címen futó kezdeményezés arra buzdítja az embereket, hogy készítsenek a saját egyéniségüket leginkább kifejező álarcokat.

 Fotó: lilartsy/Pexels
A győztes álarc készítője lehetőséget kap arra, hogy alkotása a júniusi fesztiválon megjelenjen a felvonulások forgatagában. Ráadásul az idén újdonságként debütáló Bondoró Álarcok mellett a nyertes maszkját is meg lehet majd vásárolni a fesztiválon! 
Az alkotásokat egy szakmai zsűri bírálja el, akik között ott találjuk Adéla Gálovát, a budapesti Cseh Centrum igazgatónőjét, Babús Juliannát, aki a Cseh Centrum PR és kommunikációs munkatársa, valamint Nagy Orsolyát, a Mutasd Magad! játék tavalyi nyertesét is. Ezen felül az olasz Marilù Nardelli és Nicola Chiappini is ott ül a nemzetközi zsűriben – ők az Olasz Kultúrintézet jóvoltából érkeznek nyáron a Bondoróra. A hazai "utcás" művészek, illetve a Tűzmadarak Cirkuszcsoport képviseletében Mező András "Pocok" is zsűritagként értékeli majd a pályázatra benyújtott álarcokat.
A Mutasd Magad! felhívására egészen február 1-ig lehet jelentkezni. A játék részletei megtalálhatók a Bondoró oldalán: www.bondoro.hu/mutasdmagad

A Veszprém-Balaton 2023 programjába becsatlakozó fesztiválon már a tavalyi évben is szerepeltek nemzetközi fellépők, akik a budapesti Olasz Kultúrintézet, a Wallonie-Bruxelles International, valamint a Francia Intézet támogatásában érkeztek a Bondoróra. Az olasz, belga valamint francia együttesek mellett idén várhatóan több más nemzet is jelen lesz a június 10-12. között zajló fesztiválon, Kapolcson. A partnerek sorához csatlakozik többek között a budapesti Cseh Centrum, de spanyol művészek is érkeznek a Budapesti Cervantes Intézet jóvoltából. Ezen túlmenően szerb, osztrák, valamint flamand és kolozsvári együttműködések is folyamatban vannak, ami egyértelműen mutatja az irányt a Bondoró nemzetközi mivoltának megerősítése felé. 

Az idei Bondorón biztosan fellép majd Songoro Fatime és Takács Dániel duója a YOU, ott lesz a HolddalaNap Zenekar és Kacor Király, koncertet ad Németh Juci és G. Szabó Hunor, továbbá a Valami Swing zenekar, bábelőadással érkezik Nizsai Dániel, a Kámfor Bábszínház és a Majoros Ági Bábszínház. Emellett ott lesz a Langaléta Garabonciások, Danny Bain és Szarka Fedor Guido (azaz Mimuido) is. A már bejelentett fellépők között találjuk még a Tűzmadarak Cirkuszcsoportot, akik ez alkalommal különféle zsonglőr workshopokat is tartanak majd, de a Létra Kulturális Egyesület Ab ovo című előadása és a Mágustones Masírbanda is szerepel a felhozatalban. 

Bondorodó, farsan, álarc, Mutasd magad

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek