Mutasd magad! – farsangi álarc-készítő játékra hív a Bondorodó

2022/01/14  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ránk fér némi farsangi mókázás: a fesztivál Mutasd Magad! címen futó kezdeményezés arra buzdítja az embereket, hogy készítsenek a saját egyéniségüket leginkább kifejező álarcokat.

 Fotó: lilartsy/Pexels
A győztes álarc készítője lehetőséget kap arra, hogy alkotása a júniusi fesztiválon megjelenjen a felvonulások forgatagában. Ráadásul az idén újdonságként debütáló Bondoró Álarcok mellett a nyertes maszkját is meg lehet majd vásárolni a fesztiválon! 
Az alkotásokat egy szakmai zsűri bírálja el, akik között ott találjuk Adéla Gálovát, a budapesti Cseh Centrum igazgatónőjét, Babús Juliannát, aki a Cseh Centrum PR és kommunikációs munkatársa, valamint Nagy Orsolyát, a Mutasd Magad! játék tavalyi nyertesét is. Ezen felül az olasz Marilù Nardelli és Nicola Chiappini is ott ül a nemzetközi zsűriben – ők az Olasz Kultúrintézet jóvoltából érkeznek nyáron a Bondoróra. A hazai "utcás" művészek, illetve a Tűzmadarak Cirkuszcsoport képviseletében Mező András "Pocok" is zsűritagként értékeli majd a pályázatra benyújtott álarcokat.
A Mutasd Magad! felhívására egészen február 1-ig lehet jelentkezni. A játék részletei megtalálhatók a Bondoró oldalán: www.bondoro.hu/mutasdmagad

A Veszprém-Balaton 2023 programjába becsatlakozó fesztiválon már a tavalyi évben is szerepeltek nemzetközi fellépők, akik a budapesti Olasz Kultúrintézet, a Wallonie-Bruxelles International, valamint a Francia Intézet támogatásában érkeztek a Bondoróra. Az olasz, belga valamint francia együttesek mellett idén várhatóan több más nemzet is jelen lesz a június 10-12. között zajló fesztiválon, Kapolcson. A partnerek sorához csatlakozik többek között a budapesti Cseh Centrum, de spanyol művészek is érkeznek a Budapesti Cervantes Intézet jóvoltából. Ezen túlmenően szerb, osztrák, valamint flamand és kolozsvári együttműködések is folyamatban vannak, ami egyértelműen mutatja az irányt a Bondoró nemzetközi mivoltának megerősítése felé. 

Az idei Bondorón biztosan fellép majd Songoro Fatime és Takács Dániel duója a YOU, ott lesz a HolddalaNap Zenekar és Kacor Király, koncertet ad Németh Juci és G. Szabó Hunor, továbbá a Valami Swing zenekar, bábelőadással érkezik Nizsai Dániel, a Kámfor Bábszínház és a Majoros Ági Bábszínház. Emellett ott lesz a Langaléta Garabonciások, Danny Bain és Szarka Fedor Guido (azaz Mimuido) is. A már bejelentett fellépők között találjuk még a Tűzmadarak Cirkuszcsoportot, akik ez alkalommal különféle zsonglőr workshopokat is tartanak majd, de a Létra Kulturális Egyesület Ab ovo című előadása és a Mágustones Masírbanda is szerepel a felhozatalban. 

Bondorodó, farsan, álarc, Mutasd magad

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek