Nagy-szín-pad!

2013/08/02  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A szervezők szerint nem volt egyszerű kisakkozni, de persze a nyitásra végül is összeállt a Nagyszínpad programja, ami idén már nem pusztán koncertélményt jelent, de vizuális alapon történő álmélkodást és bepörgést is garantál többtízezer "statisztával". Átnézzük a 2. nap programját is - videókkal.

Nagy-szín-pad!

Hétfőn Cipő emléknappal indul a Nagyszínpad programja, ahol a nemrég elhunyt zenész legnagyobb slágereit idézve emlékeznek a hazai zenei élet legismertebb alakjai a Republic énekesére.

Kedden délutántól Csodaországgá válik a Sziget, erről itt részletesen írtunk, a világzenei helyszínen pedig a Muzsikás ünnepli 40. születésnapját sztárvendégekkel, barátaikkal. Az Arénában pedig egy party-folyam teszi teljessé a napot. Este tíztől induló programban a színpadon Flux & Amanda, majd Kevin aka Fine Cut Bodies, később a Bingo Players, aztán Deniz Koyu végül Monstaz.

Szerdán elindul a fesztivál, a Nagyszínpadon elsőként a megkapó és elsöprő erejű brit énekes-slágergyáros Alex Clare, majd egy kiváló csapat egy fékezhetetlen énekesnővel, a Skunk Anansie. Őket követi a legendás német punk banda, a Die Ärzte és a főműsoridőben jön Nick Cave és zenekara, a Bad Seeds. Ezen a napon 19 órakor, az átállás alatt 10.000 héliumos lufi repül majd egyszerre a magasba, mindenki ámulatára.

Csütörtökön, a Nagyszínpadon kezd a merészen szolid és visszafogottan extravagáns Regina Spektor,

aztán jön a géppuskanyelvű brit rapper, , akinek Goin' Crazy c. dala híresült el mostanában Robbie Williams előadásában.

 

Jön a kilencvenes évek közepe óta töretlenül népszerű Ska-P.

Főkoncertként pedig napjaink legjobb brit koncertzenekara, a Biffy Clyro.

Ezen a napon 10.000 nagy szélforgó perdül majd egyszerre a főtéren, és beindul a Szélforgó Party.

Pénteken az első az elegáns, stílusos, középtempós, pengeéles, Mystery Jets, majd az agyas-táncos dance punk, azaz a !!!. Utánuk a német dancehall-kollektíva, a Seeed. Ezen a napon itt zár a kilencvenes évek legnagyobb, legtöbbet idézett angol bandája, a legnagyobb fesztiválok headlinere, a Blur.

Aznap is lesz megalátványosság, ezernyi 1,1 méter átmérőjű felfújt labda pattog ide-oda a közönség fölött a Nagy Strandlabda Partyn.

És itt is a hétvége. Szombaton első azelektronikus, metál és rock zenei elemekkel operáló Enter Shikari lesz, majd a rendkívül meggyőző produkciót nyújtó The Fratellis következik, ők az utolsó pillanatban mondtak igent a szervezőknek. Majd színpadon a megújuló poszt-punk mozgalom egyik legnagyszerűbb csapata, az Editors. Az estet aznap a kortárs könnyűzene egyik legtehetségesebb és legsokszínűbb előadójával, Mikával fejezzük be.

Szombaton olyat láthatunk, míg addig soha: 30.000 zacskónyi, hipoallergén, tehát senkire nem ártalmas festékszínezékkel megfestett rizsliszt repül majd egyszerre a magasba, a szivárvány színeire színezve a Nagyszínpad előtti teret. Ez lesz a Nagy Color Party.

A fesztivál utolsó napján a korábban bejelentett, de koncertjét az utolsó pillanatban, az elhúzódó turné nem várt fizikai megterhelésére hivatkozva lemondó Azealia Banks helyett afrancia Les Tambours du Bronx ütős kollektíva érkezik. Utánuk jön a pörgős bulit ígérő francia ska/reggae csapat a Babylon Circus, szintén az utolsó pillanatban igent mondva a szervezőknek. Őket követi a Franz Ferdinand, s amit ígérnek: fékezhetetlen indie rock'n'roll tempó, szédületes gitár graffiti keverések, mocskosul elegáns és elegánsan mocskos, őrült, küzdőtérre született dirty pop indulók.

Vasárnap este pedig jön a látványosságok látványossága, a lézer-, fény- és pirotechnikai alapokon nyugvó fénykavalkád és tűzijáték, maga a felethetetlen End Show, ami alá David Guetta tolja majd a muzsikát.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek