Nick Cave, Calvin Harris, James Arthur: hatalmas buli Budapesttől 300 kilométerre

2022/04/22  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A hagyományos helyszínen rendezik meg július 7-10. között az EXIT Fesztivált: a Péterváradi erőd falai között közel 40 programhelyszín és több mint 1000 fellépő várja majd a bulizni vágyó közönséget.

Nick Cave 2013-ban a fesztivál nagyszínpadán (Fotó: Exit)

A fesztivált övező érdeklődés a rendezvény hírneve mellett a városnak és környékének, mint izgalmas turisztikai desztinációnak is köszönhető. Újvidék számos nappali programmal és gasztronómiai különlegességekkel várja a turistákat. A fesztivál hivatalos beach kempingje az erődtől és a városközponttól is kb. 30 perc sétára, a Duna partján található, de emellett az egész város remek szálláslehetőségeket kínál, legyen szó hotelekről, hostelekről vagy apartmanokról.

Van, ahol egy szigeten, egy tó vagy egy folyó partján rendeznek fesztivált, Újvidéken az Osztrák-Magyar Monarchia idejében, közvetlenül a Duna partjára épített erőd falain belül tartják az EXIT-et. Egészen egyedülálló élmény világsztár fellépőket hallgatni a várfalak, az alagutak és a macskaköves utcácskák között. 2021 nyarán az EXIT volt az első európai nagyfesztivál, amit a pandémia ellenére is megtartottak. Tavalyi több ezer magyar fesztiválozó látogatott ki, mellettük vagy 70 országból érkeztek résztvevők. 

A szervezők idén is színes felhozatallal készülnek megtölteni az erődöt: a legnagyobb világsztárok, mint Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea vagy James Arthur mellett olyan nevekkel találkozhatunk, mint Afrojack, ATB, Boris Brejcha, Jax Jones, Maceo Plex, Marky Ramone, Masked Wolf, Mathame, Sepultura, Shouse, Zhu, csak hogy párat említsünk. A fesztivál egyik legizgalmasabb helyszíne a Dance Arena, ami egészen reggel 9-ig ad otthont a legjobb elektronikus buliknak, sokak szerint a világ legkultikusabb elektronikus zenei fesztivál színpadán. A fellépők teljes, már bejelentett listája itt érhető el, de hamarosan újabb nevekkel érkeznek a szervezők.

Sok minden történt a fesztivállal az elmúlt években, de továbbra is igyekszik újabb és újabb ötletekkel előrukkolni. Nem véletlenül jelölte a tavalyi évben a világ legjobb fesztiváljai közé az NME, ráadásul az elmúlt években a Szigethez hasonlóan kétszer is elnyerte az Európa Legjobb Nagyfesztiválja díjat. Az EXIT idén egy egyedi kezdeményezéssel is készül: az egyik vezető elektronikus zenei producerrel, Maceo Plex-szel karöltve különleges NFT kollekciót dobnak piacra május 14-én. 

A tavalyi Celebrate Life üzenetet továbbgondolva az idei Together.Always! szlogen is arra az életigenlő közösségi erőre reflektál, amit a fesztivál 20 éve sugároz magából, így idén sem kisebb a cél, mint együtt ünnepelni az életet – 4 napon át a Péterváradi erőd falai között.

A magyar látogatók számára kedvezményes árú bérleteket biztosítanak a magyar hivatalos jegyterjesztő partneren keresztül.

Exit fesztivál, Újvidék, Péterváradi erőd, Calvin Harris, Nick Cave, James Arthur

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek