Nulladik nap: Quimby Csodaország és Muzsikás születésnap

2013/06/04  ·   Fesztivál   ·  mmi

A decemberi PECSA-s Quimby koncert után megfogadtam, hogy én többet zárt téri bulira nem megyek, engem senki nem fog összenyomni, orrba vágni, leönteni. A Szigeten persze sokkal toleránsabb az ember...

Nulladik nap: Quimby Csodaország és Muzsikás születésnap

Fesztiválilag is úgy jött ki a lépés, hogy valahogy kimaradt a zenekar a menüből - vagy teljesen, vagy éppen nem leszek ott és akkor, amikor fellépnek. Így aztán tulképp nem jött rosszul egy komplett Quimby-nap, annál is inkább, mert nem nagyon van már a hazai élvonalban olyan zenekar, akit ezen a napon fel lehetne pakolni a Nagyszínpadra, ráadásul úgy, hogy se fel nem oszlanak, se nem szülinaposok, se semmi extra. Pusztán képesek elvinni a hátukon egy olyan nulladik napot, ahol a közönség jó része már erőteljesen töri a magyart.

A Nulladik nap quimbys eseménysorában egy, a Nagyszínpadon történő, erre az alkalomra komponált szuperkoncert mellett, majd’ 20 izgalmas, kulturális program varázsolja el a közönséget, Lewis Caroll meseregénye, az Alice Csodaországban mintájára. A Sziget - erre a napra - a “nyúl üregévé” válik, amibe minden látogató egyesével belecsúszik: a Sziget lesz az a felfedezésre váró Csodaország, melyben számtalan érdekes, izgalmas, eredeti dolog történik - cirkusz, akrobatika, tánc, látványszínház, irodalmi programok, akusztikus koncert, világzene, táncház, vetítés, slam poetry – s megannyi más. Késni csak fehér kesztyűs nyulaknak megengedett!

A Quimby Csodaországban az akciósorozat és produkció a K-hídtól a Nagyszínpadig tartó részre és annak környékére koncentrálódik, s a zenekar tagjai több helyen feltűnnek majd. A megérkezéskor már egy alternatív, bizarr, meghökkentő, különös és eklektikus valóságba léphetünk majd be, egy olyan színes karneváli hangulatba, ahol azok lehetünk, akik a hétköznapokban is legszívesebben lennénk. (Én a Bolond Kalapost választom.)

Egészen véletlenül, Quimby Csodaországban címmel, ezen a napon jelenik meg a 22 éves zenekar történetét feldolgozó riportkönyv is, amiben regényes keretek között végre megismerhető lesz, hogyan vált a dunaújvárosi iskolazenekar Magyarország egyik legfontosabb és legérdekesebb csapatává.

Eközben a Világzenei Nagyszínpadon...

A szinte nemzeti intézménynek tekinthető Muzsikás együttes, a világ nagy fesztiváljainak és híres koncerttermeinek állandó vendége a 40., jubileumi születésnapját a Sziget Nulladik napján ünnepli, baráti társaságban. A Muzsikás koncertjei mindig eseményszámba mennek, és ez ezúttal különösen így lesz. Meghívott vendégeik közt az egyszerű falusi zenészek és énekesek éppúgy megtalálhatók, mint a kimagasló tudású zongoraművész, Jandó Jenő, a világ legjobb ütőegyüttese, az Amadinda, továbbá olyan világsztárok, mint a Londonban élő hegedűművész, Alexander Balanescu, vagy az amerikai Woven Hand rockegyüttes.

A Sziget Fesztiválon tervezett nagyszabású és egyedi koncertjükre meghívták számos hazai és külföldi zenészbarátjukat. Ahogy a Muzsikás koncerteken megszokott, a műsor gerincét most is a hagyományos előadásban megszólaló magyar népzene jelenti, ami egyszerre ősi és modern, régi és mai. Vendégeik lesznek egyszerű falusi emberek, akik számára a hagyomány még az életük mindennapos része. Emellett dudások, tekerőlantosok és táncosok teszik az ünnepi koncertet még színesebbé.


Képtár

  • Nulladik nap: Quimby Csodaország és Muzsikás születésnap kép 13768
  • Nulladik nap: Quimby Csodaország és Muzsikás születésnap kép 13769
 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek