Nulladik nap: Quimby Csodaország és Muzsikás születésnap

2013. június 04.  ·   Fesztivál   ·  mmi

A decemberi PECSA-s Quimby koncert után megfogadtam, hogy én többet zárt téri bulira nem megyek, engem senki nem fog összenyomni, orrba vágni, leönteni. A Szigeten persze sokkal toleránsabb az ember...

Nulladik nap: Quimby Csodaország és Muzsikás születésnap

Fesztiválilag is úgy jött ki a lépés, hogy valahogy kimaradt a zenekar a menüből - vagy teljesen, vagy éppen nem leszek ott és akkor, amikor fellépnek. Így aztán tulképp nem jött rosszul egy komplett Quimby-nap, annál is inkább, mert nem nagyon van már a hazai élvonalban olyan zenekar, akit ezen a napon fel lehetne pakolni a Nagyszínpadra, ráadásul úgy, hogy se fel nem oszlanak, se nem szülinaposok, se semmi extra. Pusztán képesek elvinni a hátukon egy olyan nulladik napot, ahol a közönség jó része már erőteljesen töri a magyart.

A Nulladik nap quimbys eseménysorában egy, a Nagyszínpadon történő, erre az alkalomra komponált szuperkoncert mellett, majd’ 20 izgalmas, kulturális program varázsolja el a közönséget, Lewis Caroll meseregénye, az Alice Csodaországban mintájára. A Sziget - erre a napra - a “nyúl üregévé” válik, amibe minden látogató egyesével belecsúszik: a Sziget lesz az a felfedezésre váró Csodaország, melyben számtalan érdekes, izgalmas, eredeti dolog történik - cirkusz, akrobatika, tánc, látványszínház, irodalmi programok, akusztikus koncert, világzene, táncház, vetítés, slam poetry – s megannyi más. Késni csak fehér kesztyűs nyulaknak megengedett!

A Quimby Csodaországban az akciósorozat és produkció a K-hídtól a Nagyszínpadig tartó részre és annak környékére koncentrálódik, s a zenekar tagjai több helyen feltűnnek majd. A megérkezéskor már egy alternatív, bizarr, meghökkentő, különös és eklektikus valóságba léphetünk majd be, egy olyan színes karneváli hangulatba, ahol azok lehetünk, akik a hétköznapokban is legszívesebben lennénk. (Én a Bolond Kalapost választom.)

Egészen véletlenül, Quimby Csodaországban címmel, ezen a napon jelenik meg a 22 éves zenekar történetét feldolgozó riportkönyv is, amiben regényes keretek között végre megismerhető lesz, hogyan vált a dunaújvárosi iskolazenekar Magyarország egyik legfontosabb és legérdekesebb csapatává.

Eközben a Világzenei Nagyszínpadon...

A szinte nemzeti intézménynek tekinthető Muzsikás együttes, a világ nagy fesztiváljainak és híres koncerttermeinek állandó vendége a 40., jubileumi születésnapját a Sziget Nulladik napján ünnepli, baráti társaságban. A Muzsikás koncertjei mindig eseményszámba mennek, és ez ezúttal különösen így lesz. Meghívott vendégeik közt az egyszerű falusi zenészek és énekesek éppúgy megtalálhatók, mint a kimagasló tudású zongoraművész, Jandó Jenő, a világ legjobb ütőegyüttese, az Amadinda, továbbá olyan világsztárok, mint a Londonban élő hegedűművész, Alexander Balanescu, vagy az amerikai Woven Hand rockegyüttes.

A Sziget Fesztiválon tervezett nagyszabású és egyedi koncertjükre meghívták számos hazai és külföldi zenészbarátjukat. Ahogy a Muzsikás koncerteken megszokott, a műsor gerincét most is a hagyományos előadásban megszólaló magyar népzene jelenti, ami egyszerre ősi és modern, régi és mai. Vendégeik lesznek egyszerű falusi emberek, akik számára a hagyomány még az életük mindennapos része. Emellett dudások, tekerőlantosok és táncosok teszik az ünnepi koncertet még színesebbé.


Képtár

  • Nulladik nap: Quimby Csodaország és Muzsikás születésnap kép 13768
  • Nulladik nap: Quimby Csodaország és Muzsikás születésnap kép 13769
 

 

Szólj hozzá!


A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a visszaélésekre

A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a...

Már mi is jeleztük, hogy egyre több áldozata van az átverős jegyárusító oldalaknak. Most a zeneakadméa adott ki egy közleményt ezzel kapcsolatban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Elárverezik Frank Sinatra hagyatékának egy részét

Elárverezik a két évtizede elhunyt Frank Sinatra és tavaly eltávozott felesége, Barbara hagyatékának egy részét, köztük filmes forgatókönyveket és ékszereket a jövő hónapban New Yorkban – tudtuk meg a Hirado.hu-tól.

1968-2018: Elvis-ünnep lesz Budapesten

Azt mindjárt leírjuk bővebben, mi történt 1968-ban, 2018-ban, közelebbről: november 17-én bazinagy Elvis-buli lesz este héttől a Liget Clubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek