Pénteken elrajtol a 32. Művészetek Völgye Fesztivál

2023/07/17  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A július 21-30. között Kapolcsot, Vigántpetendet és Taliándörögdöt fenekestül felforgató 10 napos fesztivál tíz napon át összesen 2200 programmal, koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi programokkal, jógával, workshopokkal és biciklitúrával is várja a közönséget.

Fotó: Sípos József

A Művészetek Völgye az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, ahol az irodalom, a színház és a cirkusz ugyanúgy fontos szerepet tölt be a fesztivál vérkeringésében, mint a zene. A Völgyben simán belefér, hogy az ember jógával vagy fotós workshoppal indítsa a napot, megnézzen egy komolyzenei előadást, beüljön egy színházi darabra, majd az első sorban tomboljon a Panoráma Színpadnál.

Az idei Művészetek Völgyében is bőven lehet majd válogatni a változatos programok közül, a fesztivál közzétette – a korábban bejelentett fellépők mellett -, a Cirque du Tókert, a Színház Színpad, a Kaláka Versudvar, a Völgy Komolyzene, a POKET Udvar, a Hobo Udvar, a Világzenei Udvar, az Analóg Udvar és az Ősök Háza programját.

A fentiekből az elsősorban zenei tematikájú helyszíneket emeljük ki.

Vigántpetend irodalmi oázisa, a POKET Udvar az irodalom és a zene találkozási pontja lesz. A Vecsei H. Miklós vezette helyszínen idén is rengeteg kvíz, beszélgetés, koncert és alkotó workshop várja a fesztiválozókat és újdonságként, minden nap dalpremier is lesz. Vecsei H. Miklós megkeresésére ugyanis a felkért előadók megzenésítettek egy-egy Csoóri Sándor verset, amelyet a fesztiválon mutatnak be és mesélnek a dal születéséről. A dalpremier során olyan előadók megzenésítését hallhatjuk majd, mint például Szakács Gergő, Noémo, a Blahalouisiana vagy éppen Barabás Lőrinc.

A komolyzene szerelmesei a kapolcsi római katolikus templom akusztikáját élvezhetik, ahol nagy nevű hazai és külföldi előadók mellett fiatal virtuózok is bemutatják tehetségüket. Itt lép fel többek közt Szokolay Dongó Balázs Fohász c. előadásával, hallhatjuk a Weiner-nap alkalmával a Weiner Leo Zeneiskola ifjú tehetségeit, de itt játszik a Budapesti Vonósok Kamarazenekar és a Danubia Zenekar Bráccsaegyüttese is.

Világzenei fronton pedig olyan előadókra perdülhetünk majd táncra a taliándörögdi Világzene Udvarban, mint Palya Bea és zenészei, a Kerekes Band, a Besh o droM, a Cimbaliband, a Góbé, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák.

A Művészetek Völgye rajongói jól tudják már, hogy nincsen Völgy Hobo nélkül, aki 10 napon át, a vigántpetendi Hobo Udvarban előadóestjeivel vezeti be a zenéje iránt is rajongó közönséget az irodalom és színház mélységeibe. Ady, Radnóti és számos más költő munkássága vagány tolmácsolásban érintheti meg itt a közönség szívét.

 Fotó: Gábor Kereszty

A Művészetek Völgyében a közlekedést az idén is a fesztiválkarszalaggal ingyenesen használható Csigabusz segíti a települések között. A fesztiváljárattal Tapolca és Veszprém is könnyen elérhető.

 

Művészetek Völgye, 2023 nyár

 

 

Szólj hozzá!


Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja  – koncertekkel

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja –...

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Feloszlik az Óriás zenekar

Utolsó előtti alkalommal a Fishing on Orfűn lép színpadra a zenekar 06.28-án, a búcsúkoncertjük pedig az Akváriumban lesz a Turbo és a Cataflamingo társaságában.

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei programnak este tízkor vége. A muzsikára táncoló vízoszlopok napnyugta után is varázslatos látványt nyújtanak az őket megvilágító színes fényjátékkal, sőt, rövid filmeket is láthattok...
Új koncertek