Spontán kvantumrezgés, rockfotó-kiállítás és koncertek – szombaton indul a Szentes KultFESZT

2023/05/04  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Koncertek, zenei témájú kiállítások, pódiumbeszélgetések várják a közönséget a Szentes KultFESZT-en, amely szombaton kezdődik a Csongrád-Csanád megyei városban.

Grandpierre Atilla elhozza a csillagokat – Szombaton indul a Szentes KultFESZT

A Tokácsli Galériában láthatja a közönség Vértes György fotográfus A rockzene 50 árnyalata című kiállítását. A képzőművész alkotásaival nem csupán a hazai rockzenei élet meghatározó pillanatait segítenek felidézni, hanem olyan világsztárok előadásainak egy-egy pillanatát is közel hozza az érdeklődőkhöz, mint B.B. King, David Bowie, Carlos Santana, vagy épp az amerikai-olasz gitárvirtuóz, Steve Vai. A tárlat és egyben a fesztivál megnyitóján a fotográfus-képzőművész mutatja be műveit a közönségnek.

A délután még tartogat érdekességeket a vendégeknek: a galéria kisebbik termében Magyarország egyik legismertebb független rockzenei kiadója, a Trottel Records elmúlt három évtizedéről nyílik tárlat. A mások mellett a Leukémia, a Slogan, a Korai Öröm, az Anima Sound System, a C.A.F.B., a Vágtázó Halottkémek, a CPg, a Hisztéria vagy a Persona Non Grata lemezeit gondozó Rupaszov Tamás által vezetett kiadóról szóló kiállítás megnyitóján a Talayapa koncertezik  akusztikus felállásban.

A fesztivál vendége lesz május 12-én Vörös András, a Cser kiadó vezetője, akit nemcsak Sebők Tamás újságíró kérdez a kiadó mindennapjairól, hanem Diabolus In Musica zenekar énekeseként a mikrofon mögé is áll az együttes koncertjén.

Bereményi Géza íróval, dalszöveg- és forgatókönyvíróval, filmrendezővel Cserna-Szabó András beszélget a pódiumon május 17-én. Másnap Rab Árpád jövőkutató tart előadást. A közelmúltban koncertezett Szentesen a Vágtázó Halottkémek. Az együttes énekese, Grandpierre Atilla a fesztiválon május 24-én mint fizikus és csillagász lép színpadra.(Ha valaki kifejezetten a VHK-ra szeretne ugráni Atillával, a 15 éves Dürer! koncertsorozat részeként megteheti július 8-án Budapesten, vagy június 23-án Szegeden, a Tisza Presszó szabadtéri színpadán. Ha minden kötél szakad, még ott van a Fishing-koncert június 28-án.)

A koncertek sorát és a fesztivál a szentesi formáció, a Plasma Press előadása zárja június 1-jén.

A részletes program:

május 12., péntek
18:00 Beszélgetés Vörös Andrással - beszélgetőpartner: Sebők Tamás
19.00 Diabolus in Musica koncert

május 17. szerda
18.00 Bereményi Géza és Cserna-Szabó András beszélget

május 18., csütörtök
18.00 Dr. Rab Árpád jövőkutató előadása Vörös András közreműködésével

május 24., szerda
18:00 Grandpierre Attila csillagász

június 1., csütörtök
20.00 Plasma Press

május 6-június 3. 
Vértes György fotográfus A rockzene 50 árnyalata című kiállítása
Trottel Records 30 éve kiállítás
Helyszín: Tokácsli Galéria

A KultFeszt mellett is készülnek programokkal: a zene ünnepén, június 21-én a Szirtes Edina Mókus által az Omega fennállásának 60. évfordulójára komponált Omega szigetek dalciklust hozzák el Szentesre.

Szentes KultFESZT

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek