Tudjuk, mit csináltatok 170 ezren a hétvégén!

2017/07/25  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Vasárnap hajnalban véget ért a 10. Campus Fesztivál, amely rekordszámú közönséget, 105 ezer látogatót vonzott Debrecenbe. Az ország másik felén közel hatvanezren látogattak el a Művészetek Völgyébe az első három nap alatt. A Balatonnál pedig egy új, kerek egy napig tartó minifesztivál debütált, amelyre csaknem hétezren voltak kíváncsiak.

A 160 ezerből több mint százezren Debrecenben voltak

A „nulladik” nap kivételével, minden egyes nap átlagosan 30 ezren fordultak meg a jubileumi Campuson, ez a szervezők várakozásait is felülmúlta. A fesztivál tizenhét programhelyszínen, két nagyszínpaddal, 252 zenei programmal, illetve további 300 nem zenei programmal várták a közönséget.

Campus 2017

Éjszaka több ezer lámpa világította meg a fesztivál területén található építményeket. A Nagyerdő, a Nagyerdei Stadion, a Nagyerdei Víztorony, a 30 méter magas Campus Eye óriáskerék és a több tucatnyi különleges installáció páratlan környezetet teremtett az ország egyik legnagyobb nyári eseményének.

Ami a programokat illeti, természetesen a Campuson is a zenéé volt a főszerep. A legtöbben a Prodigy koncertjére voltak kíváncsiak, de Lukas Graham, a Tankcsapda, a Halott Pénz, a Bingo Players, a Punnany Massif és a Margaret Island koncertje is teltházas nézőtér előtt zajlott.

Campus/Prodigy

A takarítás és bontás vasárnap reggel elkezdődött, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen.

♦♦♦

A tíznapos Művészetek Völgye július 30-ig várja a látogatókat. Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiváljára – három Veszprém megyei településre, Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre – idén is közel hatvanezren látogattak el az első hétvégén.

Művészetek Völgye 2017

A következő napok előadói ezen a színpadon: a francia Deluxe és Nouvelle Vague, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Csík zenekar, Palya Bea, Péterfy Bori & Love Band, Hobo, a Vad Fruttik, a Magashegyi Underground, Szabó Balázs Bandája, az Ivan and the Parazol, a Pál Utcai Fiúk és a tízéves születésnapját ünneplő Budapest Bár.

A fesztivál szinte valamennyi helyszíne telt házas programokkal ment az első három napon. Pénteken koncertezett többek között az amerikai Pink Martini feat. China Forbes a MOL Nagyon Balaton Panoráma színpadon, ahol több ember bulizott, mint a Völgy történetében eddig valaha. A vasárnapi Quimby-koncert alatt is teljesen megtelt a színpad nézőtere; ez volt az első hétvégén a leglátogatottabb koncert. Sokan voltak kíváncsiak ugyanitt a 20 évvel ezelőtti, eredeti felállású Anima Sound System feat. Bognár Szilvia koncertre, és rengetegen buliztak szombaton a 30Y és a Hiperkarma, valamint vasárnap az Anna and the Barbies koncertjén.

Idén az ElevenKertbe költöztek a Cseh Tamás Program zenekarai; a következő napokban itt koncertezik például Hangácsi Márton, a Belau, Antonia Vai és a Window is.

A komolyzenének helyt adó Papageno Klasszik, valamint a Völgykomolyzenei és Virtuózók színpadán, a kapolcsi római katolikus templom is több alkalommal telt meg. Utóbbi a következő napokban például a Virtuózok fiatal tehetségeit, a Snétberger Zenei Tehetségközpont növendékeit látja vendégül. Nagy várakozás előzi meg a szerdai Óbudai Danubia Zenekar éjszakai filmzene koncertjét is a Nemzeti Szín-Térnél.

Művészetek Völgye 2017

Az idén új helyszínnel jelentkező Szirtes Edina Mókus udvarában volt olyan előadás, amelyet követően a közönség hét alkalommal kért ráadást, a Muharay Udvar programjai alatt pedig sokszor az utcán is kígyózik a sor. Nagyon népszerű a több civil szervezet összefogásával működő Művészetek Zöldje, ahol szombaton például a 30Y zenekar frontemberével, Beck Zolival közösen kézműveskedhettek a látogatók.

Vigántpetenden került felállításra az idei fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszíne, a Cirque du Tókert valódi cirkuszi sátra, ahol a kortárstánc-és újcirkuszi társulatok színe-java váltja egymást.

A hajnalig tartó önfeledt mulatságok egyik színhelye, a Hagyományok Háza szervezésében megvalósuló Folk Udvar, ahol a következő napokban Berecz András ad népzenei koncertet, Agócs Gergely pedig felnőtteknek szóló esti mesével készül. Szerdán a Fölszállott a páva 2012-es évadának nyertes zenekara, a Parapács vendége Berki Pál prímás lesz. Nagy sikert aratnak a közönség körében a Magyar Nemzeti Filmarchívum szervezésében a kapolcsi Kastélyban vetített filmritkaságok, a rég látott reklámok és filmhíradók. Különleges látványt nyújt a kapolcsi evangélikus templom, ahol minden este színes fényfestésben gyönyörködhetnek a fesztiválozók.

 

 ♦♦♦

A siófoki PLÁZS és Palace adott helyet az első 24 órás OneDay Electronic Festnek, amit hagyományteremtő szándékkal szerveztek, és rögvest több mint 7000 látogatót vonzott.

Fotó: Plázs Siófok Official

A fergeteges buli főszereplője a világ elektronikus zenei szcénájának jelenlegi egyik legnagyobb csillaga, Luciano volt, aki talán élete egyik legjobb szettjét játszotta. Elmondása szerint remekül érezte magát és nagyon hálás volt a magyar közönségnek és a szervezőknek, akiknek meg is köszönte ezt a fantasztikus partyt. A másik sztárvendég Deborah De Luca volt, aki mindkét helyszínen robbantott a szettjeivel, óriási siker volt a PLÁZS-on és a Palace-ban is (az esemény a PLÁZSon indult, és éjszakára költözött a Palace-ba). A PLÁZS zárást követően a közönség kígyózó sorokban igyekezett az éjszakai helyszínre, s majdnem mindenki folytatni akarta a minifesztivált, ami sokak szerint az év elektronikus bulija volt.

fesztivál, Campus Fesztivál, Művészetek Völgye, OneDay Electronic Fest, PLÁZS, CSTP

 

 

Szólj hozzá!


A konyhafőnök lesz a Főnök egy készülő filmben

A konyhafőnök lesz a Főnök egy készülő filmben

A mackó című sorozat sokszorosan díjnyertes főszereplője, Jeremy Allen White játszhatja el Bruce Springsteent egy készülő filmbe – írja a HVG.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...
Új koncertek