Zamárdi képviselőtestülete kötelezővé tenné az oltási igazolványt a Balaton Soundon

2021/03/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ismét a 24.hu-ra hagyatkozunk, ők írták meg, hogy a zamárdi képviselő-testület nagyon kemény járványügyi megelőző intézkedéseket várna el a szervezőktől: az egyelőre még bevezetés előtt álló oltási igazolványt is kötelezővé tennék a rendezvényen.

Fotó: Balaton Sound

Ezzel van pár gond.

Egyrészt nem tudjuk, mikor lesz ilyenünk nekünk és miről fog szólni. Például, amikor a lengyelek közzé tették, hogy a határon nem fogadják el az EMA által nem jóváhagyott vakcinákat (jelen pillanatban ez a kínai és az orosz), akkor a magyar kormány azt közölte, hogy az oltásiban nem lesz megnevezve, mivel oltották a júzert. Nyilván, országon belül ennek nincs jelentősége. Tágabban, az Európai Unióban még a nyár előtt bevezethetik az új típusú koronavírus elleni védőoltás beadását tanúsító igazolványt. A digitális oltási igazolvánnyal szabadabban lehet majd utazni a közösségen belül. Kérdés, hogy noha az EU-tagok önállóan, nemzeti szinten vezetik majd be ezt az újítást, abban is önállóak-e, hogy mit vezetnek rá...

A másik, nagyon komoly kérdés, hogy a fesztiváljáró korosztály egyáltalán megkapja-e nyárig a koronavírus elleni vakcinát.

A harmadik gond a szervezői oldalon jelentkezik: ellenőrizniük kellene a jegyvásárlók szenzitív egészségügyi adatait. Noha adatvédelmi szempontból nem különbözik a futballstadionokba történő beléptetéstől vagy a szállodák, légitársaságok check-in folyamatától a szigetes beléptetés, a Sziget például két éve 30 millió forintos adatvédelmi bírságot kapott, mert a hatóság állásfoglalása szerint túl sok mindent tárolt a jegyvásárlókról. A Soundnak még többet kellene, mint amennyi miatt a Szigetet megvágták... (via 24.hu)

Miért érezzük úgy, hogy ez sem a fesztiválszervezők éve lesz...

Lefoglalták Zamárdiban a Balaton Sound helyszínét

 

Kötelezővé teheti-e az oltást egy fesztiválszervező?

 

A Nova Rock cáfolja, hogy oltási igazolást kérnek a fesztiválon

 

Ceruzával írjátok be – a főszervező szerint nem lesz idén Sziget

 

 

 

 

Balaton Sound, Zamárdi, képviselőtestület, oltási igazolvány

 

 

Szólj hozzá!


A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A "banda" megszámlálhatatlanul sok tagból áll: az űrhivatalnál csillagok, galaxisok és fekete lyukak adatai alapján hoztak létre zenét.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Külföldi fellépőket jelentett be a Kolorádó fesztivál

Akkor, amikor sorra mondják le a fesztiválokat, óriási hír ez. Két évvel ezelőtt még nem volt mindennek akkorra jelentősége, mint most. Azt már közöltük, hogy a két megadott időpont közül az augusztusit választotta a fesztivál.

Ed Sheeran stúdiójában született a japán banda új dala

A 2005-ben alakult japán ONE OK ROCK 2019-ben megjelent „Eye of the Storm" album óta nem hallatott magáról, a visszatérésüket cserébe nagyon kitalálták.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek