Zamárdi képviselőtestülete kötelezővé tenné az oltási igazolványt a Balaton Soundon

2021/03/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ismét a 24.hu-ra hagyatkozunk, ők írták meg, hogy a zamárdi képviselő-testület nagyon kemény járványügyi megelőző intézkedéseket várna el a szervezőktől: az egyelőre még bevezetés előtt álló oltási igazolványt is kötelezővé tennék a rendezvényen.

Fotó: Balaton Sound

Ezzel van pár gond.

Egyrészt nem tudjuk, mikor lesz ilyenünk nekünk és miről fog szólni. Például, amikor a lengyelek közzé tették, hogy a határon nem fogadják el az EMA által nem jóváhagyott vakcinákat (jelen pillanatban ez a kínai és az orosz), akkor a magyar kormány azt közölte, hogy az oltásiban nem lesz megnevezve, mivel oltották a júzert. Nyilván, országon belül ennek nincs jelentősége. Tágabban, az Európai Unióban még a nyár előtt bevezethetik az új típusú koronavírus elleni védőoltás beadását tanúsító igazolványt. A digitális oltási igazolvánnyal szabadabban lehet majd utazni a közösségen belül. Kérdés, hogy noha az EU-tagok önállóan, nemzeti szinten vezetik majd be ezt az újítást, abban is önállóak-e, hogy mit vezetnek rá...

A másik, nagyon komoly kérdés, hogy a fesztiváljáró korosztály egyáltalán megkapja-e nyárig a koronavírus elleni vakcinát.

A harmadik gond a szervezői oldalon jelentkezik: ellenőrizniük kellene a jegyvásárlók szenzitív egészségügyi adatait. Noha adatvédelmi szempontból nem különbözik a futballstadionokba történő beléptetéstől vagy a szállodák, légitársaságok check-in folyamatától a szigetes beléptetés, a Sziget például két éve 30 millió forintos adatvédelmi bírságot kapott, mert a hatóság állásfoglalása szerint túl sok mindent tárolt a jegyvásárlókról. A Soundnak még többet kellene, mint amennyi miatt a Szigetet megvágták... (via 24.hu)

Miért érezzük úgy, hogy ez sem a fesztiválszervezők éve lesz...

Lefoglalták Zamárdiban a Balaton Sound helyszínét

 

Kötelezővé teheti-e az oltást egy fesztiválszervező?

 

A Nova Rock cáfolja, hogy oltási igazolást kérnek a fesztiválon

 

Ceruzával írjátok be – a főszervező szerint nem lesz idén Sziget

 

 

 

 

Balaton Sound, Zamárdi, képviselőtestület, oltási igazolvány

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek