Zene és ökolábnyom: Everness fesztivál

2017/04/07  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Június végén ötödik alkalommal rendezik meg az Everness Fesztivált Alsóörsön a környezettudatosság és az egészséges életmód jegyében. A hatnapos rendezvénysorozat csaknem 600 programot kínál a látogatóknak.

Zene és ökolábnyom: Everness fesztivál

Idén mintegy 300 hazai és külföldi előadó, tréner és oktató érkezik a fesztiválra június 20. és 25. között, amelyet idén első alkalommal rendeznek az alsóörsi Pelso Campingban a Mol Nagyon Balaton programsorozat részeként.

A környezettudatosságra szeretné ráirányítani a figyelmet a rendezvény a helyszínen található környezetbarát tintával nyomtatott plakátokkal, újrahasznosított anyagból készült játszótérrel, illetve azzal is, hogy kizárólag lebomló csomagolóanyagokat, komposztálható poharakat és evőeszközöket engednek be a szervezők, és a helyszínen használandó mosó- és mosogatószerek is környezetbarát összetevőkből készülnek.

A bejáratnál az Ökolábnyom Program képviselői fogadják az érkezőket, újdonság lesz a fesztiválon a személyes szemetes és a csikkgyűjtő, valamint az alomszékek, amelyek a hagyományos illemhellyel szemben nem használnak ivóvizet az öblítéshez. A legkisebbeket ökojátszótérrel és szelektív hulladékgyűjtő kalandjátékkal várjuk, a fesztivál végén pedig fákat ültetünk, hogy zöldebb környezetet hagyjunk hátra, mint ahová megérkeztünk - fejtette ki a fesztiváligazgató.    

 A fesztiválozók találkozhatnak majd mások mellett Jakupcsek Gabriellával és Vámos Miklós íróval, Rába Géza természetgyógyász-újságíróval. Előadást tart Hevesi Tamás és Takács Tamás zenész, Gyuri bácsi, a füvesember, Kriston Andrea pedig az intim tornáról beszél majd.     

A nagyszínpadi előadók között lesz Kailash Kokopelli, illetve a Belau zenekar. Lemezbemutató koncerttel készül a Samsara Boulevard és itt lesz Palya Bea is. Az Izraelből érkező Anna RF formáció elektro-ethno-reggae stílusban zenél majd. Fellép az angol Nessi Gomes és audiovizuális utazásra invitálja hallgatóságát a Romániából érkező Thy Veils is .

A fesztivál egyik különlegességének ígérkezik a Sound Healing nevű helyszín, ahol hangfürdőt ad majd a Hangutazók Bársony Bálinttal, foglalkozást tart a hangterapeuta Shai Dayan, fellép Kőrösi Gábor és Kövi Szabolcs, valamint különböző meditációs technikák kipróbálására is lesz lehetőség.

Fotó: Everness FB


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek