Zsidó Kulturális Fesztivállal indul a szeptember Budapesten

2023/08/08  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Szeptember 3-tól 12-ig zenei- és irodalmi programokkal várja a közönséget a 25. Zsidó Kulturális Fesztivál Budapesten hét helyszínen.

BUDA, ÓBUDA ÉNEKELJÜK MEG BUDAPESTET!

A rendezvénysorozatnak a Dohány utcai, a Frankel Leó úti, a Hegedűs Gyula utcai, a Rumbach utcai zsinagóga, a Bálint Ház, a Magyar Zene Háza és a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont.

A közönség a magyar zenei élet olyan elismert énekeseivel találkozhat, mint például Malek Andrea, Szulák Andrea, Falusi Mariann, Veres Mónika Nika, Pásztor Anna, Janicsák Veca, Müller Péter Sziámi, Dés László vagy Vastag Tamás.

Az énektudásukkal is kiemelkedő színészek közül olyan művészek lépnek fel, mint Gubik Petra, Ónodi Eszter, Koós Réka, Hámori Gabriella, Janza Kata, Fesztbaum Béla, Bereczki Zoltán, Szabó P. Szilveszter, Csonka András, Kamarás Iván, Máté Gábor és Mácsai Pál.

A hazai zenésztársadalomból többek között Illényi Katica, Korcsolán Orsolya, Klein Judit, Jáger Bandi, Balogh Kálmán, Lukács Miklós, Szives Márton, Nógrádi Gergely, Banda Pál, a Voice&Brass, a Debrecen Dixieland Jazz Band és a Klezmerész együttes lép színpadra.

A fesztivált a Jávori Fegya által vezetett Budapest Klezmer Band koncertje nyitja, és a szintén 25 éves jubileumát ünneplő, Masa Tamás által vezetett Sabbathsong Klezmer Band fellépése zárja.

És ami a kettő között történik:

Malek Andi soulistic koncert Szulák Andreával

Cselló a Frankelben - Banda Pál játszik Bach és Popper műveket

Tangómánia Bősze Ádámmal

Ónodi Eszter & The Open Pub - „Amikor összegyűrtük az eget"

Jiddise Máme Jukebox

Klezmerész koncert Janicsák Vecával

Pest, Buda, Óbuda - Énekeljük meg Budapestet!

OMRI MOR TRIÓ

Három jiddise mame, de most a zsinagógában

Balogh Kálmán & Gipsy Cimbalom Band feat. Branka

Debrecen Dixieland Jazz Band - Újra itt a „Jiddis-dixie"

Korcsolán Orsolya és az Anima Musicae Kamarazenekar

Müller Péter Sziámi és vendégeinek koncertje


A fesztivál részletes programja itt található.

 

***

Sóletfesztivállal indul a Zsinagógák Hete, amely augusztus 27-től szeptember 10-ig változatos kulturális és szórakoztató programokkal várja a közönséget Budapesten és vidéki helyszíneken.

A zenei programokból:

Augusztus 27-én este Nyári Károly Sinatra-koncertje is szórakoztatja majd a közönséget. A My Way című est Frank Sinatra örökzöld slágereit sorakoztatja fel, melyeket jiddis dalokkal fűz csokorba, a Budapesti Jazz Szimfonikus Kamarazenekar kíséretével.

Az óbudai zsinagógába meghirdetett szimfonikus koncert Edvard Grieg norvég zeneszerzőről emlékszik meg születésének 180. évfordulóján. Grieg mellett Szergej Prokofjev és Goldmark Károly művei is felcsendülnek Villányi Dániel zongoraművész és a Duna Szimfonikus Zenekar jóvoltából, Kovács János vezényletével.

A Zsinagógák Hetét a Baltazár Színház koncertje zárja szeptember 10-én a szentendrei Cháj Galériában, ahol Müller Péter Sziámi és Darvas Ferenc kínálnak audiovizuális művészeti élményt.

Zsidó Kulturális Fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek