Ed Sheeran dokumentumfilmet forgat – saját magáról

2023/01/10  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

Dokumentumfilm készül Ed Sheeran életéről. Ugyanakkor év végén bemutattak egy másikat is, ami a The Ed Sheeran: Full Circle címet viseli.

Fotó: Ed Sherran/FB

Ő az a zenész, aki ha elkészít egy dalt, először közzéteszi a szövegvideóját, majd a klipet, utána a werkfilmet a klip forgatásáról, majd megkoronázza az egészet egy remix-szel is :)  Kollabokat gyárt, zenészeket támogat, rekordokat döntöget. Felfokozott szakmai aktivitásába azonban sosem keverte bele a magánéletét, a zenéjén kívül csak akkor került fel a bulvárlapok címoldalára, ha valami plágiumgyanúba keveredett. Sőt, amikor gyermeküket várták, egy erős évre ki is szállt a sóbizből, hogy áthelyezze a fókuszt a családjára.

Most ezt a fókuszt szélesíti ki, vagyis másoknak is bepillantást enged az életébe.

"A híresség-életem felpörög, amikor New Yorkban vagyok, de otthon (Suffolk – a szerk.) barát, apa, férj, fiú vagyok” – nyilatkozta Sheeran a zenei karrierje és a magánélete közötti egyensúlyról, és azt is elmondta, komoly fejtörést okoz, hogy mi és mi ne kerüljön bele a filmbe

Ebből arra következtetünk, hogy nem egyfajta burvárturkálót nyit a dokuval, hanem testközelből próbálja bemutatni azt a mindennapos küzdelmet, amellyel egy világsztárnak meg kell teremtenie a harmóniát a két világ: a reflektorfény és a magánélet között. De ez csak feltételezés, a világsajtó is meglehetősen szűkszavú közlésekből tájékozódik. Mindenestre egy olyan zenészről van szó, aki rengeteget turnézik, dolgozik, nyilván nem véletlen, hogy 2021-ben ő volt az Egyesült Királyság leggazdagabb fiatal zenésze. Joggal merülhet fel a szemlélődőben, hogy mikor él magánéletet... A film talán erre is választ ad.

A másik doku Sheeran fellépéseit mutatja be, az a pár hónapot, amikor négy matematikai szimbólummal ellátott albumával (+, =, x, ÷) turnézott. A Mathematics elnevezésű koncertfolyam  2022 áprilisában indult Írországban, de a doku nagyrészt az ikonikus, Wembley Stadionban való fellépésére összpontosít, ami júniusban és júliusban öt éjszakán át tartott. A Full Circle tehát az első a két dokumentumfilm közül, amelyek a zenészről szólnak, és ez inkább a zenére, míg a másik, egyelőre névtelen projekt pedig majd az életére összpontosít.

Az énekes-dalszerző amúgy 2023 februárjában indul a „Mathematics” turné ausztráliai szakaszára Maisie Peters angol popzenész és Budjerah őslakos ausztrál énekesnő társaságában. A turné a legutóbbi stúdióalbuma, a tavaly októberben megjelent '=' támogatására szolgál, és ez lesz az első körútja a 2018-as rekordot döntő '÷' turné óta. Sheeran ezután 2023 májusától szeptemberig Észak-Amerikában matekozik. A stadionkoncerteken Khalid, Dylan, Rosa Linn, Cat Burns, Maisie Peters és Russ lesznek különböző időpontokban a vendégei.

Tartsa meg jó szokását! :)

A hír forrása.

 

 

 

Ed Sheeran, dokumentumfilm, Mathematics turné

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek