Mamma Mia!

Halálának tizedik évfordulóján új dokumentumfilmet mutatnak be Amy Winehouse-ról

2021/04/01  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu, MTI

Az Amy Winehouse: 10 Years On című film a BBC Two és a BBC Music közös munkájával készült, narrátora pedig az énekesnő szklerózis multiplexben szenvedő édesanyja, Janis.

Amy és édesanyja (Fotó: amywinehouseforever.org)

Az énekesnőt 2011. július 23-án, 27 éves korában Camdeni otthonában találták holtan. Halálát alkoholmérgezés okozta.

Hat évvel ezelőtt Asif Kapadia már készített az énekesnő életéről egy dokumentumfilmet, amely Amy Winehouse tragikus életét korábban nem látott archív felvételeken keresztül mutatta be. Az Amy – Az Amy Winehouse-sztoriban házi videók és mobilfelvételek sora mutatja be az énekesnőt: kollégák, barátok, családtagok nyilatkoznak róla.

Az uj doku készítői azt ígérik, hogy korábban nem látott archív családi felvételek is láthatók lesznek a filmben, s hozzáteszik, Amy Winehouse édesanyja közel állt lányához, így számos olyan történet hangzik el a filmben, amely eddig kevéssé volt ismert, illetve eltér az eddigi narratíváktól.

A narratívák kapcsán emlékszünk arra is, hogy az énekesnő édesapja, Mitch Winehouse  Kapadia filmjét  „félrevezetőnek” nevezte, és akkor úgy nyilatkozott, hogy a család elhatárolódik a műtől. Nem csoda, a rendező a filmben arra is kitér, hogy Mitch miként próbált hasznot húzni lánya hírnevéből. Egyébként könyvet is írt róla, ami 10 hétig vezette a brit bestsellerlistát.

Apropó: könyv. Amy édesanyja is kiadott egy könyvet 2014-ben, ezzel kapcsolatban az a vád érte, hogy a lánya szennyesét teregeti ki

Arról már csaknem egy évtizede beszámolt a sajtó, hogy Janis Winehouse-on egyre inkább eluralkodik autoimmun betegsége. Akkor is leírták, hogy az asszony, mindamellett, hogy aktívan küzd a betegsége ellen, minden eszközzel próbálja megőrizni lánya szellemi hagyatékát...

 

Musical készül Amy Winehouse tragikus haláláról

 

Kiakadtak Amy Winehouse rajongói

 

 

 

 

 

Amy Winehouse, dokumentumfilm, Janis Winehouse, család

 

 

Szólj hozzá!


HOLTSZEZON – krimifesztivál és más programok Beton.Hofival, Beck Zolival és Szűcs Krisztiánnal

HOLTSZEZON – krimifesztivál és más programok...

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de azért... Tripla koncerttel ünnepel a 4S Street

A poptörténeti , nagy példák mellett öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de látva a mai trendeket, egyre kevesebb formáció mondhatja el magáról, hogy ugyanolyan odaadással, ugyanabban a felállásban és ugyanabban a zenei vonalban tud maradni ennyi ideig.

Billy Talent: Budapesten is megünnepli 30. szülinapját Kanada legjobb punk-rock zenekara

A kanadai punk-rock csapat tavaly bepótolta 2020-ban elmaradt koncertjét, június 7-én pedig visszatérnek a Budapest Parkba, hogy a rajongók repetázhassanak a csapatból és a tavaly megjelent albumukból is.
Új koncertek