Halálának tizedik évfordulóján új dokumentumfilmet mutatnak be Amy Winehouse-ról

2021/04/01  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu, MTI

Az Amy Winehouse: 10 Years On című film a BBC Two és a BBC Music közös munkájával készült, narrátora pedig az énekesnő szklerózis multiplexben szenvedő édesanyja, Janis.

Amy és édesanyja (Fotó: amywinehouseforever.org)

Az énekesnőt 2011. július 23-án, 27 éves korában Camdeni otthonában találták holtan. Halálát alkoholmérgezés okozta.

Hat évvel ezelőtt Asif Kapadia már készített az énekesnő életéről egy dokumentumfilmet, amely Amy Winehouse tragikus életét korábban nem látott archív felvételeken keresztül mutatta be. Az Amy – Az Amy Winehouse-sztoriban házi videók és mobilfelvételek sora mutatja be az énekesnőt: kollégák, barátok, családtagok nyilatkoznak róla.

Az uj doku készítői azt ígérik, hogy korábban nem látott archív családi felvételek is láthatók lesznek a filmben, s hozzáteszik, Amy Winehouse édesanyja közel állt lányához, így számos olyan történet hangzik el a filmben, amely eddig kevéssé volt ismert, illetve eltér az eddigi narratíváktól.

A narratívák kapcsán emlékszünk arra is, hogy az énekesnő édesapja, Mitch Winehouse  Kapadia filmjét  „félrevezetőnek” nevezte, és akkor úgy nyilatkozott, hogy a család elhatárolódik a műtől. Nem csoda, a rendező a filmben arra is kitér, hogy Mitch miként próbált hasznot húzni lánya hírnevéből. Egyébként könyvet is írt róla, ami 10 hétig vezette a brit bestsellerlistát.

Apropó: könyv. Amy édesanyja is kiadott egy könyvet 2014-ben, ezzel kapcsolatban az a vád érte, hogy a lánya szennyesét teregeti ki

Arról már csaknem egy évtizede beszámolt a sajtó, hogy Janis Winehouse-on egyre inkább eluralkodik autoimmun betegsége. Akkor is leírták, hogy az asszony, mindamellett, hogy aktívan küzd a betegsége ellen, minden eszközzel próbálja megőrizni lánya szellemi hagyatékát...

 

Musical készül Amy Winehouse tragikus haláláról

 

Kiakadtak Amy Winehouse rajongói

 

 

 

 

 

Amy Winehouse, dokumentumfilm, Janis Winehouse, család

 

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek