Halálának tizedik évfordulóján új dokumentumfilmet mutatnak be Amy Winehouse-ról

2021/04/01  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu, MTI

Az Amy Winehouse: 10 Years On című film a BBC Two és a BBC Music közös munkájával készült, narrátora pedig az énekesnő szklerózis multiplexben szenvedő édesanyja, Janis.

Amy és édesanyja (Fotó: amywinehouseforever.org)

Az énekesnőt 2011. július 23-án, 27 éves korában Camdeni otthonában találták holtan. Halálát alkoholmérgezés okozta.

Hat évvel ezelőtt Asif Kapadia már készített az énekesnő életéről egy dokumentumfilmet, amely Amy Winehouse tragikus életét korábban nem látott archív felvételeken keresztül mutatta be. Az Amy – Az Amy Winehouse-sztoriban házi videók és mobilfelvételek sora mutatja be az énekesnőt: kollégák, barátok, családtagok nyilatkoznak róla.

Az uj doku készítői azt ígérik, hogy korábban nem látott archív családi felvételek is láthatók lesznek a filmben, s hozzáteszik, Amy Winehouse édesanyja közel állt lányához, így számos olyan történet hangzik el a filmben, amely eddig kevéssé volt ismert, illetve eltér az eddigi narratíváktól.

A narratívák kapcsán emlékszünk arra is, hogy az énekesnő édesapja, Mitch Winehouse  Kapadia filmjét  „félrevezetőnek” nevezte, és akkor úgy nyilatkozott, hogy a család elhatárolódik a műtől. Nem csoda, a rendező a filmben arra is kitér, hogy Mitch miként próbált hasznot húzni lánya hírnevéből. Egyébként könyvet is írt róla, ami 10 hétig vezette a brit bestsellerlistát.

Apropó: könyv. Amy édesanyja is kiadott egy könyvet 2014-ben, ezzel kapcsolatban az a vád érte, hogy a lánya szennyesét teregeti ki

Arról már csaknem egy évtizede beszámolt a sajtó, hogy Janis Winehouse-on egyre inkább eluralkodik autoimmun betegsége. Akkor is leírták, hogy az asszony, mindamellett, hogy aktívan küzd a betegsége ellen, minden eszközzel próbálja megőrizni lánya szellemi hagyatékát...

 

Musical készül Amy Winehouse tragikus haláláról

 

Kiakadtak Amy Winehouse rajongói

 

 

 

 

 

Amy Winehouse, dokumentumfilm, Janis Winehouse, család

 

 

Szólj hozzá!


Dave Grohl szólóban lép színpadra egy jótékonysági koncerten

Dave Grohl szólóban lép színpadra egy...

Amióta Taylor Hawkins meghalt, nem igazán hallani a Foo Fightersről, kivéve az egykori dobosuk emlékére szervezett Los Angeles-i és londoni...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Van képük is hozzá – zenei programok a Garten Balaton kortárs művészeti fesztiválon

Augusztus 5. és 14. között rendezik a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált Lovason, Felsőörsön, Alsóörsön és Csopakon. A rendezvényen csaknem negyven program várja a látogatókat.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"
Új koncertek