Török Ádám miniszobra még mindig nincs meg, de a Mini-film lassan elkészül

2024/02/28  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

A miniszobor egyelőre sajnos nincs meg, amíg megkerül vagy elkészül a replika, itt lesz a Mini-doku, amelyet Kisfaludy András filmrendező, Török Ádám barátja készít egy koncert apropóján a zenekar életútjáról is.

Fotó: YT

A film keletkezéséről a rendező – az egykori  Kex együttes dobosa –  2023 áprilisában így mesélt a Híradónak:

"Négy évvel ezelőtt elmentem egy óbudai koncertjükre, ahol a zsúfolásig megtelt kis helyiségben, egy vonósnégyes egy beatzenekarral együtt Bartókot játszott rockfeldolgozásban, és azt kell mondjam, hogy rendkívül különleges élmény volt. Európai szintű muzsika. Akkor határoztam el, hogy erről filmet fogok csinálni. Egy évvel ezelőtt el is kezdtem a munkát, sok anyag elkészült, a riportok, a zenei felvételek, a tragédia előtt már a vágási folyamatnál tartottam..."

Szerinte (és mások szerint is)

"Török Ádiék sosem azzal törődtek, hogy a sikert hajhásszák, és olyan slágereket gyártsanak, amit mindenki dúdolni fog, hanem egy saját zenei stílust alakítottak ki, és azon belül játszották a maguk zenéjét. Számomra a legizgalmasabb vállalkozásuk, ahogy a rockot és a bluest „összetalálkoztatták” Bartók Béla komolyzenei alkotásaival."

Kisfaludy András volt talán az utolsók egyike, akik beszélhettek Török Ádámmal.

"A halála előtti estén hosszasan beszélgettünk Ádival, a filmben elhangzó zeneszámok sorrendjéről és a fociról. Ugyanis Ádi fiatalkorában ígéretes ifjúsági focista volt a Vasasnál, ám sajnos egy sportbaleset véget vetett a futballkarrierjének. Hála istennek, mert így legalább a zenélés felé fordult...(...) Az utolsó beszélgetésünk hirtelen ért véget: „Megyek, mert kezdődik a Liverpool-meccs!” – mondta felvillanyozva, és letette. Örökre."

Bár Török Ádám már sajnos nem láthatja az alkotást, még betegen is szívét-lelkét beletette a forgatásokba. A film még premier előtt áll, de a rendező megmutatott belőle valamit:

 

 

Ha te vitted el Török Ádám miniszobrát, kérünk szépen: vidd vissza!

 

Elment a gőzhajó – meghalt Török Ádám

Török Ádám, MIni, szobor, dokumentumfilm, Kisfaludy András

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek