Menopauza 1170x180

A Fábián Juliról elnevezett alapítvány jótékonysági akciója: Save the backstage!

2021/01/16  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu, MTI

Jótékonysági kezdeményezés indul #savethebackstage néven a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került zene- és rendezvényipari munkavállalók megsegítésére. A befolyó bevételt a Fábián Juli Emlékalapítvány gondozza és osztja szét a rászorulóknak.

A Fábián Juliról elnevezett alapítvány jótékonysági akciója: Save the backstage!

A kezdeményezés weboldalán ezt írják:

2020 nehéz év volt mindenkinek, és különösen nehéz volt a zene- és rendezvényipar munkavállalói számára. A rendezvénystop jogosságát senki sem vitatta a vírushelyzet bizonyos szakaszaiban, hiszen mindannyiunk biztonsága és egészsége az első. Viszont nagyon sokak megélhetése került ezáltal veszélybe, hiszen rendezvények híján se munkája, se fizetése nem volt – különösen az egyéni vállalkozóknak. A második hullám ha lehet, még rosszabb helyzetben találta a szektort, hiszen akinek még maradt is tartaléka, nagy eséllyel már felélte eddigre. Ez sarkallt minket arra, hogy a magunk eszközeivel megpróbáljunk valahogyan segíteni.

Kampányunkhoz olyan nagyszerű partnereket találtunk akik abban segítenek, hogy valahogy vissza tudjunk adni azoknak a munka nélkül maradt zene- és rendezvényipari szakembereknek – akik nélkül nem lenne koncert vagy fesztivál sem – mindazt, amit a közönség és mi is köszönhetünk nekik.

Hogyan segíthetsz?

Vásárolj Kókai Barnabás külön erre a célra készített mintáival nyomott pólókból, pulóverekből a lent található webshopban vagy a popshop.hu oldalán.

Az ezekből a termékekből befolyt összes bevétel a Fábián Juli Emlékalapítványhoz kerül, aminek alapvető célja az, hogy segítse azokat a zenészeket akik hosszan tartó betegség miatt nem tudtak fellépni, alkotni vagy dolgozni. Az első hullám során kiegészítették ezt a kört és rendezvénytechnikai szakemberek számára is írtak ki pályázatot. A vásárlásokból befolyó bevétel arra fordítjuk, hogy az alapítvány továbbra is tudjon segíteni egy újabb pályázaton az arra rászorulóknak.

A pólókat és pulóvereket január 15-től lehet előrendelni, a megvásárolt termékeket pedig február elején kezdjük el majd elküldeni nektek,

A Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumának elnöke,  Szepesi Mátyás zenész-menedzser  szerint:

"Példaértékű, ahogy a zeneipar szerencsésebb helyzetben lévő szereplői igyekeznek segíteni a többieken. Sok zenekar visszaforgatja a Raktárkoncerteken keresztül kapott támogatás egy részét, akár rajtunk keresztül, akár saját akciókkal."

Az első hullám alatt azért igyekeztek tenni, hogy hosszú távon ne veszítsen jó szakembereket az ágazat. A tavaly tavasszal a Radio 1-gyel közösen indított gyűjtéssel hetven, a koronavírus-járvány által nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkás számára tudtak pénzbeli támogatást folyósítani, összesen tízmillió forint értékben.

Szepesi Mátyás hangsúlyozta: már a tavalyi pályázatok értékelése során nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon sok, akár középkorú háttérmunkás a szakmában eltöltött évtizedek, az azzal járó fizikai megterhelés és az igen speciális szaktudás miatt nehezen talál más lehetőséget a munkaerőpiacon. Nekik már létszükséglet a külső segítség.

Segíts, hogy segíthessenek.

Fábián Juli Alapítvány, jótékonyság, zeneipar, Save the backstage, merch

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek