Liberte! 15 hónap után a franciáknál is indulhatnak a zenés, táncos rendezvények

2021/06/21  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

Több mint egy évig tartó leállás után Franciaországban június 30-tól álló közönséggel is engedélyezett koncertek rendezése, július 9-től pedig kinyithatnak a diszkók.

A zene ünnepe 2018-ban (thelocal.fr)

Franciaországban ma este tartják a Zene Ünnepét a köztereken, ahol bárki felléphet, s alkalmi bárok és éttermek felállítása is engedélyezett a zenei események közelében. 

Náluk az lesz a rend, hogy oltási igazolás vagy pedig negatív PCR- vagy antigén teszt bemutatása csak az ezer főnél nagyobb rendezvényen szükséges. Azokon a rendezvényeken, ahol oltási igazolást vagy negatív tesztet kell bemutatni, a maszkviselés nem kötelező, de ajánlott.

A szűrés továbbra is mindenki számára ingyenes a rendelőintézetekben vagy a gyógyszertárakban, és a koncertek szervezői a bejáratoknál ingyenes tesztelőhelyeket állíthatnak fel azok számára, akik igazolás nélkül érkeznek.

A diszkók július 9-én nyithatnak ki újra, a belépéshez kötelező lesz oltási igazolás vagy negatív teszt bemutatása. A szórakozóhelyek 75 százalékos kihasználtsággal működhetnek zárt térben, de maszkot nem kell viselni. A szabadtéri táncos helyek 100 százalékos kihasználtsággal működhetnek.

Franciaországban mintegy 1600 éjszakai szórakozóhely működik, amelyek közül 152 idén márciusban végleg bezárt, s a szektor képviselői szerint a diszkók negyede nem fog tudni kinyitni, miután az egészségbiztonsági előírásokat, elsősorban a szellőztetést illetően, nem tudja megoldani. Az ágazat egyébként 30 ezer embernek biztosít munkát.

A francia fiatalok már nagyon nehezen bírták a bezártságot, ősszel illegális rave partikról érkeztek hírek, áprilisban arról számoltunk be, hogy a tiltás ellenére több százan táncoltak egy párizsi parkban, múlt pénteken pedig egy több ezer fős illegális „open air” – koronapartit számolt fel a francia rendőrség Párizsban, nem messze a Invalidusok-dómjától.

Május 29-én ötezer fő részvételével tartották az első franciaországi tesztkoncertet Párizsban, annak felmérésére, hogy mekkora a koronavírus terjedésének
kockázata a kulturális rendezvényeken.

 

Franciaország, újraindulás, zenés-táncos trendezvények, diszkó

 

 

Szólj hozzá!


Another Day - Időutazás az idén 25 éves colorStarral

Another Day - Időutazás az idén 25 éves colorStarral

A colorStar negyedszázados jubileuma kapcsán minden héten felidéz egy évet saját, zenekari történelméből, az időgép pedig 2004-hez ért, az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este pedig a város legújabb klubjaiba és különleges...

Egy ragyogó tehetség a tűzhányók és gleccserek országából – Víkingur Ólafsson a Müpában

Figyelemre méltó eredetisége és egészen kivételes talentuma az utóbbi évek egyik legsikeresebb feltörekvő klasszikus zenészévé avatta az izlandi zongoraművészt, aki lemezről lemezre bizonyítja: nincsen olyan matéria, amelyből ne tudná kihozni a legjobbat. Legutóbb Mozart és kortársai műveiből rögzített egy albumravalót,...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek