87 ezren fesztiváloztak a Campuson

A fesztivál nyitását nagy várakozás előzte meg mindenki részéről: a koronavírus-járvány miatt két éve nem volt nagy nyári fesztivál Magyarországon, idén a Campus volt az első, amelyet négy teljes értékű nappal szerveztek meg Debrecenben. Az eseményen a szervezők közlése szerint 87 ezren vettek részt.

87 ezren fesztiváloztak a Campuson
A Tankcsapda klasszikusa az idei Campus Fesztivál himnusza

A Tankcsapda klasszikusa az idei Campus Fesztivál himnusza

A „Campus edition - Éld meg a pillanatot!" címre keresztelt szerzemény nem ismeretlen a zenekedvelők számára, ugyanis az alapja a Tankcsapda 'Ülj le mellém' című dala.
 
 Fotó: Johannes Havn (Pexels)

Mi lesz veled, rendezvényszektor?

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány (MTPA), a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (Maresz) konferenciát szervezett Rendezvény ReStart címmel, azzal a céllal, hogy elősegítse a teljes rendezvényszektor zökkenőmentes és...
 
 
A zene ünnepe 2018-ban (thelocal.fr)

Liberte! 15 hónap után a franciáknál is indulhatnak a zenés, táncos rendezvények

Több mint egy évig tartó leállás után Franciaországban június 30-tól álló közönséggel is engedélyezett koncertek rendezése, július 9-től pedig kinyithatnak a diszkók.
 
A Campus 2021-ben országosan a legelső nagy hazai fesztivál lesz

A Campus lesz idén az ország első nagy fesztiválja

„Mint mindenki, mi is nehéz időszakon vagyunk túl, éppen ezért egy olyan fesztivált szeretnénk szervezni, amely erőt és igazi kikapcsolódást ad a nehéz helyzet után" – nyilatkozta Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.
 
 Fotó: samer daboul (Pexels)

A ZEME azt kéri, engedjék be a koncertekre a gyerekeket is

Zenei Menedzserek Egyesülete, amely a legnevesebb magyarországi menedzsereket tömöríti – 56 taguk 281 zenei produkcióval foglalkozik – ma sajtóközleményt bocsájtott ki az érvényben lévő járványügyi korlátozásokkal kapcsolatban.
 
Fotó: Kobuci

Ilyenek ők: azonnal a gázpedálra lépett a Kobuci

Persze a teljes rendezvényszervező szakma térdelőrajtban állt, az óbudai koncerthelyszín azonban egy kirobbanó sprinttel indította el a szezont – és újra az élő zenét.
 
 
Másfél év után először végre élő zene Budapest Park nagyszínpadán!

Másfél év után először végre élő zene Budapest Park nagyszínpadán!

"Szavaink sincsenek arra, mennyi ideje várunk erre a pillanatra, hogy újra találkozhassunk Veletek!" – tették közzé a Facebookon.
 
Campus: idén újra fesztiválozunk!

Campus: idén újra fesztiválozunk!

A Campus szervezői csapata hónapok óta azon dolgozik, hogy nyáron újra élettel töltsék meg a debreceni Nagyerdőt.​​​​​​ Egészen a mai napig nem volt bizonyos, hogy a befektetett munka megtérül...
 
A fotó illusztráció (Brett Sayles/Pexels)

A dalszerzők és előadók a biztonságos és tervezhető újranyitást kérik a Kormánytól

A Covid-19 járvány miatt az Artisjus 2020-as bevételei is drasztikusan csökkentek, ez a visszaesés pedig az idei éves jogdíjkifizetéseknél érezteti csak igazán a hatását: a szerzőknek kifizethető jogdíj összege 25 százalékkal esett vissza.
 
Induljon a banzáj! – kéri a kormánytól a szakmai szervezet

Induljon a banzáj! – kéri a kormánytól a szakmai szervezet

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány (MTPA) a tervezhetőség és a biztonságos újraindulás érdekében kéri, hogy 45 százalékos átoltottság mellett elindulhasson a kisebb volumenű üzleti események szervezése, az 5 milliós oltottsági fázis elérésekor pedig a kormány vonja vissza a...
 
Fotó: Pixabay

A zenei menedzserek nyitási javaslata

Egészen őszinték leszünk: nem tudjuk eldönteni, hogy mennyire hatékony, ha a magyarországi zenei alapú tömörülések egyenként emelik fel a hangjukat – jobb későn, mint soha-alapon –, van abban is ráció, hogy több irányból jobban terjed a hang, de el tudjuk képzelni az összefogás...
 
Fotó: Jill Wellington (Pexels)

Induljon a banzáj – 500 főig mehetnek a koncertek

Megjelent a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény, valamint a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabály a Magyar Közlönyben szerdán este.
 
Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek