A karácsonyi depi ellen

2018/12/22  ·   Klippremier   ·  koncert.hu, MTI

November eleje óta "ömlik ránk" a karácsony, ennek részeként a közösségi médiában is boldog, nagy családokat, rengeteg ajándékot megörökítő képeket látunk, és ezek képesek elbizonytalanítani egy egyedülállót, illetve torzult énképhez vezetnek – nyilatkozta Makai Gábor klinikai szakpszichológus valamelyik tévécsatornán.

Fotó: Pexels.com

A szakember azt is mondta: ha valaki úgy érzi, hogy csak akkor értékes, ha párja, gyereke van, akkor "prés alá kerül", és hétköznapi értelemben vett depressziós, szorongásos tüneteket produkál. Ebben a folyamatban az egyedülálló irreálisan értékeli magát, ezért védekezésként falat húz maga köré – fogalmazott.

Nem számít, ha valakinek nem az a legnagyobb gondja, hogy műfenyő vagy igazi, hogy TÉNYLEG azonnal puha-e a mézeskalács vagy ölni lehet vele, és hogy feltúrta-e a boltokat – persze, téli kabátban és izzadva, mint a ló – a LEGMEGFELELŐBB ajándék után.

A pszichológus is hangsúlyozta: a karácsony nemcsak a családok, hanem

minden olyan ember ünnepe, aki annak részese szeretne lenni.

Nos, bizonyítékként, hogy nem mindenki merül el  ̶t̶ö̶k̶i̶g̶  nyakig a mézes (kalács) mázban, itt van egyből három klip, amelyekről nem mondható el, hogy  – szövegükben/képi világukban/címükben – a bazinagynagy karácsonyi szeretetfazékból merítenének :)

Elsőnek például a Zaporozsec év elején megjelent, Pixelek című albumáról a következő dal, amelyben végig tombol egy túlpörgött, stresszes időszak feszültsége, amikor már minden húr túlfeszül és a legkisebb szikra is berobbantja a tüzet... Legközelebb február 9-re készül újdonságokkal a zenekar, amiket Budapesten az Akvárium Klubban mutat majd be.

 

Ennél a klipnél már hangosan felröhögtünk, mert olyan kontrasztot képez a médiumok által sugárzott mostani képpel, hogy az már egyenesen jó. Legutóbb egyébként a Nagy Gyula-emlékesten láttuk a fiúkat. 

 

És hát ez sem az a kifejezett karácsonyi nóta... A 2019 májusára tervezett korongon előre láthatólag 10 új szerzemény kap helyet, a címadó dalhoz pedig ez a videóklip készült. A dal egyébként a Rock FM-en debütált, de efféle eseményekre már csak egy darabig van már lehetőség...

 

Szóval, kitartás minden egyedülállónak és társas magányban élőnek: egyrészt mindjárt elmúlik, másrészt a rock segít, ha hagyjátok!  A rumos teáról nem is beszélve...

karácsony, depresszió, klippremier, Zaporozsec, Action, Omen

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek