Carson Coma: Paul McCartney halott (?)

2024/03/22  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Az összeesküvés-elméletekre reflektál a Carson Coma legújabb dala. A Paul McCartney halott? – a nemrég megjelent Frida Kahlo mellett – a zenekar ötödik születésnapi koncertjén lesz először élőben hallható, április 6-án, az MVM Dome-ban.

Fotó: Komróczi Dia

A fekete-fehér klipben a zenekar tagjai megidézik az ‘50-es évek híresen rossz filmjeit, benne filmes bakikkal és táncoló űrlényekkel.

"Régóta szerettünk volna már egy fekete-fehér klipet, ez ennek szellemében pedig az 50-es évek rossz sci-fi filmjeire utal, tele az Ed Wood-féle bakikkal" – meséli a dalról Héra Barnabás, a zenekar dobosa

"A dal címe pedig abból a konteóból adódik, miszerint a neves zenész 1966-ban elhunyt, és a Beatles fennmaradása érdekében egy dublőrrel helyettesítették. A különféle összeesküvés-elméletekre reagáló refrén mellett egyébként egy szerelmes számról van szó, az egyik eddigi legromantikusabb Carson Coma dalról. Félresikerült egyéjszakás kalandok, laposföldhívők, szétvert barcelonai lakások, megérkezés” – tette hozzá.

A videót Fekete Xénia rendezte. Az új dal immáron a második a zenekar készülő ötödik nagylemezéről, a március elején megjelent Frida Kahlo után, amely a zenekar első hiphop kollaborációja Beton.Hofival. A Miki357 által rendezett – a látványvilágért Cseh Renátó felelt, aki a nagy sikerű Szegény párák című film látványán is dolgozott – klipes dalról Fekete Giorgio, a zenekar frontembere így nyilatkozott:

"A dal a klasszikus magyarországi mainstream hírességek (valóságshow-győztesek, X-Faktor zsűri, stb.) iránti megvetésemről szól, Frida Kahlo (aki viszonylag ismeretlenül halt meg) és férje, Diego Rivera, korának elismert művésze példáján keresztül. Hosszú távon az igazi tehetség mindig kifizetődik - még akkor is, ha addigra a művész már rég halott. Legalábbis remélem, lol.”



Egész nap születésnap!

A számokat a közönség 360 fokban hallhatja élőben először a Carson Coma ötödik születésnapi koncertjén, amely előtt a rajongók egy warm up partyra is csatlakozhatnak.A Telekom Electronic Beats ugyanis egy egész napos programra készül a zenekar április 6-i MVM Dome koncertjére érkező korai madaraknak, az épület előtti téren már déltől változatos programokkal készülnek.

A hangolódásban olyan előadók segítenek, mint Hegedűs Józsi, aki előzenekarként egy turnéra is elkísérte a fiúkat, a Szelektorban feltűnt, kellemes elektropopot játszó Flanger Kids, Agata Angilella és zenekara, a Damara, a Giliszta és a Hari_drama sokszínű zenésze, Fodor Dávid és a Carson Coma első Palántaprogramját megnyerő Telehold zenekar.

A koncertek mellett kvízzel, fotófallal és zenekari mörcsökkel várják a legnagyobb karsonkomákat, az estére való frissentartást pedig étel- és italpultok garantálják.

 

Thuróczy Szabolcs jól megfenyegette a Carson Coma zenekar tagjait

 

 

 

Carson Coma, Paul McCartney

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek