Mamma Mia!

Egy Tankcsapda-klipet kapott 65. szülinapjára Mucsi Zoltán

2022/09/09  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Új dallal jelentkezett a Tankcsapda: s rögtön klipet is csatoltak hozzá. A Carpe Diem klipjét Görögh Attila (Atus/ex-koncert.hu) rendezte, a főszerepre a Jászai Mari-díjas színészt, Mucsi Zoltánt kérték fel, aki a zenekar egy kisfilmjében már felbukkant tavaly.

Fotó: Görögh Attila

„A sztorit teljes mértékben Mucsi Zoltánra írtuk. Ha ő nem vállalja el, akkor egy teljesen más történetet és mondanivalót kellett volna kitalálni– mesélte egykori kollégánk, a klip forgatókönyvírója és rendezője, aki már tavaly is dolgozott a Tankcsapdával, ugyanis a ’Megölni engem’ dalhoz is ő és csapata, a DeadLens Pictures forgatta a klipet.

A klip egy 90-es évekbeli kultfilm, az Összeomlás egyfajta remake-je, de átültettük a mai korba, magyarosítottuk és mindössze csak 4 percünk volt átadni az üzenetet. De már a forgatókönyv írásakor éreztük, hogy rengeteg lehetőség van benne, és ha nem lenne időkorlát, akkor Mucsi Zoltán karakterére egy egész estés mozit lehetne írni ebből.”

Mucsi Zoltán mellett feltűnik még Bunyós Pityu, vagy a fiatalok körében népszerű youtuber, Miskovits Marci is. A kisfilm időzítése sem véletlen, hisz a megjelenés napján, szeptember 9-én ünnepli 65. születésnapját a főszereplő, Mucsi Zoltán, aki előtt így tiszteleg most a Tankcsapda.

Ami az alapanyagot illeti: „Nincs benne se szerelem, se romantika, semmi aranyos sztorizgatás, sokkal inkább a világ aktuális dolgaira reagál, persze a saját szemüvegemen keresztül” – jellemezte a dalszöveget Lukács Laci. „Ebből a szempontból szempontból – a két dal születése között eltelt 30 év ellenére  – 'A legjobb méreg' dallal is párhuzamban állítható."

A klipet kb. kétszer kell megnézni, mert az első körben nagyjából semmi nincs meg a szövegből, annyira a képre koncentrálsz, aztán a második körben már hallod is, mit énekel Lukács.

A Tankok is ünnepelnek ebben a hónapban, mégpedig az 1992-es A legjobb méreg című lemezük kerek évfordulóját. Szeptember 23-án és 24-én el is játsszák a teljes albumot (egyik nap egyben, másik nap pedig a műsor különböző pontjain) a Budapest Parkban. Utána a zenekar nyugat-európai turnéra indul.

Tankcsapda, klip, Mucsi Zoltán, Görögh Attila

 

 

Szólj hozzá!


Koncertek a Mikulásgyárban

Koncertek a Mikulásgyárban

Idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Happy 2023 a Lóvasúton

A gazdasági megszorító intézkedések miatt a Chameleon Jazz Band MOMkult színpadára tervezett hagyományos újévi örömkoncertje 2023. január 5-én, csütörtökön este 7 órakor a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont Peronján lesz.

A dal mindenkié – Óévbúcsúztató Csík Zenekar-Presser Gábor-Karácsony János koncert

A Csík Zenekar, Presser Gábor és Karácsony János egy kétéves turné keretében mutatja be országhatáron belül és a határon túl a 2020-ban megjelent lemezt, amelynek végén 2022. december 28-án a Budapesti Kongresszusi Központba érkezik a produkció.
Új koncertek