Szécsi Pál 80

Egy Tankcsapda-klipet kapott 65. szülinapjára Mucsi Zoltán

2022/09/09  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Új dallal jelentkezett a Tankcsapda: s rögtön klipet is csatoltak hozzá. A Carpe Diem klipjét Görögh Attila (Atus/ex-koncert.hu) rendezte, a főszerepre a Jászai Mari-díjas színészt, Mucsi Zoltánt kérték fel, aki a zenekar egy kisfilmjében már felbukkant tavaly.

Fotó: Görögh Attila

„A sztorit teljes mértékben Mucsi Zoltánra írtuk. Ha ő nem vállalja el, akkor egy teljesen más történetet és mondanivalót kellett volna kitalálni– mesélte egykori kollégánk, a klip forgatókönyvírója és rendezője, aki már tavaly is dolgozott a Tankcsapdával, ugyanis a ’Megölni engem’ dalhoz is ő és csapata, a DeadLens Pictures forgatta a klipet.

A klip egy 90-es évekbeli kultfilm, az Összeomlás egyfajta remake-je, de átültettük a mai korba, magyarosítottuk és mindössze csak 4 percünk volt átadni az üzenetet. De már a forgatókönyv írásakor éreztük, hogy rengeteg lehetőség van benne, és ha nem lenne időkorlát, akkor Mucsi Zoltán karakterére egy egész estés mozit lehetne írni ebből.”

Mucsi Zoltán mellett feltűnik még Bunyós Pityu, vagy a fiatalok körében népszerű youtuber, Miskovits Marci is. A kisfilm időzítése sem véletlen, hisz a megjelenés napján, szeptember 9-én ünnepli 65. születésnapját a főszereplő, Mucsi Zoltán, aki előtt így tiszteleg most a Tankcsapda.

Ami az alapanyagot illeti: „Nincs benne se szerelem, se romantika, semmi aranyos sztorizgatás, sokkal inkább a világ aktuális dolgaira reagál, persze a saját szemüvegemen keresztül” – jellemezte a dalszöveget Lukács Laci. „Ebből a szempontból szempontból – a két dal születése között eltelt 30 év ellenére  – 'A legjobb méreg' dallal is párhuzamban állítható."

A klipet kb. kétszer kell megnézni, mert az első körben nagyjából semmi nincs meg a szövegből, annyira a képre koncentrálsz, aztán a második körben már hallod is, mit énekel Lukács.

A Tankok is ünnepelnek ebben a hónapban, mégpedig az 1992-es A legjobb méreg című lemezük kerek évfordulóját. Szeptember 23-án és 24-én el is játsszák a teljes albumot (egyik nap egyben, másik nap pedig a műsor különböző pontjain) a Budapest Parkban. Utána a zenekar nyugat-európai turnéra indul.

Tankcsapda, klip, Mucsi Zoltán, Görögh Attila

 

 

Szólj hozzá!


SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

SBB: Kinek mond valamit ez a három betű?

Aki a progrock szerelmese, annak biztosan! A legendás lengyel progresszív rock zenekar október 17-én a fővárosi Erkel Színházban lép fel.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A folyóban sziget, a szigeten tó: igazi klasszikus elektropoposan a Margitszigeti Színházban

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.

Ha VIP-es vagy, fiam, egy szép napon ez mind a tiéd lesz

Tegnap számoltunk be, hogy a a hazai partybrand-ek közül kik érkeznek majd Zamárdiba, ma az idei VIP helyszínekről és szolgáltatásaikról mesélünk, bár a fesztivál szlogenje szerint a Soundon mindenki VIP. De azért mindig vannak eggyel vipebbek...
Új koncertek