Menopauza 1170x180

Hogy néz ki egy popzenész nyara?

2024/03/25  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Képzeletbeli mikrofonunkat a Blahalouisiana-tagok felé fordítottuk a fenti kérdéssel – ők meg evvel a dalban feleltek rá...

Így :) Fotó: Blahalouisiana/FB

Az áprilisban érkező lemez egyik előfutáraként új dallal jelentkezett a Blahalouisiana, amelyhez egy live session videó is készült a Pannónia Stúdióban.

„Októberben írtam a szarvasi holtág partján. Először poénnak indult, de véletlenül vallomás lett belőle. Nyáron hajlamosak vagyunk nagyobb lángon égni, pár méterrel a föld felett, és ezt a könnyedebb létet észrevétlenül is meg lehet szokni. Erre csak rátesz egy-két lapáttal az, ha az embernek van szerencséje átzenélni az egész nyarat, ha hozzák és viszik, etetik és itatják, ráadásul még taps is jár az eltalált hangokért. Ennek van egy árnyoldala, ugyanis ilyenkor viszonylag könnyű egoistává válni. A dal szigorúan fiktív lírai énje tehát egy őszi számadás során kicsit undorodik magától és próbál visszatérni a valóságba" – mesélte a dal születéséről Szajkó András a dalszöveg szerzője.

„Az időrendet tekintve ez lett utoljára kész az albumról. Jött egy ötletem, hogy a zúzósabb darabok között legyen egy olyan, amikor megpihenhet egy kicsit a hallgató. Én személy szerint mindig szerettem volna egy dalt, amiben 1 perc 50 másodperc alatt megtörténik az elejétől végéig minden, klasszikus refrénérzet nélkül. A Blahalouisiana legrövidebb, de szerintem legbájosabb dala lett" – tette hozzá Jancsó Gábor, az Egy popzenész nyara zeneszerzője.

A zenekar ötödik lemeze, a Sötét villám április 12-én jelenik meg, dalait először kb. rá két hétre, a Budapest Parkban lehet majd hallani 25-én.

Blahalouisiana, popzenész, nyár, live session

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek