Hogy néz ki egy popzenész nyara?

2024/03/25  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Képzeletbeli mikrofonunkat a Blahalouisiana-tagok felé fordítottuk a fenti kérdéssel – ők meg evvel a dalban feleltek rá...

Így :) Fotó: Blahalouisiana/FB

Az áprilisban érkező lemez egyik előfutáraként új dallal jelentkezett a Blahalouisiana, amelyhez egy live session videó is készült a Pannónia Stúdióban.

„Októberben írtam a szarvasi holtág partján. Először poénnak indult, de véletlenül vallomás lett belőle. Nyáron hajlamosak vagyunk nagyobb lángon égni, pár méterrel a föld felett, és ezt a könnyedebb létet észrevétlenül is meg lehet szokni. Erre csak rátesz egy-két lapáttal az, ha az embernek van szerencséje átzenélni az egész nyarat, ha hozzák és viszik, etetik és itatják, ráadásul még taps is jár az eltalált hangokért. Ennek van egy árnyoldala, ugyanis ilyenkor viszonylag könnyű egoistává válni. A dal szigorúan fiktív lírai énje tehát egy őszi számadás során kicsit undorodik magától és próbál visszatérni a valóságba" – mesélte a dal születéséről Szajkó András a dalszöveg szerzője.

„Az időrendet tekintve ez lett utoljára kész az albumról. Jött egy ötletem, hogy a zúzósabb darabok között legyen egy olyan, amikor megpihenhet egy kicsit a hallgató. Én személy szerint mindig szerettem volna egy dalt, amiben 1 perc 50 másodperc alatt megtörténik az elejétől végéig minden, klasszikus refrénérzet nélkül. A Blahalouisiana legrövidebb, de szerintem legbájosabb dala lett" – tette hozzá Jancsó Gábor, az Egy popzenész nyara zeneszerzője.

A zenekar ötödik lemeze, a Sötét villám április 12-én jelenik meg, dalait először kb. rá két hétre, a Budapest Parkban lehet majd hallani 25-én.

Blahalouisiana, popzenész, nyár, live session

 

 

Szólj hozzá!


A 2023-as év felfedezettje az Ótvar Pestis – átadták a Fonogram-díjakat

A 2023-as év felfedezettje az Ótvar Pestis –...

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.
Új koncertek