Neked is eleged van?

2021/03/30  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Mert nekik igen... :) A Ten Big Toys egy első pillantásra is színes, kíváncsi, szarkasztikus, őrült, dühös, jókedvű csapat. Azt adják, amik ők maguk. És új dalukban arról énekelnek, amit a többség most érez.

Neked is eleged van?

A zenekar 2018-ban alakult, Budapesten. Sok különböző hatásból építkeznek, zenéjük – saját megfogalmazásuk szerint – "szöveg- és bulicentrikus modern rock – metal, pop és hip-hop elemekkel."

Tagok:

Rada Orsi (ének)
Nickmann Ákos (gitár)
Schmidt Erika (basszusgitár)
Piller Alex (dob)

Mit jelent ez a fura név?

Erika: 2018-ban, még a Roland Zenesuli keretein belül Rage Against The Machine és Red Hot Chili Peppers dalokat dolgoztunk fel egy dobos lánnyal. Ekkor döntöttük el, hogy szeretnénk ehhez saját zenekart, aztán a saját magyar nyelvű dalok felé ment az irány. Ebbe a folyamatba kapcsolódott be Nóniusz Gábor producer-hangmérnök, akivel azóta közösen alkotunk. A Ten Big Toys név is ekkor jött, sok más poén között merült fel, a jelentését pedig mindenki maga döntheti el.

Hogy ált össze a zenekar?

Orsit már itt megtaláltuk, aztán néhány tagcsere történt később dobos és gitáros fronton, míg végül 2020-ban lett ez a jelenlegi felállás. Alex egy angliai turné után esett be a dobos válogatónkra, Ákosra pedig egy progmetal szerzeménye miatt figyeltünk fel, és lecsaptunk rá.

Mióta megalakultatok, szinte nem lehet klubokban játszani...

Erika: Szerencsére volt lehetőségünk rá, összesen háromszor – de azért nem nevezném valódi koncertnek. Ezek tehetségkutatós és pályázatos fellépések voltak. Valójában az első ilyen koncertszerű élményünkön egy vizsgabizottság előtt játszottunk. A másodikon és a harmadikon is. Nem volt egyszerű, mert közönség nem volt, de stresszfaktor igen. De legalább kipróbálhattuk élesben a fülmonitor-rendszert, amit előtte csak az Analogban, amikor színpadi próbát tartottunk.

Mit csináltok most, amikor végképp nincs mód a koncertezésre?

Orsi: Leginkább hasznosan töltjük az időnket... A próbákon kívül stúdiózunk is: felvesszük a meglévő számainkat, kielemezzük. A színpadi jelenlét és rutin a keményebb dió, volt rá alkalom, hogy kibéreltünk pár órára egy koncerttermet, és lepróbáltuk a műsort. Ezt tervezzük még megismételni párszor, amíg élesben nincs rá lehetőség.

Van már konkrét elképzelés, hol léptek majd fel?

Ákos: Egyelőre nem kifejezetten az élő fellépésre készülünk, mivel nem tudjuk, mikorra tervezhetnénk ilyesmit. Kipróbáljuk az ötleteinket, mert simán lehet, hogy ami elsőre nem tűnik jónak, az másodjára, kicsit máshogy már működik.

Addig...?

Erika: Hiányzik, hogy ki sem próbálhattuk a koncertezést, és még jó ideig ez nem fog változni. Viszont kíváncsiak vagyunk, és nagyon örülünk, ha újabb emberek csatlakoznak hozzánk. Beszéltük sokszor, hogy kicsit jobban megmutatjuk majd magunkat, készül is ehhez pár online elérhető tartalom, reméljük nemsokára készen is lesznek.

Az "Elegem van" klipje valójában karanténvideó?

Orsi: Nem, ez nem az! A dal sem erről szól, bár lehet így is értelmezni. Egy idő után a karantén-téma szerintem elcsépeltté válik, bármennyire igényesen oldják meg a klipet vagy a zenét. Abban egyeztünk meg a zenekarral, hogy mivel mindenki így érzi ezt, inkább más irányba megyünk.

Erika: Szerettünk volna általánosabb jelenségekről beszélni, és megmutatni azt, ami bármikor megesz mindenkit. Valahogy észrevétlenül bekerült a karanténjelentés ebbe a klipbe, de majd kikerül, ha ennek az egésznek vége.

Reményeink szerint hamarosan módunk lesz újra élő zenét hallgatni a klubokban...

Alex: Én is nagyon remélem, hogy erre minél előbb módunk lesz. Nagyon hiányoznak a koncertek, és amint lehet, azonnal betámadjuk a klubokat.

Lemez?

Alex: Folyamatosan írjuk az új dalokat, és a jelenlegi terveink szerint mindegyiket klippel vagy valamilyen videóanyaggal együtt fogjuk kihozni. Konkrét lemezmegjelenésről egyelőre nem beszélünk, erről nincs bejelentésünk.

Mi pedig bejelentjük, itt az új klip – és be is mutatjuk nektek!

 

Ten Big Toys, Elegem van

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek