Nem unatkozik a My Chemical Romance egykori frontembere

2018/11/07  ·   Klippremier   ·  Simonyi Éva

Gerard Way 4 év után ismét egy új albumon dolgozik, és most meg is mutatott nekünk róla egy új dalt. A “Baby, You’re A Haunted House” még csak az első ízelítő abból, hogy milyen lesz a lemez hangzása, de mi már így is nagyon várjuk.

Nem unatkozik a My Chemical Romance egykori frontembere

Gerard Way nem unatkozik, mióta együttese, a 2000-es évek egyik legsikeresebb emo- rock bandája, a My Chemical Romance 2013-ban feloszlott. 2013-ban szerzője volt a “The True Lives of the Fabulous Killjoys” című, az együtteshez kötődő mini- képregénysorozatnak, 2014-ben kiadta első (és a mai napig az egyetlen) szólóalbumát, a Hesitant Alien-t, az elmúlt néhány hónapban pedig az Eisner-díjat is elnyert The Umbrella Academy című képregény sorozaton dolgozott. (Az Eisner-díj egy amerikai képregények között évente átadásra kerülő díj. A képregényíró Will Eisner után kapta a nevét).

A The Umbrella Academy sorozat első hat része a The Umbrella Academy: Apocalypse Suite cím alatt jelent meg 2007-ben, tehát még bőven a MCR pályafutása alatt. A második része a sorozatnak a The Umbrella Academy: Dallas volt szintén 6 résszel, 2008 őszén jelent meg. Az újabb részekre azonban majdnem tíz évet kellett várni, de végre itt van: a The Umbrella Academy: Hotel Oblivion október 3-án jelent meg. A teljes képregénysorozat filmes adaptációjának munkálatai már nagyban folynak, ezt pedig nem más készíti, mint a Netflix. A sorozatot 2019. február 15-én kezdik vetíteni.

Gerard a képregényírás mellett a zenélést sem hanyagolta el, néhány napja ugyanis megjelent új dala, melyet már több, mint 1 milliószor néztek meg a legnagyobb videómegosztón! A dalt saját otthonában vette fel, a basszusgitár részek eljátszására pedig testvérét, Mikey Wayt kérte fel (akivel a MCR-ben is együtt zenéltek).

“Írtam egy dalt, a ‘Baby You’re a Haunted House’-t, ami a belső szellemeinkről és démonainkról szól, és arról, milyen érzés, ha szerelmes vagy, és milyen az, amikor közben a belső horror-show-ddal kell megküzdened. Megpróbáltam nem túlgondolni, igyekeztem minél hamarabb visszatérni a zene világába, és megosztani a művészetemet. A borítón látható kísértetházat a modellkészítő Damien Webb alkotta meg, és ez inspirált, hogy még Halloween előtt adjam ki a dalt, hiszen passzol ehhez az ünnephez. Remélem tetszeni fog nektek!” – üzente a rajongóknak.

Igen, Halloween után is nagyon tetszik, várjuk az albumot, reméljük hamarosan megérkezik!

 

My Chemical Romance, Gerard Way

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek