Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

2024/04/13  ·   Könyvajánló   ·  Lenti Barnabás

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a spiritualitás is az élete részévé vált.

Könyvet írt Révész Sándor

„Örülő szívvel jelentem, hogy a Helikon Kiadó gondozásában a közeljövőben jelenik meg az Ezt én választottam című önéletrajzi könyvem, melyben – többek között – mesélek a sorsszerű terelésről, amely futószalagra tett tizenhat éves korom körül, és a mai napig tart. A több mint négyszáz oldalas könyv írása közben – immáron hetvenévesen – ért a felismerés, hogy éveim gyarapodása közepette, külső és belső emlékeimben ifjodtam meg" – jelentette be a megjelenést Révész Sándor a hivatalos Facebook oldalán.

Az utóbbi időben betegsége miatt kevés színpadi megjelenése volt. 2021. novemberében Bódi Magdi jubileumi koncertjének vendége az eredeti Generál együttes volt. Ekkor természetesen néhány dal erejéig Révész is színpadra lépett. (Erre a koncertre bár volt jegyem, éppen tartó covidom miatt nem tudtam elmenni. Azóta is bánom.) 2022 márciusában aztán érkezett a hír: Révész Sándor sztrókot kapott. Ezek után kevesebb nyilvános megjelenése volt, azonban egy dal erejéig visszatért és reményt adott minden hasonló helyzetben lévő embernek:

Most pedig egy 444 oldalas könyvben írja meg történetét, amely előreláthatóan május 28-án jelenik meg. A könyv megjelenéséhez egy könyvbemutatóval egybekötött közönségtalálkozó is társul aznap 18.00-kor a Muzikum Klubban, amelyen mi már szinte biztos, hogy ott leszünk. Üröm a nagy örömben, hogy ez az esemény már megtelt, de a könyv IDE KATTINTVA előjegyezhető.

 

Révész Sándor, könyv, Muzikum, könyvbemutató

 

 

Szólj hozzá!


A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült...

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Annyi pénz gyűlt össze, hogy Tompos Kátya akár egy drágább kezelést is kaphat

Ezt Hrutka Róbert, Kátya közeli barátja és zenészkollégája mondta a Storynak. A zenész nemcsak a jótékonysági est egyik fellépője volt, hanem az egész esemény zenei rendezője és szervezője is.

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
Új koncertek