Menopauza 1170x180

Metallica-könyv: Történelem a dalok mögött

2020/01/10  ·   Könyvajánló   ·  koncert.hu

Ezzel a címel jelent meg egy könyv magyarul a zenekarról az Álomgyár Kiadó gondozásában. A szerző, Chris Ingham tapasztalt újságíró a metál világában: az angol Metal Hammer magazin szerkesztőjeként dolgozott, több metálzenei könyve is megjelent korábban.

Metallica – Történelem a dalok mögött

A Metallica nem csupán egy zenekar. Igazi csúcsragadozók, akik kompromisszummentes hozzáállásuk ellenére is be tudtak lépni a világ legrangosabb előadói közé. Generációk meghatározó ikonjai lettek. Nemcsak a zeneipart formálták saját képükre, de a korai idők nyers hangulatú klubkoncertjei után sikerült stadionnyi tömegeket szórakoztatniuk úgy, hogy közben soha nem kellett megalkudniuk.

 

Metálos szülők figyelem: gyerekkönyvvel támad a Metallica!

 

10 nagylemez, több mint 100 millió eladott album, 9 Grammy-díj, 7 világ körüli turné, listavezető dalok sokasága, díjnyertes 3D-s mozifilm, beiktatás a Rock'n'Roll Hall Of Fame halhatatlanjai közé – a Metallica története egy elszántsággal, kitartással és önfeláldozással teli, immár közel negyvenéves utazás.

A kötet könyv és album is egyben, amely sajátos módon nyújt bepillantást a banda életébe. Kísérletet tesz arra, hogy a lemezek, a dalok mögött rejlő gondolatokat kibontsa, és az olvasó elé tárja. Egy teljesen új megközelítésből mutatja be a zenekart, olyan oldaláról, amely talán nem mindenki számára nyilvánvaló.

Forrás: Libri

 

 

A Metallica több mint 200 milliót ajánlott fel az ausztrál tűzoltóknak

Metallica, könyv, metál

 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek