Metallica-könyv: Történelem a dalok mögött

2020/01/10  ·   Könyvajánló   ·  koncert.hu

Ezzel a címel jelent meg egy könyv magyarul a zenekarról az Álomgyár Kiadó gondozásában. A szerző, Chris Ingham tapasztalt újságíró a metál világában: az angol Metal Hammer magazin szerkesztőjeként dolgozott, több metálzenei könyve is megjelent korábban.

Metallica – Történelem a dalok mögött

A Metallica nem csupán egy zenekar. Igazi csúcsragadozók, akik kompromisszummentes hozzáállásuk ellenére is be tudtak lépni a világ legrangosabb előadói közé. Generációk meghatározó ikonjai lettek. Nemcsak a zeneipart formálták saját képükre, de a korai idők nyers hangulatú klubkoncertjei után sikerült stadionnyi tömegeket szórakoztatniuk úgy, hogy közben soha nem kellett megalkudniuk.

 

Metálos szülők figyelem: gyerekkönyvvel támad a Metallica!

 

10 nagylemez, több mint 100 millió eladott album, 9 Grammy-díj, 7 világ körüli turné, listavezető dalok sokasága, díjnyertes 3D-s mozifilm, beiktatás a Rock'n'Roll Hall Of Fame halhatatlanjai közé – a Metallica története egy elszántsággal, kitartással és önfeláldozással teli, immár közel negyvenéves utazás.

A kötet könyv és album is egyben, amely sajátos módon nyújt bepillantást a banda életébe. Kísérletet tesz arra, hogy a lemezek, a dalok mögött rejlő gondolatokat kibontsa, és az olvasó elé tárja. Egy teljesen új megközelítésből mutatja be a zenekart, olyan oldaláról, amely talán nem mindenki számára nyilvánvaló.

Forrás: Libri

 

 

A Metallica több mint 200 milliót ajánlott fel az ausztrál tűzoltóknak

Metallica, könyv, metál

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek