20 dal – 2,5 órányi zene: kijött a Metallica jubileumi szimfonikus albuma

2020/09/01  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A S&M2 elnevezésű album+DVD a 2019 októberében, a San Francisco-i Filharmonikusokkal közösen rendezett (2) koncert remaszterelt és újraszerkesztett változata.Hasznosan töltötték a karantént.

Fotó: MA

Az újraszerkesztett ebben az esetben azt jelenti, hogy ez nem ugyanaz a koncertfilm – bár ugyanaz az esemény –, mint amit tavaly mutattak be, feltehetően újravágták. A remasztereltet nem kell magyarázni... :)

A kétestés (egyenként háromórás) esemény a 20 éves évfordulója volt a két zenekar első együttműködésének: 2009-ben egyszer már színpadra álltak közösen, abból is született egy album, nyilván nem azokkal az extrákkal, amelyekkel az S&M2 kijött, és talán nem is ugyanilyen körítéssel: a zenekar négy tagja 16 000 embernek játszott az aréna közepén egy kör alakú, forgó színpadról a zenekar 75 tagjával körülvéve...

A dallista

01. ‘The Ecstasy Of Gold’ (Ennio Morricone cover) (performed by the San Francisco Symphony)
02. ‘The Call Of Ktulu’
03. ‘For Whom The Bell Tolls’
04. ‘The Day That Never Comes’
05. ‘The Memory Remains’
06. ‘Confusion’
07. ‘Moth Into Flame’
08. ‘The Outlaw Torn’
09. ‘No Leaf Clover’
10. ‘Halo On Fire’

 

11. ‘Scythian Suite, Op.20, Second Movement’ (Sergei Sergeyevich Prokofiev cover) (performed by the San Francisco Symphony)
12. ‘Iron Foundry’ (Alexander Mosolov cover) (live debut)
13. ‘The Unforgiven III’ (performed by the San Francisco Symphony)
14. ‘All Within My Hands’ (acoustic)
15. ‘(Anesthesia) Pulling Teeth’ (bass part performed by San Francisco Symphony bassist)
16. ‘Wherever I May Roam’
17. ‘One’
18. ‘Master Of Puppets’
19. ‘Nothing Else Matters’
20. ‘Enter Sandman’ (with “The Frayed Ends Of Sanity” outro)

Biztos nagy élmény a lemez és a DVD is – de a sárga irigység önt el minket azok iránt, akik ott voltak bármelyik koncerten... Most megint várhatunk 20 évet.

 

Metallica, új album, szimfonikus, S&M2

 

 

Szólj hozzá!


Amíg várjuk az újraindulást: 3+1 koncertfelvétel a legjobbakból

Amíg várjuk az újraindulást: 3+1 koncertfelvétel a...

Ilyenkor már kezdődne a koncert-és fesztiválszezon, az előbbi biztos, ám egyelőre nem tudjuk, mikor bulizhatunk élőben a kedvenceink és/vagy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Veled más helyzet... Fatal Error klippremier!

Művirágok Karneválja címmel dupla lemezzel rukkol elő rövidesen a zenekar. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, melynek előfutáraként ma megjelent a Veled más a helyzet című szám, a zenekart Mirtse Kori (Kontraszt) egészíti ki énekfronton.

A biztonságosabbnak tűnő augusztust választotta a Fishing on Orfű

A Fishing on Orfű hivatalos pótdátum meghirdetésével indította el a jegyértékesítést 2020 decemberében. A döntés előkészítésébe bevonták a közönségüket, a dolgot viszont tovább már nem nagyon lehetett halogatni: ma közzétették, hogy a fesztivál augusztus 24-28. között lesz a megszokott helyszínen.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek