Mamma Mia!

20 dal – 2,5 órányi zene: kijött a Metallica jubileumi szimfonikus albuma

2020/09/01  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A S&M2 elnevezésű album+DVD a 2019 októberében, a San Francisco-i Filharmonikusokkal közösen rendezett (2) koncert remaszterelt és újraszerkesztett változata.Hasznosan töltötték a karantént.

Fotó: MA

Az újraszerkesztett ebben az esetben azt jelenti, hogy ez nem ugyanaz a koncertfilm – bár ugyanaz az esemény –, mint amit tavaly mutattak be, feltehetően újravágták. A remasztereltet nem kell magyarázni... :)

A kétestés (egyenként háromórás) esemény a 20 éves évfordulója volt a két zenekar első együttműködésének: 2009-ben egyszer már színpadra álltak közösen, abból is született egy album, nyilván nem azokkal az extrákkal, amelyekkel az S&M2 kijött, és talán nem is ugyanilyen körítéssel: a zenekar négy tagja 16 000 embernek játszott az aréna közepén egy kör alakú, forgó színpadról a zenekar 75 tagjával körülvéve...

A dallista

01. ‘The Ecstasy Of Gold’ (Ennio Morricone cover) (performed by the San Francisco Symphony)
02. ‘The Call Of Ktulu’
03. ‘For Whom The Bell Tolls’
04. ‘The Day That Never Comes’
05. ‘The Memory Remains’
06. ‘Confusion’
07. ‘Moth Into Flame’
08. ‘The Outlaw Torn’
09. ‘No Leaf Clover’
10. ‘Halo On Fire’

 

11. ‘Scythian Suite, Op.20, Second Movement’ (Sergei Sergeyevich Prokofiev cover) (performed by the San Francisco Symphony)
12. ‘Iron Foundry’ (Alexander Mosolov cover) (live debut)
13. ‘The Unforgiven III’ (performed by the San Francisco Symphony)
14. ‘All Within My Hands’ (acoustic)
15. ‘(Anesthesia) Pulling Teeth’ (bass part performed by San Francisco Symphony bassist)
16. ‘Wherever I May Roam’
17. ‘One’
18. ‘Master Of Puppets’
19. ‘Nothing Else Matters’
20. ‘Enter Sandman’ (with “The Frayed Ends Of Sanity” outro)

Biztos nagy élmény a lemez és a DVD is – de a sárga irigység önt el minket azok iránt, akik ott voltak bármelyik koncerten... Most megint várhatunk 20 évet.

 

Metallica, új album, szimfonikus, S&M2

 

 

Szólj hozzá!


Koncertek a Mikulásgyárban

Koncertek a Mikulásgyárban

Idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Happy 2023 a Lóvasúton

A gazdasági megszorító intézkedések miatt a Chameleon Jazz Band MOMkult színpadára tervezett hagyományos újévi örömkoncertje 2023. január 5-én, csütörtökön este 7 órakor a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont Peronján lesz.

A dal mindenkié – Óévbúcsúztató Csík Zenekar-Presser Gábor-Karácsony János koncert

A Csík Zenekar, Presser Gábor és Karácsony János egy kétéves turné keretében mutatja be országhatáron belül és a határon túl a 2020-ban megjelent lemezt, amelynek végén 2022. december 28-án a Budapesti Kongresszusi Központba érkezik a produkció.
Új koncertek