Ákos: a turnébuszban született a címadó dal

2018/09/29  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu, MTI

Hazatalál címmel új EP-t jelentetett meg Ákos. A négyszámos anyag a 2019-re várható új stúdióalbum előfutára – a népszerű előadó, dalszerző decemberben újra dupla koncertet ad az Arénában.

Ákos: a turnébuszban született a címadó dal

A négyszámos anyagot jelenlegi zenekara tagjaival, Lepés Gábor (Lepe) billentyűssel, Madarász Gábor (Madi) gitárossal és Bánfalvi Sándor dobossal készítette, úgy, ahogy az a régi időkben szokás volt.

"A címadó dal, a "Hazatalál" abból született, hogy Mezőtúrra menet két akusztikus gitárral játszottunk Madival az autóban. A "Nem kell más vigasz" alapját Lepe hozta, aki ontja magából a demókat, de a zenei szerkezetet nagyon átdolgoztuk. Az "Ellenség a kapuknál" egy huszonhárom évvel ezelőtti ötletből alakult ki, a "Holnaptól" pedig hirtelen felindulásból jött. Büszke vagyok a végeredményre, a dalok úgy szólnak, ahogy szerettem volna" – idézte fel Ákos.

Az 50. életévét idén betöltött Ákos sűrű évet zár decemberben. Megjelent önéletrajzi jellegű könyve, a Visszaszámlálás, tavasszal akusztikus, kórussal kísért turnéja volt, a nyári fesztiválokon rockos műsorral lépett fel; idén több mint 140 ezer néző előtt játszott. Áprilisi dupla Müpa-koncertjének anyaga hangját és képét is rögzítették és a közeljövőben kiadják.

Az énekes december 14-én és 15-én dupla koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában, erre az alkalomra új programot állít össze, amely jelentősen eltér idén játszott két műsorától.

"A repertoárt teljesen átalakítjuk, beillesztjük az új dalokat, illetve előveszünk élőben nagyon régen vagy még soha nem játszott számokat" – felelte Ákos az MTI kérdésére.
  

Ékos, EP, Hazatalálok, koncert, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek