Menopauza 1170x180

Gombóc Artúr, barlang, kráter, malom – a nagyfesztiválokon kívül is van élet augusztusban

Augusztusban persze a Sziget viszi a prímet, a hónap végén aztán jön a STRAND fesztivál meg a SZIN, de köztük vannak szerethető, izgalmas, nagy neveket felvonultató rendezvények, ezekből válogattunk ki fél tucatot.

Fotó: Malom Fesztivál
Fotó: BJC

Mostantól akár születésnapi bulival is támogathatjuk a Budapest Jazz Clubot

Nagyjából egy évvel ezelőtt járta be a sajtót a hír, hogy lelakatolták a BJC ajtaját. Az állami szubvenciós források elapadtak, folyamatosan magánkölcsönök folyósításával tartották fenn a klub működését, ami 2023 júniusában sajnos már nem volt elég a bérleti díjra.
 
Tarján Zsófi tárlatot vezet a Banksy-kiállításon

Tarján Zsófi tárlatot vezet a Banksy-kiállításon

A The World of Banksy – Az utca a festővásznam című tárlaton július 18-án, csütörtökön a Honeybeast énekese kalauzolja el a látogatókat az alkotó életművében.
 
 
Fotó: MTI

Lejárt a Balaton Sound szerződése – kongatják a vészharangot a fesztivál felett

Ma reggelre minden lap nyitóhírei között szerepelt, hogy nem lesz többé Balaton Sound. Hol kérdőjellel, hol felkiáltójellel. Nem ez az első alkalom, hogy meginog a fesztivál léte Zamárdiban.
 
Nem fogod kitalálni, ki lép fel a Vasúttörténeti Park 424-es ünnepén

Nem fogod kitalálni, ki lép fel a Vasúttörténeti Park 424-es ünnepén...

Mozdonyparádéval, kiállítással és koncerttel ünneplik az ikonikus 424-es gőzmozdony 100. születésnapját vasárnap a Vasúttörténeti Parkban.
 
 Piros és óceánkék duplabakeliten jelenik meg a Californication

Piros és óceánkék duplabakeliten jelenik meg a Californication

1999. június 8-án adta ki a Red Hot Chili Peppers hetedik stúdióalbumát ’Californication’ címmel. A 25. évfordulóját ünneplő, nagy sikerű kiadvány 2024. július 26-án limitált kiadású piros és óceánkék duplabakeliten jelenik meg.
 
Rippl-Rónai József: Önarckép barna kalapban, 1897

Rippl-Rónai Párizsban, avagy hogy kerül a Danubia Zenekar a Nemzeti Galériába?

Zenei-képzőművészeti sorozat indult a Zene ünnepén a Magyar Nemzeti Galériában a Danubia Zenekar közreműködésével, melynek keretén belül péntekenként minikoncertekre és a zenei programhoz kapcsolódó rövid tárlatvezetésekre várják az érdeklődőket.
 
 
A Zene Ünnepe a la francaise

A Zene Ünnepe a la francaise

A Zene ünnepe alkalmából műfajokat felvonultató koncertsorozatot tartanak június 21-én a budapesti Francia Intézetben.
 
Húsz év rock száz oldalban – ráadásul képregényben!

Húsz év rock száz oldalban – képregényben!

Amikor hallottam a hírét, hogy lesz ilyen könyv, nem tudtam, hogy kíváncsi vagyok-e rá... A téma – magyar rocktörténet – más megközelítését, részletét, összefoglalását, bemutatását, elemzését, miegymását olvastam már, de hogy egy képregény mit adhat még mindehhez, mármint...
 
Fotó: Brett Sayles/pexels.com

Galéria egy szerpentinen – képzőművészek jelentkezését várja a Fishing

A zenei programok mellett 2024-ben számos képzőművészeti projekt is megvalósul a Fishing on Orfűn, ezek közül elsőként egy nyílt pályázatot hirdetnek képzőművészek számára.
 
Fotó: Towerful Events

Isteni lesz a hangulat: minifesztivál a mikepércsi templomkertben

Czapp József mikepércsi református lelkipásztor szervezésében minden évben pünkösdkor koncertek, kiállítások és vetítések helyszínévé változik a református templom kertje.
 
Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Az esemény szerint a témák: popszakma, megáll az idő, repülés. A képeket meg lehet vásárolni és egy hónapig meg tudjátok nézni a helyszínen (1023 Török utca 1.).
 
Fotó: Sleep Token/FB

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
 
40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek