Szépen lassan mindenünk leépül? Mentálhigiénés támogató oldal indult a zeneipar résztvevőinek

Odafigyelünk-e vajon kellőképpen egymásra? Segítőkkel karöltve, MUSIC MENTAL néven indít online felületet a WMMD a zeneipar dolgozóinak mentálhigiénés támogatásáért.

 Fotó: Anastasia Kolchina (Pexels)
Ez volt a kedvenc fotónk 2019-ben, a pandémia előtti utolsó fesztiválon.

Orosz és ukrán fellépők is lesznek a Sziget fesztiválon

Két év után újra Sziget. A covid a fesztiválipart is alaposan megrángatta, most pedig a háború árnyéka vetül Európára. Ilyen előzmények után és ebben a helyzetben tér vissza 2022. augusztus 10-15-ig a ma már inkább európainak, mint magyarnak számító fesztivál.
 
Cseh Tamás grafikája

Cseh Tamás pályázatot írtak ki – ezúttal nem zene!

Cseh Tamás szellemi hagyatékához kapcsolódó képzőművészeti alkotásokra írt ki pályázatot a Budai Vároltalmazó Közalapítvány.
 
Fotó: Keep Floyding

Az aquincumi romok között a pompeii romok között rögzített koncertből is felcsendülnek részletek

A hasonló, nagy sikerű koncert után ismét az Aquincumi Polgárvárosi Amfiteátrumban lép fel a Keep Floyding. A legendás brit csapat, a Pink Floyd munkássága előtt tisztelgő együttes április 29-én az ókori romok között az Atom Heart Mother című lemez dalait és más ismert...
 
Ingyenes duplakoncert a hétvégén!

Rozi, Rózi, Csani, Samu – több mint egy gyerekdal medley

A 2017-ben alakult Kodály Spicy Jazz küldetése, hogy Kodály legismertebb, legkedveltebb népdalfeldolgozásait napjainkban trendinek számító, új köntösbe öltöztesse. A fiúk legújabb animációs klipjüket a „Rozi, Rózi, Csani, Samu” dalukhoz készítették el, amellyel a...
 
Fotó: Szentendrei Skanzen

Zenés-táncos húsvét a Szentendrei Skanzenben

Az ország legnagyobb szabadtéri múzeumában a hétvégén a hazai és a határon túli magyar közösségek zenei- és tánchagyományai, díszítési motívumai is megjelennek majd a portákon és a színpadokon is.
 
KukoricAIános – mostantó mesterséges intelligenciával írhatunk magyar népdalt

KukoricAIános – mostantó mesterséges intelligenciával írhatunk magyar népdalt

A Zeneszöveg.hu saját fejlesztésben, a Stratis technikai céggel karöltve kifejlesztett egy mesterséges intelligencia alapú dalszövegíró chatbotot, a KukoricAIánost.
 
A zene szárnyán: Matt Bianco a szolnoki RepTárban ad koncertet

A zene szárnyán: a Matt Bianco a szolnoki RepTárban ad koncertet

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum udvarán – Quimby, Rúzsa Magdi és Ákos után – 2022. júliusában egy nemzetközi zenekar, a Matt Bianco lép színpadra.
 
 Tima Miroshnichenko fotója a Pexels oldaláról

Ingyenes hangosító képzés indul a Kodolányin

Itt a vissza nem térő lehetőség, hogy államilag finanszírozott formában, államilag elismert végzettséget szerezz hangosító szakmában a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetemen. Ezen a területen jelenleg munkaerőhiány van, ezért megéri ilyen irányban továbbtanulni. Az...
 
 Hajnalig kigombolt csokornyakkendőben – Lóci goes folk

Hajnalig kigombolt csokornyakkendőben – Lóci goes folk

A március 24-én egy különleges Lóci Játszik- koncert lesz a szegedi Ifjúsági Ház Rendezvényközpontban, ahol a vendégeik a Fokos és Koprive lesznek.
 
A VOLT magyar fellépőinek ábécéje

A VOLT magyar fellépőinek ábécéje

Megérkeztek a magyar nevek is a Telekom VOLT Fesztiválra, első körben rögtön mintegy 60 fellépőt jelentettek be a szervezők.
 
Újabb dal érkezett a Red Hot Chili Peppers hamarosan megjelenő albumáról

Újabb dal érkezett a Red Hot Chili Peppers hamarosan megjelenő albumáról

Kalifornia csillagai a múlt hónapban jelentették be az 'Unlimited Love'-ot, a korongon először hallható zenéjük a Black Summer volt. A tagok ezzel együtt bejelentették azt is, hogy 2006 óta először tér vissza meghatározó gitárosuk, John Frusciante és Grammy-díjas producerük, Rick Rubin.
 
 Illusztráció: Vlad Chețan (Pexels)

Fehérváron zeneünneppel indul a tavasz

Március 5-én, 19-én és 26-án programokkal ingyenes koncertekkel, valamint gasztronómiai különlegességekkel, termelői és kézműves vásárral várják a közönséget Székesfehérváron.
 
Botaniq Blues Night a turai kastélyban: Ian Siegal búcsúkoncert

Botaniq Blues Night a turai kastélyban: Ian Siegal...

A Botaniq BBQ & Blues Night keretében neves blues előadók lépnek színpadra az álomszerű kastélyparkban, miközben sorra váltják egymást a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház

A pünkösdi háromnapos esemény csendes sétával indul, amelyet egy nyárindító háromnapos fesztivál követ a legismertebb alternatív zenekarok akusztikus koncertjeivel a Zichy-kastély udvarán, ahol fellép többek között a Platon Karataev, a Lóci játszik, az Aurevoir, Szabó Balázs és bandája és a Csaknekedkislány valamint a Pici...

Idén először a Tihanyi-félszigeten is megrendezik a Magyar Tavak Fesztiválját

Idén már három helyszínen rendezik meg a Magyar Tavak Fesztiválját: június 24-25-én a Velencei-tónál, július 29-től 31-ig a Tisza-tónál és új helyszínként augusztus 26-án a Balatonnál várják a közönséget a magyar és a nemzetközi könnyű-, klasszikus és dzsesszzenei koncertekkel.
Új koncertek