Mamma Mia!

Új Budapest-dal született

2022/04/22  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A Budapest-dalok között talán a leghíresebb George Ezra száma, de a Fővárosi Önkormányzat is lebonyolított már két dalos versenyt a témában, a legutóbbi, pandémia előtti versenyt Mága Jennifer nyerte. Most itt a legújabb Budapest-verzió, ezúttal szöveg nélkül.

Új Budapest-dal született

Új, sorban a harmadik lemezzel jelentkezett a többszörös díjnyertes szaxofonos Zolbert (Albert Zoltán; Unisex, UP!, Pál Utcai Fiúk, Garami Funky Staff, Takács Nikolas, Tóth Vera, Brains, Jambalaya etc.) Hazánk smooth jazz nagykövete újszerű anyagot készített el „FOCUS” címmel, amelyen 12 szerzemény hallható, és olyan közreműködők bizonyítanak rajta, mint Adam Hawley (USA), Kim Scott (USA), Kayla Waters (USA), Oli Silk (UK), Balage (USA), valamint Ferencz Péter Peet (Magyarország).

Az album talán legpopulárisabb dala a főváros rezgéseit szaxofonra fordító Budapest.

A korong markáns változásokat fogalmaz meg egy fontos időszakban. Zolbert olyan témákkal foglalkozik rajta, mint az időközbeni szülővé válása (írt egy dalt a kislányának is), a már említett Budapest, az USA-beli utazásai – vagy éppen a minden alkotót, művészt mélyen érintő pandémia.

„A legfontosabb esemény számomra, hogy szülő lettem, ezzel egy új érzelmi kategória, egy kiapadhatatlan inspirációs forrás jelent meg az életemben. A kezdeti örömöt azonban felváltotta a pandémia, mely minden alkotó ember számára nehéz volt. A bezártságnak eleinte voltak előnyei, majd idővel megjelentek a negatív érzések, amelyek természetesen kihatottak az alkotásra is. Ezért kellett visszamenni az alapokhoz, majd újraértelmezni, összerakni újra mindent és végsősoron helyretenni, hogy a zene mit is jelent számomra. Fontosnak éreztem zeneileg megfogalmazni, kiadni magamból mindazt, amin keresztülmentem” – árulta el a zenész.

Zolbert április 26-án este nyolctól az Átrium Színház színpadán adja elő először élőben a korong dalait. A produkció ősszel ünnepli 10 éves aktivitását, így a smooth jazz, funk, soul hangulatú este során az elmúlt évtizedből is merít majd. Az előadó egyedi látvánnyal készül, valamint egy olyan VIP After Partyval, ahol a 90.9 Jazzy, Soul Session című műsorának házigazdája, Bogyó Tamás egy kifejezetten erre az alkalomra összeállított soul zenei válogatással emeli az este fényét. A koncertet követően a közönség dedikáltathatja a frissen megjelent albumot, beszélgethet az alkotókkal, sőt, a Törley jóvoltából mindenki Zolbert vendége egy pohár pezsgőre.

 

Ami miatt a Rolling Stones szaxofonosa a fővárosba érkezik

 

Zolbert, Budapest-dal, pandémia, szaxofon

 

 

Szólj hozzá!


Az elmúlt évek érzelmi állapotát foglalta lemezbe Dallos Bogi

Az elmúlt évek érzelmi állapotát foglalta lemezbe...

Dallos Bogi öt év után új albummal jelentkezik, amely mély témákat dolgoz fel széles spektrumon, személyes történetekbe ad betekintést. A fiatal...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Már nem csak a diákok, a tanárok is kedvezménnyel mehetnek a SZIN-re

Gesztus értékű akciót is hirdetett a Tisza-parti fesztivál: év végéig a tavalyi áron dobják piacra a diákbérleteket és ezzel a kedvezménnyel ezúttal a tanárok is élhetnek. SZIN jövőre augusztus 23-26 között jelentkezik, a megszokott helyszínen, az Újszegedi Partfürdőn.

Thriller: 40 éves minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma

Megjelenésének 40. évfordulóját ünnepli Michael Jackson (1958-2009) legendás albuma. Ebből az alkalomból a Sony Music az Estate of Michael Jackson szervezettel karöltve kiadta a ”Thriller 40” című albumot, amelyen az énekes már jól ismert remekművei mellett eddig soha nem hallott különlegességek is megtalálhatók.
Új koncertek