Új Budapest-dal született

2022/04/22  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A Budapest-dalok között talán a leghíresebb George Ezra száma, de a Fővárosi Önkormányzat is lebonyolított már két dalos versenyt a témában, a legutóbbi, pandémia előtti versenyt Mága Jennifer nyerte. Most itt a legújabb Budapest-verzió, ezúttal szöveg nélkül.

Új Budapest-dal született

Új, sorban a harmadik lemezzel jelentkezett a többszörös díjnyertes szaxofonos Zolbert (Albert Zoltán; Unisex, UP!, Pál Utcai Fiúk, Garami Funky Staff, Takács Nikolas, Tóth Vera, Brains, Jambalaya etc.) Hazánk smooth jazz nagykövete újszerű anyagot készített el „FOCUS” címmel, amelyen 12 szerzemény hallható, és olyan közreműködők bizonyítanak rajta, mint Adam Hawley (USA), Kim Scott (USA), Kayla Waters (USA), Oli Silk (UK), Balage (USA), valamint Ferencz Péter Peet (Magyarország).

Az album talán legpopulárisabb dala a főváros rezgéseit szaxofonra fordító Budapest.

A korong markáns változásokat fogalmaz meg egy fontos időszakban. Zolbert olyan témákkal foglalkozik rajta, mint az időközbeni szülővé válása (írt egy dalt a kislányának is), a már említett Budapest, az USA-beli utazásai – vagy éppen a minden alkotót, művészt mélyen érintő pandémia.

„A legfontosabb esemény számomra, hogy szülő lettem, ezzel egy új érzelmi kategória, egy kiapadhatatlan inspirációs forrás jelent meg az életemben. A kezdeti örömöt azonban felváltotta a pandémia, mely minden alkotó ember számára nehéz volt. A bezártságnak eleinte voltak előnyei, majd idővel megjelentek a negatív érzések, amelyek természetesen kihatottak az alkotásra is. Ezért kellett visszamenni az alapokhoz, majd újraértelmezni, összerakni újra mindent és végsősoron helyretenni, hogy a zene mit is jelent számomra. Fontosnak éreztem zeneileg megfogalmazni, kiadni magamból mindazt, amin keresztülmentem” – árulta el a zenész.

Zolbert április 26-án este nyolctól az Átrium Színház színpadán adja elő először élőben a korong dalait. A produkció ősszel ünnepli 10 éves aktivitását, így a smooth jazz, funk, soul hangulatú este során az elmúlt évtizedből is merít majd. Az előadó egyedi látvánnyal készül, valamint egy olyan VIP After Partyval, ahol a 90.9 Jazzy, Soul Session című műsorának házigazdája, Bogyó Tamás egy kifejezetten erre az alkalomra összeállított soul zenei válogatással emeli az este fényét. A koncertet követően a közönség dedikáltathatja a frissen megjelent albumot, beszélgethet az alkotókkal, sőt, a Törley jóvoltából mindenki Zolbert vendége egy pohár pezsgőre.

 

Ami miatt a Rolling Stones szaxofonosa a fővárosba érkezik

 

Zolbert, Budapest-dal, pandémia, szaxofon

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek