Síppal, dobbal, nádi hegedűvel - Sikerrel zárult az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

A Zenés esték a Nagyerdőn hangversenysorozat Szaxofon és Hegedű, illetve Ütőhangszeres Gálája idén is nagy sikert aratott a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt termében. A 22. Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának keretében tartott koncertsorozat ebben az évben is sok zenekedvelőt vonzott.

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel - Sikerrel zárult az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája
Új Budapest-dal született

Új Budapest-dal született

A Budapest-dalok között talán a leghíresebb George Ezra száma, de a Fővárosi Önkormányzat is lebonyolított már két dalos versenyt a témában, a legutóbbi, pandémia előtti versenyt Mága Jennifer nyerte. Most itt a legújabb Budapest-verzió, ezúttal szöveg nélkül.
 
Fotó: Adama Jalloh

Iggy Pop is őt ajánlja: a londoni jazzszíntér szaxofonos üstököse ma először a Müpában

Nubya Garcia afrikai gyökereit, a modern jazz elemeit és az elektronikus hatásokat elegyítő zenéje a szakma lelkesedését és a közönség rajongását egyaránt kivívta. A DownBeat magazin a 2020-as évek meghatározó művészei közé válogatta, debütáló EP-jének összes vinyl példánya...
 
 
Fotó: YouTube

A szaxofonos, aki mindent IS tudott

Generációjának egyik utolsó mohikánja volt Joe Henderson (1937-2001), háromszoros Grammy-díjas amerikai tenorszaxofonos.
 
Ismét egy szaxofonos a vírus áldozata

Ismét egy szaxofonost ragadott magával a vírus

86 éves korában elhunyt Manu Dibango afrojazz-szaxofonos – írja a 444.
 
Fotó: atempo.sk

Aki még Barry White mellett is fújta - Elhunyt a szaxofonos Gyenes Béla

Újabb ismert magyar zenész igazolt át az égi zenekarhoz; hosszan tartó betegség után 58 éves korában elhunyt a közkedvelt szaxofonos Gyenes Béla. Búcsúlevelét zenésztársa osztotta meg a Facebookon.
 
Fotó: Bors

Elhunyt a legendás Szaxi Maxi

67 évesen távozott tőlünk, és már biztosan az égi zenekarban fújja szeretett szaxofonját az egykori Hungária, és Dolly Roll oszlopos tagjaként ismertté vált Fekete Gyula, alias Szaxi Maxi.
 
 
Fotó: Kaszner Nikolett

BMX-es szaxofonossal indul Magyarország a Fiatal Zenészek Versenyén

Mindössze 18 éves, de már kétszer is láthattuk itthon a Virtuózok sorozat versenyzőjeként a valószínűleg a világ legmagasabb szaxofonosa címet is elnyerő Bencze Mátét, aki idén Magyarországot képviseli az Eurovízió égisze alatt meghirdetett Fiatal Zenészek Versenyén.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek