Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek újraosztását követelik a cigányzenészek

2020/10/22  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

A HVG számolt be arról, hogy csütörtökön kb. 70 muzsikus gyűlt össze az Emmi előtt, majd zeneszóra jelképesen összetörtek egy hegedűt, amit egy petíció kíséretében átadtak egy szemüveges fiatalembernek.

Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek újraosztását követelik a cigányzenészek

Ebben közel 200 ember azt kéri, hogy osszák újra a pénzt úgy, hogy mindenkinek jusson állami támogatás, mert azt gondolják, nem igazságosan és nem mindig jogszerűen nyerték el az összeget a támogatottak. Szerintük volt elegendő pénz, mégis sokan kimaradtak, akik – noha a világ legnagyobb színpadain léptek fel nagy sikerrel, ami szerintük egyes nyertesekről a legnagyobb túlzással sem mondható el – arra kényszerülnek, hogy taxisofőrnek vagy biztonsági őrnek jelentkezzenek.

A program végrehajtója, a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízta a Hagyományok házát, hogy ossza szét a pénzt. A pályázaton 97 zenekar nyert, ami kb. 450 embert jelent, ám közel ugyanennyi semmit sem kapott.

A HVG cikke

 

Milliárdosok luxuséttermeiben zenéltek, most az állam ad milliós támogatást

 

 

 

pályázat, cigányzene, állami támogatás, MTÜ

 

 

Szólj hozzá!


HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai...

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Ezentúl minden szeptemberben lesz Siklósi Örs-emlékkoncert

"Szeptemberben született, ezért abban a hónapban minden évben szeretnénk rá emlékezni egy-egy koncert kíséretében" – mondta el a Blikknek Marosi Nikolett, a fiatalon elhunyt zenész menedzsere és barátja.

Ez komoly! 20 online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

A koncertek között a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfonikus Zenekar előadását kínálja márciusban a Filharmónia Magyarország.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek