Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek újraosztását követelik a cigányzenészek

2020/10/22  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

A HVG számolt be arról, hogy csütörtökön kb. 70 muzsikus gyűlt össze az Emmi előtt, majd zeneszóra jelképesen összetörtek egy hegedűt, amit egy petíció kíséretében átadtak egy szemüveges fiatalembernek.

Eltörött a hegedűm... – a pályázati pénzek újraosztását követelik a cigányzenészek

Ebben közel 200 ember azt kéri, hogy osszák újra a pénzt úgy, hogy mindenkinek jusson állami támogatás, mert azt gondolják, nem igazságosan és nem mindig jogszerűen nyerték el az összeget a támogatottak. Szerintük volt elegendő pénz, mégis sokan kimaradtak, akik – noha a világ legnagyobb színpadain léptek fel nagy sikerrel, ami szerintük egyes nyertesekről a legnagyobb túlzással sem mondható el – arra kényszerülnek, hogy taxisofőrnek vagy biztonsági őrnek jelentkezzenek.

A program végrehajtója, a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízta a Hagyományok házát, hogy ossza szét a pénzt. A pályázaton 97 zenekar nyert, ami kb. 450 embert jelent, ám közel ugyanennyi semmit sem kapott.

A HVG cikke

 

Milliárdosok luxuséttermeiben zenéltek, most az állam ad milliós támogatást

 

 

 

pályázat, cigányzene, állami támogatás, MTÜ

 

 

Szólj hozzá!


Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság...

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Zenészek figyelmébe: mindenképpen használjátok ezt a funkciót a Spotifyon!

Tavaly októberben indította el a Spotify a Canvas béta verzióját, most Magyarországra is kiterjesztették az elérhetőségét.

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek