Hét pályázatban összesen 289 millió forint vár gazdára

2021/01/13  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

A nemzetközi piacra lépést segítő, az elektronikus zenei színtérnek szóló, korábbi projektek folytatását célzó, illetve most először könnyűzenei podcastek készítését, illetve szakmai start up ötletek elindítását segítő pályázatokra lehetni jelentkezni a jövő hét elejéig az NKA Hangfoglaló Programnál.

Hét pályázatban összesen 289 millió forint vár gazdára

A 2014-ben elindult Hangfoglaló Program hetedik alkalommal írt ki pályázatot a Nemzetközi Piacra Lépést Támogató Alprogram keretében magyar könnyűzenei előadók külföldi jelenlétének támogatására. A 2021-ben megvalósítandó projekteket segítő, 100 millió forint keretösszegű pályázat újdonsága a korábbi évekhez képest, hogy idén, a koronavírus miatt hangsúlyozottan lehet pályázni nemzetközi szakmai együttműködésekre (például producerekkel való közös munkára), illetve stratégiai gondolkodású sajtó- és PR kampányokra is. Mindezek mellett ezúttal is benyújthatók pályázatok a nem határon túli magyarlakta területeken megvalósítandó koncertekre és turnékra.

Ugyancsak ennek az Alprogramnak a keretében jelent meg a magyar zenei exporttal foglalkozó szakembereknek szóló, showcase fesztiválok látogatását ösztönző felhívás. Idén is maximum három rendezvény felkeresésére lehet pályázni, azonban a koronavírus helyzet miatt az esetlegesen 2020-ra, hasonló jogcímen elnyert, de elmaradt, támogatott események számával csökkenteni kell a megpályázott showcase-k számát. Mindkét pályázatra január 19-ig lehet jelentkezni.

Idén tovább bővül az elektronikus zenei színtérnek kiírt pályázatok köre. A kollégium 9 millió forintot szeretne fordítani legalább hat, minimum 10 éve a pályán lévő, és jelenleg is rendszeresen alkotó elektronikus zenei előadó nemzetközi ismertségének növelését segítő pályázatra. Erre is január 19-ig lehet jelentkezni,

Az Előzenekari Alprogram keretében megjelent, elektronikus zenei előadók és a könnyűzene más területén alkotók együttműködését ösztönző felhívásra január 20-ig adhatóak be az anyagok.

Új elem a könnyűzenei podcast-ek készítésére megjelent, 30 millió forint keretű felhívás. A kiíró célja olyan, elsősorban szöveges hanganyagok – nem egyes műsorok, hanem inkább sorozatok – készítésének az ösztönzése, amelyek révén egyrészt minőségi tartalmakhoz juthatnak a könnyűzenei médiumok, másrészt olyan dokumentumok jöhetnek létre, amelyeket évtizedek múlva a témával foglalkozó kutatók is tudnak használni.

Szintén január 19-ig lehet pályázni azokkal a projektekkel, amelyeket 2020 előtt már támogatott a Cseh Tamás vagy a Hangfoglaló Program, és nemcsak egyes zenekarokat vagy klubokat, hanem a szakma egészét érinthetik.

Szintén újdonságnak számít az összesen 100 millió forint keretösszegű, úgynevezett start up pályázat. Ennek célja, hogy olyan megoldások, ötletek létrejöttét mozdítsa elő, amelyek a járványidőszak után a könnyűzene egészét segíthetik újszerűségükkel. A két kollégium által majd közösen elbírálandó pályázatra szintén január 19-ig lehet jelentkezni.

A pályázati felhívások itt találhatók:

 

NKA, Hangfoglaló, pályázatok

 

 

Szólj hozzá!


A Fábián Juliról elnevezett alapítvány jótékonysági akciója: Save the backstage!

A Fábián Juliról elnevezett alapítvány...

Jótékonysági kezdeményezés indul #savethebackstage néven a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került zene- és rendezvényipari munkavállalók...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Lesz fesztivál. Nem lesz világvége...

Ezt nem zeneipari szakember vagy virológus, esetleg politikus állítja, hanem Zsiday Viktor alapkezelő.

A név marad, a névadó helyszín változik: költözik az Alpárfeszt

Az Alpárfesztet éveken keresztül azzal viccesnek tűnő mondattal jellemeztük, hogy fesztivál a birkalegelőn... De tényleg egy tiszaalpári birkalegelőn álmodták meg a rendezvényt, ami mára már brand lett. Ez az oka, hogy noha többé nem Tiszaalpár ad helyet a bulinak, a név megmarad.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek