Nyílt, pénzdíjas pályázat zenészeknek!

2020/12/04  ·   Pályázat   ·  koncert.hu

December 15-ig lehet pályaműveket küldeni a Kertész Imre Intézet által kiírt pályázatra, amely – halálának 30. évfordulója alkalmából – Sziveri János költészetéhez kapcsolódik.

Nyílt, pénzdíjas pályázat zenészeknek!

Sziveri János Sinkó-díjas költő, szerkesztő, műfordító, dramaturg, a vajdasági magyar irodalom markáns alakja 1954-ben született Muzslyán és fiatalon, 35 évesen hunyt el Budapesten.

Pályázni lehet új, korábban még nem nyilvánosságra hozott

  • zenei alkotásokkal (Sziveri János költészetének inspirációjára írt dalok vagy parafrázisok);
  • megzenésített versekkel;
  • zeneművekkel, melyekben valamilyen formában (felolvasva, énekelve) hallható Sziveri János- vers, vagy annak legalább egy 2 soros részlete.

A pályázatra a könnyű- és komolyzene bármely stílusában, illetve a jazz vagy a népzene területén tevékenykedő, elsősorban a hivatásos előadóművészet területén dolgozó, 18. életévüket betöltött magyar állampolgárok jelentkezését várják.

A dobogósok 600.000/300.000/150.000 forintban és könyvajándékban részesülnek, valamint nyertes pályaművükhöz videófelvétel is készül az intézet támogatásával.

Részletes infó itt.

Sziveri János verseiből:

Próféciák
Delphoi felé
Bábel
Áin és Kábel
Ma vie

 

pályázat, irodalom, vers, megzenésített vers, Sziveri János, Kertész Intézet

 

 

Szólj hozzá!


Biztos mesél Balázs Fecóról is Horváth Attila

Biztos mesél Balázs Fecóról is Horváth Attila

A Lemezjátszó Classic programsorozat vendége a következő alkalommal minden idők egyik legjobb magyar dalszövegírója, Horváth Attila lesz, aki...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

A Nine Inch Nails párosa két filmmel is indul az Oscarért

Bemutatjuk a Variety sorrendje szerinti 10 legesélyesebb filmzenét. A zeneszerzők között két filmmel is szerepel a Nine Inch Nails-ből is ismert páros, Trent Reznor és Atticus Ross. 2021. nagy kérdése, hogy az eddig nyolcszor jelölt James Newton Howard végre győzelmet tud-e majd aratni. A filmek sztorijából csak a zenei témákat emeltük ki.

Új szabadtéri koncerthelyszín nyílik Budapesten

Szabadtéri koncerthelyszínt nyit új főzdéje mellett a Monyo – értesül a Kreatív.hu
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek