Bárzongorista-versenyre várják a jelentkezőket

Országos bárzongorista-versenyt rendeznek a Cziffra György Vándorkiállításhoz kapcsolódva, a zongoraművész emlékére.

Forrás: A családi archívumból
Öröm a Zene: januárban Pécsett és Nyíregyházán is lesz tehetségkutató

Öröm a Zene: januárban Pécsett és Nyíregyházán is lesz tehetségkutató

A korábbi évekhez hasonlóan a 2023-2024-es évadban is minden megyében lesz döntő, majd jövő októberben az összes nyertes összeméri tudását az Öröm a Zene nagydöntőjében.
 
Illusztráció: NightCafe képnegerátor

Nemzeti dalok: több száz előadó gondolta úgy, hogy Petőfi menő

"Felhők" címmel könnyűzenei pályázatot írt ki 2023-ban a Petőfi Kulturális Ügynökség. A költő születésének 200. évfordulójára több mint 700 pályamű érkezett.
 
 
Fotó: Travis Shinn

Ezen a koncerten nem fog senki telefonozni: Budapestre jön a TOOL

Nem is olyan rég, 2022-ben jártak itt, ezt volt az a nevezetes buli az Arénában, ahonnan 50 embert vezettek ki, azokat, akiknek nem sikerült felfogniuk az előzetes figyelmeztetéseket – a zenekar egy ideje bevezette a telefonnal készített felvételek tilalmát rendezvényeiken.
 
Szeptemberi nők – Csoóri Sándor-verset zenésített meg Csorba Lóci

Szeptemberi nők – Lóci Csoóri Sándor-verset játszik

Csoóri Sándor Szeptemberi nők című versének zenés feldolgozásával jelentkezett a Lóci játszik.
 
Fuss, Forest, fuss!

Fuss, Forest, fuss!

Európa-napi fesztivált és futóversenyt rendeznek a Szabadság téren május 7-én, vasárnap Magyarország uniós csatlakozásának 19. évfordulójához kapcsolódva.
 
Illusztráció: petofi.hu

Zenészek figyelem: pályázatot írtak ki Petőfi-versek megzenésítésére

Nyílt zenei pályázatot hirdetett a Petőfi Kulturális Ügynökség Petőfi Felhő Projekt címmel, a megmérettetésre zenészek jelentkezhetnek Petőfi-versfeldolgozásokkal május 31-ig.
 
 
Fotó: Hegyi Júlia

Így választanak verset a borászok

A Bence kalandjai második nagylemeze az 1bor1vers nevet viseli, a 12 dal mindegyikét egy-egy kortárs költő jegyzi és az 1bor1vers gasztro-kulturális projekt kapcsán születtek. A lemezen szereplő költők közt szerepel például Parti Nagy Lajos, Krusovszky Dénes és Nádasdy Ádám is.
 
Verstappen a Várkert Bazárban

Verstappen a Várkert Bazárban

Természetesen nem Max Emilian Verstappen belga-holland születésű, holland autóversenyzőről van szó, hanem Daniel Verstappen nemzetközi hírű belga zongoraművész és zeneszerzőről, aki szeptember 10-én lép fel a Várkert Bazárban.
 
Ismét verseket monanak a balatoni vasútállomások

Ismét verseket mondanak a balatoni vasútállomások

Ismét versek szólnak a Balaton-menti vasútállomásokon. A Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület Vers a peronon című kezdeményezése keretében magyar költők műveit színművészek előadásában élvezhetik az utazók.
 
Hangmérnökök csatája

A 18-23 évesek játszanak: Hangmérnökök Csatája

A májusban megrendezésre kerülő miXit! nem más, mint egy, a fiatalok igényeihez illeszkedő hangkeverési verseny, amelyet a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikum hívott életre, amely az egyetlen hazai iskola, ahol saját hangstúdióval, a szakma megbecsült, elismert hangmérnökei,...
 
Fotó: Ivan Samkov (Pexels)

Dés László zenéje, Tóth Vera hangja: dalszövegíróknak hirdettek versenyt

Versenyt hirdettek magyar dalszövegírók számára. A jelentkezőknek Dés László zenéjére kell alkotniuk, a Tom-Tom Records közreműködésével elkészülő dalt Tóth Vera fogja elénekelni.
 
Szöveg: József Attila, énekel: Fekete Bori

Szöveg: József Attila, ének: Fekete Bori

Szeress, ha kedves az életeM! címmel József Attila megzenésített szerelmes verseit jelenteti meg lemezen Fekete Bori. A Junior Prima díjas énekesnő a közel 80 perces hanganyagot élőben is bemutatja zenésztársaival a Fonóban.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek