Az Operafesztivál gyakolatilag elúszott, a Carreras-koncertnek még van esélye

2020/03/26  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

A huszadik Bartók Plusz Operafesztivált idén június 12-én kezdenék, a világhírű tenor, José Carreras koncertjével. Mire készülnek? A BOON.hu feltette a kérdést a fesztivált szervező cégben tulajdonos önkormányzatnak. A városháza még nem válaszolt, megkérdezték hát Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmestert, a Bartók Plusz fesztivál igazgatóját.

Az Operafesztivál gyakolatilag elúszott, a Carreras-koncertnek még van esélye

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a SARS-Cov2 új koronavírus – olvasható az Európai Unió járványügyi és betegségmegelőzési központja szerdán kiadott jelentésében. A dokumentum szerint nincs bizonyíték arra, hogy az új koronavírus évszakhoz kötött. Ezt megerősíti az is, hogy a vírus terjedése gyors volt olyan trópusi éghajlattal rendelkező országban, mint Szingapúr vagy az ugyancsak hasonló klímájú kínai régióban. Forrás: MANCS

"Fesztiválvezetőként azt mondhatom el, hogyan áll a szénánk. Ez állapot és nem döntések sorozata. A Carreras-koncertet meg akarjuk tartani. Nem biztos, hogy ez az eredetileg meghirdetett időpontban, június 12-én lehetséges. Nem zárom ki a lehetőségét, hogy kiderül az ég és minden jóra fordul, és akkor nem kell más időpontot keresnünk. Figyelemmel kísérjük az eseményeket. Folyamatos tárgyalásban vagyunk José Carreras képviselőjével. Amikor úgy gondoljuk, hogy lehet pontosat mondani a fellépés időpontjáról, nyilatkozunk majd róla" – mondta.

"Bár még döntés nem született, de szembe kell nézni vele: annak gyakorlatilag elúszott a lehetősége, hogy a szokásos nagy, tíznapos külföldi vendégjárást júniusra megszervezhessük. Magamban azzal próbálom elengedni, hogy nem a huszadik fesztivált ünnepeljük meg, hanem a húszéves Bartók Pluszt – majd 2021-ben. Ha idén semmit sem tudunk csinálni, akkor egyben az lesz a huszadik fesztivál is..." – tette hozzá.

Készült válságterv, amely egy négynapos fesztiválról szól. A Bartók Plusz Operafesztivál stábja egyébként online dolgozik, az elmúlt 20 év videóit gyűjtik össze.

A hír forrása

Bartók Plusz Operafesztivál, Kesselyák Gergely, José Carreras, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek