Elmarad Közép-Európa legnagyobb históriás karneválja

2020/06/13  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu, MTI

Noha a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevált augusztus 27. és 30. között tartották volna, a város vezetése úgy döntött, hogy idén törlik a város legnagyobb turisztikai rendezvényét.

Elmarad Közép-Európa legnagyobb históriás karneválja

Az érvényben lévő kormányrendelet értelmében jelenleg tilos a fesztiválok, zenés, táncos rendezvények megtartása, és bár a kormány fokozatosan oldja fel a járvány miatti korlátozásokat, a koronavírus még nem tűnt el – szól az indoklás. A Savaria Történelmi Karneválon négy nap alatt eléri a százezer főt az érdeklődők száma és rengeteg külföldi vendég is érkezik, ám egy ekkora rendezvényen egyszerűen nem tarthatók be azok a biztonsági intézkedések, amelyeket a járvány elleni védekezés jelenleg megkövetelne.

A város nem marad azonban buli nélkül: szeptemberben szeretnének egy olyan kisebb, egészen más típusú rendezvényt megtartani, amely lehetőséget kínálna a helyi művészek számára a fellépésre, valamint kicsit mérsékelné a szombathelyi kereskedőknek és vendéglősöknek a karnevál elmaradása miatt elszenvedett bevételkiesését is. Már eddig is több olyan kreatív ötletet is megvalósítottak amelyekkel a kulturális kínálatukat a közönséghez közelebb vitték, ilyenek voltak az elmúlt napokban szabadtéren megtartott kisebb színházi előadások, vagy a Savaria Szimfonikus Zenekar utcákon, illetve lakótelepeken megtartott rövid kamarazenei koncertjei is.

Savaria Történelmi Karnevál, kronavírus-járvány, elmarad, Szombathely

 

 

Szólj hozzá!


A legenda feltámadt: újra zenél a CroMagnon's Coke

A legenda feltámadt: újra zenél a CroMagnon's Coke

Az alternatív és más zenészkörökben is legendává vált zenekar feltámadt – és cédét is kiadott, s tették mindezt 28 év szünet után és a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsony és/vagy szilveszter a Budapest Bárral a nappalidban?

A Budapest Bár karácsonykor és szilveszterkor is koncertet ad – a hagyományos eseményekre ezúttal nem hagyományos módon, online kerítenek sort.

Ők a magyar jazz legjobbjai

Legalábbis azon szavazás alapján, melyet a MagyarJazz.hu internetes portál indított útjára, s mely végeredménye szerint a Modern Art Orchestra lett az év dzsessz-zenekara, Oláh Kálmán az év dzsessz-zeneszerzője, a Lukács Miklós Cimbiózis albuma pedig az év lemeze.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek