Elmarad Közép-Európa legnagyobb históriás karneválja

2020/06/13  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu, MTI

Noha a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevált augusztus 27. és 30. között tartották volna, a város vezetése úgy döntött, hogy idén törlik a város legnagyobb turisztikai rendezvényét.

Elmarad Közép-Európa legnagyobb históriás karneválja

Az érvényben lévő kormányrendelet értelmében jelenleg tilos a fesztiválok, zenés, táncos rendezvények megtartása, és bár a kormány fokozatosan oldja fel a járvány miatti korlátozásokat, a koronavírus még nem tűnt el – szól az indoklás. A Savaria Történelmi Karneválon négy nap alatt eléri a százezer főt az érdeklődők száma és rengeteg külföldi vendég is érkezik, ám egy ekkora rendezvényen egyszerűen nem tarthatók be azok a biztonsági intézkedések, amelyeket a járvány elleni védekezés jelenleg megkövetelne.

A város nem marad azonban buli nélkül: szeptemberben szeretnének egy olyan kisebb, egészen más típusú rendezvényt megtartani, amely lehetőséget kínálna a helyi művészek számára a fellépésre, valamint kicsit mérsékelné a szombathelyi kereskedőknek és vendéglősöknek a karnevál elmaradása miatt elszenvedett bevételkiesését is. Már eddig is több olyan kreatív ötletet is megvalósítottak amelyekkel a kulturális kínálatukat a közönséghez közelebb vitték, ilyenek voltak az elmúlt napokban szabadtéren megtartott kisebb színházi előadások, vagy a Savaria Szimfonikus Zenekar utcákon, illetve lakótelepeken megtartott rövid kamarazenei koncertjei is.

Savaria Történelmi Karnevál, kronavírus-járvány, elmarad, Szombathely

 

 

Szólj hozzá!


A hetedik te magad légy: szeptember 8-ig jelentkezhetnek az induló előadók

A hetedik te magad légy: szeptember 8-ig...

Hetedik alkalommal jelentetett meg pályázati felhívást induló zenekaroknak és előadóknak az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Új Dirty Dancing-film készül

Mégpedig Jennifer Grey főszereplésével – mint tudjuk, ő volt az eredeti film főszereplője – Patrick Swayze mellett.

Soltész Rezső tüdőszűrésen

Nem, ez nem egy bulvárhír a népszerű előadó aktuális egészségügyi állapotáról, hanem a „Hogyha hallom én, minden az enyém” című pályázat nyertes novellája. Május elején ugyanis a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramja, a Hangőr Egyesület és a Volt Egyszer Egy Beatkorszak blog...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek