Elmarad Közép-Európa legnagyobb históriás karneválja

2020/06/13  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu, MTI

Noha a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevált augusztus 27. és 30. között tartották volna, a város vezetése úgy döntött, hogy idén törlik a város legnagyobb turisztikai rendezvényét.

Elmarad Közép-Európa legnagyobb históriás karneválja

Az érvényben lévő kormányrendelet értelmében jelenleg tilos a fesztiválok, zenés, táncos rendezvények megtartása, és bár a kormány fokozatosan oldja fel a járvány miatti korlátozásokat, a koronavírus még nem tűnt el – szól az indoklás. A Savaria Történelmi Karneválon négy nap alatt eléri a százezer főt az érdeklődők száma és rengeteg külföldi vendég is érkezik, ám egy ekkora rendezvényen egyszerűen nem tarthatók be azok a biztonsági intézkedések, amelyeket a járvány elleni védekezés jelenleg megkövetelne.

A város nem marad azonban buli nélkül: szeptemberben szeretnének egy olyan kisebb, egészen más típusú rendezvényt megtartani, amely lehetőséget kínálna a helyi művészek számára a fellépésre, valamint kicsit mérsékelné a szombathelyi kereskedőknek és vendéglősöknek a karnevál elmaradása miatt elszenvedett bevételkiesését is. Már eddig is több olyan kreatív ötletet is megvalósítottak amelyekkel a kulturális kínálatukat a közönséghez közelebb vitték, ilyenek voltak az elmúlt napokban szabadtéren megtartott kisebb színházi előadások, vagy a Savaria Szimfonikus Zenekar utcákon, illetve lakótelepeken megtartott rövid kamarazenei koncertjei is.

Savaria Történelmi Karnevál, kronavírus-járvány, elmarad, Szombathely

 

 

Szólj hozzá!


Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Te hogyan hallgatsz zenét? Most elmondhatod!

Nemzetközi kutatás indított az EEnalrge Europe elnevezésű nemzetközi, kis klubokat támogató projekt a zenehallgatási szokásokról.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hét év után a OneRepublic visszatér Budapestre

2015-ben a OneRepublic telt házas koncertet adott a Budapest Arénában, amely emlékezetes maradt a rajongók számára, és tucatnyi lelkes kritikát is begyűjtött. 2022. május 13-án újratöltik az élményt.

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Tarol Adele vadonatúj dala

Adele-nek nagyon jól sikerült a visszatérése, úgy tűnik, a rajongók már nagyon várták az énekesnőt: az "Easy On Me" – amely a november 19-én megjelenő "30" című album előfutára – már a megjelenésének napján elnyerte az "Egyetlen nap alatt legtöbbet streamelt dal" tiltulusát Spotifyon.

Megjelent vinylen az első magyar hardrock-koncert

A legendás Taurus együttes 1972-es felvétele nemsokára 50 éves, és először jelent meg vinylen, mégpedig vágatlan formában.
Új koncertek