Elmarad Közép-Európa legnagyobb históriás karneválja

2020/06/13  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu, MTI

Noha a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevált augusztus 27. és 30. között tartották volna, a város vezetése úgy döntött, hogy idén törlik a város legnagyobb turisztikai rendezvényét.

Elmarad Közép-Európa legnagyobb históriás karneválja

Az érvényben lévő kormányrendelet értelmében jelenleg tilos a fesztiválok, zenés, táncos rendezvények megtartása, és bár a kormány fokozatosan oldja fel a járvány miatti korlátozásokat, a koronavírus még nem tűnt el – szól az indoklás. A Savaria Történelmi Karneválon négy nap alatt eléri a százezer főt az érdeklődők száma és rengeteg külföldi vendég is érkezik, ám egy ekkora rendezvényen egyszerűen nem tarthatók be azok a biztonsági intézkedések, amelyeket a járvány elleni védekezés jelenleg megkövetelne.

A város nem marad azonban buli nélkül: szeptemberben szeretnének egy olyan kisebb, egészen más típusú rendezvényt megtartani, amely lehetőséget kínálna a helyi művészek számára a fellépésre, valamint kicsit mérsékelné a szombathelyi kereskedőknek és vendéglősöknek a karnevál elmaradása miatt elszenvedett bevételkiesését is. Már eddig is több olyan kreatív ötletet is megvalósítottak amelyekkel a kulturális kínálatukat a közönséghez közelebb vitték, ilyenek voltak az elmúlt napokban szabadtéren megtartott kisebb színházi előadások, vagy a Savaria Szimfonikus Zenekar utcákon, illetve lakótelepeken megtartott rövid kamarazenei koncertjei is.

Savaria Történelmi Karnevál, kronavírus-járvány, elmarad, Szombathely

 

 

Szólj hozzá!


A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező...

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

És akkor a Petőfi hídon kigyulladt a turnébusz...

Bensőséges és egyben nagyon vidám hangulatú közös interjú Kispál Andrással és Lovasi Andrással a Lemezjátszó Classic sorozatban. A két zenész a Kispál és a Borz kezdeti éveit idézi fel, és mesél az első két lemezük készültéről.

Múlnak a gyermekévek: Kiszel Tünde lánya videóklipben szerepel

Hunyadi Donatella is szerepel abban a videóklipben, ami néhány napja debütált a YouTube-on.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek