Menopauza 1170x180

Érdemes ilyen rövid időre kinyitni a szabadtéri koncerthelyszíneket? A Barba Negra válaszol

2020/05/06  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

Meg sok más kérdésünkre is – amit ezennel is köszönünk. A hely szlogenje: "12 hónap zene". Ebből már 2 hónap elment a csendre, és előttünk van még kábé három ilyen... Mi lesz utána? A Koncert.hu felvetéseire Szűcs Mihály, a Barba Negra vezetője reagált.

Fotó: Barba Negra Track

Mivel jelentős szereplői vagytok a hazai élő zenének, szeretnénk megtudni, hogy bárkitől érkezik-e hozzátok megkeresés, mielőtt egy húsba vágó kérdésről kormányzati döntés születik.

Nem tudom pontosan, mi a "húsba vágó kérdés", de a politika oldaláról nem szokták kikérni a véleményünket.

Van-e egyeztetés a szakma és a kormányzat között, van-e egyeztetés a szakmán belül: az elején összefogásról beszéltél, megvalósult-e mindez?

Azt gondolom, hogy van egyeztetés a szakma és a kormányzat között egy bizonyos szinten, de mi nem tartozunk ebbe a körbe. Ebből sajnos kikövetkeztethető, hogy nem történt meg a nagy összefogás.

Azok a hírek, amelyeket az anyagi támogatásokról közlünk, csak a zenészeket, max. a technikai személyzetet illetik, de vannak még pultosok, biztonságiak, mások – hallottatok-e tervről, ami a helyszíneknek segít? Az eddigi intézkedések jelentettek-e könnyebbséget?

Sajnos a helyszínek konkrét támogatásáról továbbra sincsenek hírek. Bevételeink március 11. óta nincsenek, sajnos a kiadásaink maradtak. Ezt nem lehet sokáig tartani.

Ha augusztus 15. után "felszabadul" az ország, érdemes-e ilyen rövid időre kinyitni a szabadtéri koncerthelyszíneket?

Bízzunk abban, hogy akkora már jobban ismerjük a vírus okozta „új lehetőségeket”. Azt gondoljuk, hogy nem most van itt az ideje a mérlegelésnek, hogy mit szabad, mit nem. A mi véleményünk, hogy a vendégek érdekében mindent meg kell tennünk, amit a józan ész diktál. Sok hónap lesz mögöttünk, a vendégek és a zenészek is ki lesznek éhezve a bulira!

Azt írjátok a közösségi oldalon, bíztok abban, hogy menet közben feloldják a tiltást, a Sziget meg azt mondja, a rossz hír is jobb, mint a bizonytalanság. Meddig és hogyan lehet térdelőrajtban állni?

A bizonytalanság valóban nem túl jó érzés, de azt gondoljuk, hogy ez nem csak a mi szakmánkban van így. Az egész világ bizonytalanságban él, és nem tudjuk mikor, minek lesz vége, valóban vége lesz-e vagy időszakosan tűnik el majd a járvány, és mikor kezdhetünk újra, de ezért okolni sem lehet senkit a véleményünk szerint, mert ilyen helyzetben még nem voltunk soha. Reménykedünk, hogy rohamosan javulni fog a helyzet, és a gazdasági szempontok miatt is ésszerűen enyhítenek.

Mit tapasztaltok: a közönség mennyire bátor? Amerikában 40% csak akkor menne koncertre/fesztiválra, ha lesz vakcina.

A véleményünk szerint a fiatalabbak – akik szeretik azt a stílust, amit mi képviselünk a piacon – igényelnék a koncerteket. Tudomásul kell venni mindenkinek, hogy a szórakozás már nagy valószínűséggel hosszú ideig nem lesz olyan felhőtlen, mint 2020 januárja elött volt. Az emberekben mindig ott lesz a „kontaktálás elkerülése”, ezért a vendégek komfortzónája is meg fog változni a koncerteken. Reméljük, hogy figyelmesebbek leszünk.

Egy videóinterjúban azt mondtad, hogy te az újraindulástól jobban tartasz. Miért?

Azt gondolom, hogy az újraindulás nagyon sok kockázatot rejt magában. Túlkínálat, nulla átgondoltság – csak gyorsan keresni pénzt! –, ami bevételi szinten a zenekaroknál kellemetlen mínuszokat is hozhat. Mindenki stúdiózik, hegyekben fog állni a sok új album és mindenki lemezbemutató turnét fog tartani. Fontosnak tartom, hogy előrelátónak, átgondoltnak kell lenni.

Mennyire jellemző nálatok a jegyvisszaváltás?

A törölt eseményekre elővételben vett jegyek árát kérdés nélkül utaljuk vissza a vendégeinknek. Nem én kezelem a jegyrendszert, de az emberek, mármint a vendégeink nagyon türelmesek. Ezért is köszönettel tartozunk nekik.A visszaváltásoknál támogató szavakat, üzeneteket kapunk – és a vártnál kevesebb jegy árát kellett eddig visszaadnunk.

Hogy vagytok, hogy van a Barba Negra team?

Lelkileg nagyon rossz helyzetben vagyunk. A hullámzó szakaszokon már túl vagyunk – az sem volt könnyű. A kilátástalanság felemészt minket, mert nagyon ragaszkodunk a személyzethez. Ez a megnevezés nem is megfelelő, mert a barátaink. Remélem, hogy a nyitásnál mindenki ott lesz, és ezzel nagy segítséget kapunk az egész rémálom feldolgozásához.

Úgy legyen – mi ott leszünk!

 

Barba Negra Music Klub, Covid 19, veszélyhelyzet, járvány, Szűcs Mihály

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek