Majd augusztusban bondorodjatok – elhalasztották a pünkösdkor esedékes fesztivált

2020/04/24  ·   Programtörlés   ·  Labancz Andrea

Az idén második évébe lépő legújabb kapolcsi fesztivál, a Bondoró is a halasztás mellett döntött. Mondanunk sem kell, hogy az eredetileg május 29-én induló összművészeti programsorozat mikor várja majd a nagyérdeműt.... (Augusztus 28-30.)

Fotó: Bondoró

Tavaly debütált, és a közönség azonnal megkedvelte, így idén is számíthatunk az utcaszínházi programokkal, koncertekkel, irodalmi estekkel készülő Bondoró fesztiválra, ami Kapolcs legújabb büszkesége. Egy kis ízelítő a 2019-es évből:

A járvány az esetükben is hamar átírta a forgatókönyvet, így a pünkösdi forgatag augusztus utolsó napjaiban költözik be a községbe. Mivel naponta változnak az álláspontok azzal kapcsolatban, hogy mikortól lehet biztonságos körülmények közt engedélyezni a tömegrendezvényeket, egyelőre ezt a dátumot is írjuk fel a többi halasztó közé, aztán reméljük a legjobbakat!

A Bondoró így viszont együttműködést kötött a szintén helyi kötődésű Kapolcska fesztivállal, így közösen zárják a nyarat a Balaton-felvidéken. Virág Zsóka, a Bondoró Fesztivál igazgatója így nyilatkozott a halasztásról:

„Az egyik szemünk sír, a másik nevet. Fáj a szívünk, mert nagyon készültünk a pünkösdi Bondoróra. Nem túlzás azt mondani, hogy a szívünk-lelkünk benne volt a négynapos program előkészítésében. Március első napjaiban szinte már startra készen álltunk. Aztán történt, ami történt. Mi pedig, a rendelkezésünkre álló információk alapján próbáltuk meghozni a legjobb döntést. Az elmúlt egy hónapban folyamatosan egyeztettünk a kapolcsi önkormányzattal. A helyi szereplők mellett természetesen más kapolcsi rendezvények szervezőivel is tartjuk a kapcsolatot. Hasonló kihívásokkal küzdött a Márta István által alapított Kapolcska Tábor és Kisfesztivál is, ami összművészeti táborként és családi fesztiválként vált ismertté az elmúlt években. Ők eredetileg júniusra várták a táborozni vágyó gyerekeket, nem sokkal a mi fesztiválunk után kezdtek volna. Nem volt kérdés számunkra, hogy ez most az összefogás helye és ideje! Így nem sokáig váratott magára a megoldás sem. Közös egyetértésben úgy döntöttünk, hogy augusztus utolsó hetén együtt töltjük meg élettel Kapolcs utcáit, tereit és udvarait. Öröm is van tehát az ürömben. A Bondoró Fesztivál péntektől egy vidám utcaszínházi forgataggal várja a családokat a tábor hétvégéjén. Az átszervezések miatt a Bondorót négy helyett három naposra csökkentettük és erre az évre sajnos több programot is el kellett engednünk. Többek között a meglepetésnek szánt külföldi attrakcióktól és koncertektől is búcsút vettünk. De nem örökre ám! 2021-ben velük is találkozhatunk majd a következő Bondorón. Az összefogásunk viszont új programelemeket is magával hozott. A Kapolcska Táborban résztvevő diákok a Bondoró Színpadon mutatják be a hét folyamán tanult produkciókat, de a tervek között szerepel az is, hogy a fesztiválon fellépnek a művészeti tábor tanárai is. Szeretnénk, ha a Kapolcska Tábort követően minél több kisdiákot vendégül láthatnánk a családjával a Bondoró Fesztiválon. Ebből adódóan, több közös akcióra is készülünk a Kapolcska Programmal. Bízunk benne, hogy az együttműködésünk példaértékű lesz ebben a nem mindennapi helyzetben.”

A Bondoró programjairól korábban már cikkeztünk, külön vettük a zenei, és külön az egyéb produkciókat, amikről itt olvashattok bővebben:

 

Idén pünkösdkor bondorodik a fesztivál: utcaszínházak és koncertek Kapolcson

 

Az utcaszínház izgalmas világa: Bondorodó fesztivál

 

Bár azóta történt némi változtatás a halasztás miatt, a vasárnap esti záróprogram, a Kócos Tűzshow és Bondoró Főnixmadár Égetés nem marad el! ;)
A részletes programbontást itt találjátok: Bondoró Fesztivál

 

 

 

Bondoró fesztivál, Kapolcska Fesztivál, Kapolcs, pünkösd, koncert, színház, cirkusz, járvány, halasztás, új dátum, 2020

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek