Nehéz az Arénától búcsút venni – Nem lesz idén Apostol-koncert

2020/08/04  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu

Tízezer ember vásárolt jegyet az augusztus végi arénás nagykoncertre – nekik át kell állítani az ébresztőt 2021. március 7-re.

Fotó: Apostol/FB

Őszintén szólva, eléggé sajnáltuk a szervezőt meg a zenekart is, mert olyan (esetenként baráti) tűzbe kerültek, amikor kormányzatilag lefújták a nyarat, hogy azt senkinek sem kívánnánk.

Egyfelől érthető, hogy tízezer embert mozgatni ultra nagy kihívás, már csak statisztikailag is veszteséggel jár, hát még munkában számítva (a márciusi immáron a 3. időpont), de az is benne van, hogy a zenekar törzsközönsége nem a huszonévesek közül kerül ki –  a vírus (és a médiavisszhangja) jelenlegi ismeretében nekik van a legnagyobb félnivalójuk. Egyébiránt a jelenlegi hatályos jogszabály nem tiltja, hogy az eseményt megtartsák az eredetileg meghirdetett időben.

Igaz, lement a Balaton-átúszás is több mint kilencezer résztvevővel, és látható az üzenőfalon megosztott és az online sajtóban megjelent fotókon, hogy egyéb sporteseményeken és városi rendezvényeken sem teng túl az óvatosság, de ha felelősen gondolkodnánk mint szervezők, ugyanígy jártunk volna el: ki tudja, mi lesz itt két-három hét múlva, milyen újabb helyzet/rendelkezés rajzolja át a térképet.

Lassan el kell engednünk ezt a koncertizét, és elhihetitek, ez a mi szánkból triplán fájó mondat, egyelőre maradnak az UNDER500 bulik, élvezzétek ki őket és vegyétek meg előre a jegyeket, mert pl. most vasárnap (vasárnap!) a Kobuciban is elég sokan kívül rekedtek a Korai öröm koncertről, igaz, a kastélykertben is remekül lehett hallani a zenét.

 

Apostol, nagykoncert, Aréna, koronavírus-járvány

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek