Háromszoros áron mehetne a Balaton Sound Zamárdiba vissza – tegnap eldőlhetett minden

2021/09/28  ·   Vélemény   ·  koncert.hu, MTI

Mint ahogy azt egy megosztással jeleztük már, két év kihagyás után, csaknem háromszoros bérleti és háromszoros rekultivációs díj fejében újra Zamárdiban lehet a Balaton Sound elektronikus zenei fesztivál a településen tartott helyi népszavazás eredménye alapján. Itt vannak a részletek.

Fotó: Balaton Sound

A település polgármestere tájékoztatása szerint a 2800 szavazásra jogosultnak több mint fele adta le voksát, és az összesítés szerint mintegy 80 százalékuk a Balaton Sound visszahozatalát szeretné. A szeptember 27-ei képviselő-testületi ülés ez alapján hozza majd meg a döntését – tette hozzá  akkor Csákovics Gyula.

Várjuk a híradásokat, hogy mi történt tegnap az ülésen. A TASZ kisokosa szerint a népszavazás eredménye egy évig köti az önkormányzati képviselő-testületet (a népszavazás napjától, vagy ha rendeletet kell alkotnia, a rendeletalkotás napjától). Ezután a képviselő-testület “felülírhatja” a népszavazás következményeit új határozattal, rendelettel.

A másfél milliárd forintos költségvetésű Zamárdi a járvány miatt tavalyelőtt több mint félmilliárd forintos, tavaly négyszázmillió forintos bevételkiesést szenvedett el.

A polgármester közölte: meglepte, hogy a szavazók ilyen arányban fogadnák vissza a rendezvényt, miután két éve még fesztiválellenes hangulat uralkodott a kisvárosban. Az elmúlt két év – úgy tűnik – bebizonyította (ld. keretes), hogy a településnek szüksége van a bevételekre, plusz a szervezők sem találtak olyan jó helyszínt, mint Zamárdi három kilométeres szabad partszakasza.

Volt, akit szerinte az győzött meg, hogy a korábbi évi 55 millió forintos bérleti díj helyett 150 milliót, a 30 milliós strandrekultivációs összeg helyett pedig 90 millió forintot készek fizetni a szervezők a következő három évben a településnek. Változott az is, hogy a nulladik nappal együtt négynapos rendezvényt június végén, vagyis főszezonon kívül, és vasárnapot nem érintve szervezik meg a tervek szerint.

A szervezők közleménye szerint a Balaton Sound 2007-óta "rajzolta fel" Zamárdit a nemzetközi fesztiváltérképre, azóta – világsztárok sorát felsorakoztatva – évről évre egyre népszerűbbé tette a déli part egyik legszebb települését. A fesztivál azóta többször lett Európa legjobb zenei rendezvénye, ezzel a város és a Balaton legnagyobb turisztikai és zenei-kulturális attrakciója – vélekednek.

"Nagy elismerés számunkra, hogy Zamárdi lakosai úgy döntöttek, ragaszkodnak a fesztiválhoz, ami a helyi turizmust is magasabb szintre emeli" – mondta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound főszervezője.

Balaton Sound, Zamárdi

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek